ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πολιτισμός στην Κεφαλονιά

Εργαστήρι Τραβέρσο: Αναλύοντας την Κινηματογραφική Γλώσσα-3ος Κύκλος Συναντήσεων

Σε συνέχεια των δύο πρώτων κύκλων συναντήσεων με θέμα «Αναλύοντας την κινηματογραφική γλώσσα» που ξεκίνησαν το φθινόπωρο του 2015 και ολοκληρώθηκαν τον Μάιο του 2017, το Κοινωνικό Εργαστήρι Τραβέρσο σας προσκαλεί στον τρίτο ετήσιο κύκλο. Η πρώτη συνάντηση θα γίνει στον υπέροχο, ζεστό και άκρως κινηματογραφικό χώρο του George Molfetas Museum Hotel στα Φαρακλάτα την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2017 από ... Περισσότερα »

Το Σάββατο 21 Οκτωβρίου θα δώσει συναυλία η Φιλαρμονική Σχολή Ληξουρίου στο Summery

Το ερχόμενο Σάββατο, 21/10/2017 και ώρα 20:30, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου Summery  η νεανική ορχήστρα (μπαντίνα) της Φιλαρμονικής Σχολής Ληξουρίου  δίνει συναυλία επί τη λήξει  του 1ου εκπαιδευτικού – σεμιναριακού κύκλου, που διοργάνωσε εφέτος, για πρώτη φορά, η Σχολή μας. Διευθύνουν οι  νεαροί μαέστροι του τμήματος ενοργάνωσης – διεύθυνσης μπάντας της Φιλαρμονικής μας και ο φιλοξενούμενός μας κ. Σπύρος ... Περισσότερα »

Βράβευση Πρωτοετών Φοιτητών & Διακεκριμένων Νέων των Νησιών μας

Σε κλίμα χαράς & συγκίνησης πραγματοποιήθηκε  το Σάββατο 14 Οκτωβρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο της Αδελφότητας  η βράβευση των Πρωτοετών Φοιτητών των νησιών μας καθώς και των διακεκριμένων νέων – αθλητών , Βαγγέλη Γαλιατσάτου & Γεράσιμου Λιγνού.   Ξεκινώντας με προβολή των δράσεων του τμήματος Νεολαίας της Αδελφότητας &  επτανησιακές μελωδίες από τους δασκάλους μας, κ.κ. Μαντούδη Βασίλη (καθηγητή ακορντεόν), Μέντη ... Περισσότερα »

Ξεκινούν τα μαθήματα ζωγραφικής στο Εικαστικό Εργαστήρι της ΚΕΔΗΚΕ

Το «Εικαστικό Εργαστήρι Λειβαθούς» της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Κεφαλλονιάς «Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ.» που ξεκίνησε την δράση την περσινή χρονιά συνεχίζει και φέτος τα μαθήματα ζωγραφικής για παιδιά από Α΄Δημοτικού και πάνω. Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται στον Καραβάδο (κτίριο Κ.Α.Π.Η.) με υπεύθυνη δασκάλα την κ. Τουμαζάτου Μαρία. Η έναρξη της δράσης και οι εγγραφές θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου και από ... Περισσότερα »

100 χρόνια από το θάνατο του Ληξουριώτη ποιητή Μικέλη Άβλιχου

Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 100 χρόνων από το θάνατο του Ληξουριώτη σατιρικού ποιητή Μικέλη Άβλιχου (1844-1917) η Ιακωβάτειος Βιβλιοθήκη πήρε την πρωτοβουλία και μετά από σχετική στο Εφορευτικό Συμβούλιο συζήτηση προχώρησε στις εξής δραστηριότητες: 1. Σε συνεργασία με την Εικαστική Ομάδα του Ληξουριού «Μορφές» ετοίμασε καλαίσθητα πλαστικοποιημένα χαρτόνια (μικρά poster) με τη φωτογραφία και στίχους ποιημάτων του Μ.  Άβλιχου, ... Περισσότερα »

Η θεατρική παράσταση «Άντρες Έτοιμοι για Όλα», στο Αργοστόλι

Η μεγάλη επιτυχία των προηγούμενων ετών επιστρέφει σε μια μεγάλη περιοδεία από τις θεατρικές επιχειρήσεις Τάγαρη. Με την υπογραφή των Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα που διασκεύασαν το διάσημο έργο των Νεοζηλανδών Stephen Sinclair και Anthony McCarten ”Ladies Night”, η απολαυστική κωμωδία «Άντρες Έτοιμοι για Όλα», προσαρμοσμένη στην ελληνική πραγματικότητα, επανέρχεται για πολλές παραστάσεις σε όλη την Ελλάδα. Τη σκηνοθεσία υπογράφουν για άλλη μια φορά ... Περισσότερα »

«Γκρίγκλις» η «γλωσσοειδής ίωση» και οι προθάλαμοί της

Φ-15 «Γ κ ρ ί γ κ λ ι ς» η «γλωσσοειδής ίωση» και οι προθάλαμοί της Α΄. ΕΙΣΑΓΩΓΗ Ας ασχοληθούμε λίγο με μια «γλωσσοειδή ίωση», τη λεγόμενη «γκρίγκλις», η οποία φούντωσε τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα μέσα από τη χρήση της ηλεκτρονικής οθόνης και προωθήθηκε κατάλληλα από επιτήδειους. Ας ασχοληθούμε και με κάποιους από τους προθαλάμους της «γκρίγκλις», δηλαδή ... Περισσότερα »

Άρχισαν οι εγγραφές στο Θεατρικό Εργαστήρι της ΚΕΔΗΚΕ 2017-2018

«ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΚΕΔΗΚΕ» ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΚΕΔΗΚΕ 2017-2018 Έναρξη τμημάτων Εμψύχωσης, Θεατρικού παιχνιδιού στο ιστορικό κέντρο πολιτισμού  του Αργοστολίου, στο Δημοτικό Θέατρο ¨Ο  ΚΕΦΑΛΟΣ Στα τμήματα μπορούν να συμμετάσχουν: Παιδιά ηλικιών από 7 χρόνων έως 12 Έφηβοι ηλικιών από 13 ετών έως 18. Ομάδα ενηλίκων Μπορείτε να δηλώνετε συμμετοχή κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες έως και ... Περισσότερα »

Εθνική Προπονήτρια της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας χορού η Όλγα Γαλιατσάτου

Άλλη μια μεγάλη αναγνώριση ήρθε μετά από πολύ κόπο και χρόνο για την Όλγα Γαλιατσάτου και την σχολή χορού ‘Art & Style’ Dance Studio. Κατόπιν πολύμηνων πρακτικών και θεωρητικών εξετάσεων η κ. Γαλιατσάτου κατέκτησε την άδεια της υπεύθυνης εθνικής προπονήτριας της Ελληνικής Ομοσπονδίας I.D.O. για τα είδη χορού Μοντέρνο-Jazz και Σύγχρονο . Κατάφερε να διακριθεί ανάμεσα σε 14 ακόμη υποψήφιους ... Περισσότερα »