ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πολιτική – Πολιτικοί στην Κεφαλονιά

To 45% των οργανικών θέσεων στο Νοσοκομείο είναι ακάλυπτες!!!

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ 6η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ /2017  Το Δ.Σ. του Σωματείου υπαλλήλων του Γ.Νοσοκομείου Κεφαλονιάς εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του για την κατάσταση της υγείας σε Κεφαλονιά και Ιθάκη. Το Γ.Ν.Κ. στο Αργοστόλι δεν έχει Αιματολόγο, Γαστρεντερολόγο, ΩΡΛ, Δερματολόγο, ούτε Ψυχίατρο. Οι μισές περίπου οργανικές θέσεις στη Νοσηλευτική και Διοικητική Υπηρεσία (45% !!!) είναι ακάλυπτες: Στην ΥΕ κατηγορία Υγειονομικού, από τις ... Περισσότερα »

«Αποκατάσταση της σίτισης των σπουδαστών των Α.Ε.Ν.»

Το 2013 η κυβέρνηση της Ν.Δ. και του ΠΑ.ΣΟ.Κ. αποφάσισε την κατάργηση 200 θέσεων από τις 280 που υπήρχαν στη Ναυτική Εκπαίδευση, ενώ παράλληλα ολοκλήρωσε το «έγκλημά» της διακόπτωντας το πρόγραμμα σίτισης των 6.000 σπουδαστών που φοιτούν στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού. Η κυβέρνηση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και των ΑΝ.ΕΛ. αποκαθιστά αυτήν την επιτηδευμένη και επικίνδυνη πολιτική, καθώς είμαστε στην ευχάριστη θέση ... Περισσότερα »

1η ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ προς τον κ. Περιφερειάρχη Ι.Ν. Για την κατασκευή νέου ΓΕΛ Ληξουρίου και του μηχανουργείου του ΕΠΑΛ Ληξουρίου

Η Περιφερειακή Αρχή έχει δεσμευθεί να κάνει ό,τι είναι δυνατόν ώστε να υλοποιηθεί το λαϊκό αίτημα για ένα νέο σχολικό συγκρότημα στην περιοχή της σεισμόπληκτης Παλικής το οποίο θα καλύψει το ΓΕΛ Ληξουρίου. Μέσα στο καλοκαίρι έπρεπε να κλείσουν μια σειρά εκκρεμότητες προκειμένου να προχωρήσει το έργο. Αντίστοιχα σε εκκρεμότητα βρίσκεται το νέο μηχανουργείο του ΕΠΑΛ Ληξουρίου. Επιπλέον, σημειώνουμε πως ... Περισσότερα »

Σημαντικές επαφές είχε ο Δήμαρχος στην Βουλγαρία

Σε πολύ καλό επίπεδο εξελίσσονται οι “Συσκέψεις Εργασίας” του Δημάρχου Κεφαλλονιάς κ.Αλέξανδρου Παρίση με τον Δήμαρχο Dobrich, κ.Yordan Yordanov, σε θέματα συνεργασίας των δύο Δήμων. Στις συσκέψεις συμμετέχουν ο Α/Δήμαρχος Τουρισμού, κ.Ευάγγελος Κεκάτος, η Γενική Γραμματέας του Δήμου Dobrich, κ.Petia Pablova, ο επιχειρηματίας κ.Ανδρέας Ρομποτής και Διευθυντικά Στελέχη της Δημοτικής Αρχής του Dobrich. Οι Δήμαρχοι των δύο Δήμων αντάλλαξαν συμβολικά ... Περισσότερα »

Ναπολέων Λιναρδάτος: Μεγάλο κράτος σημαίνει ανίκανο κράτος

Μεγάλο κράτος σημαίνει ανίκανο κράτος Ναπολέων Λιναρδάτος Ο Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ) βρέθηκε ότι δεν είχε εφαρμόσει νόμους του 2010 και του 12 με αποτέλεσμα να δημιουργήσει ζημιά 4.5 εκατομμυρίων. Οι 97 υπάλληλοι του οργανισμού «έχουν μισθούς που ξεπερνούν ακόμη και τις 7.000 ευρώ το μήνα.» Οι υπάλληλοι πληρωνόντουσαν μια «σειρά επιδομάτων, μεταξύ αυτών ακόμη και επίδομα κυλικείου.” Η ΕΡΤ ... Περισσότερα »

Άρθρο Παύλου Παπαδάτου/Κάνουν κακό στο τουρισμό

Άρθρο στην Κυριακάτικη real news (Ίσως ο τίτλος ξεγελάει λίγο…) Έχουμε χάσει την εμπιστοσύνη μας σε όλους. Στους πολιτικούς, στη δικαιοσύνη, στους ακαδημαϊκούς, τα πανεπιστήμια, τους δημόσιους λειτουργούw, στους θεσμικούς φορείς,, την εκκλησία, που ασχολείται ακόμη με κάστανα, στην ΕΕ. Και όλα αυτά γιατί μας πρόδωσαν όλοι αυτοί τους οποίους κατά καιρούς επιλέξαμε να διαχειριστούν τις τύχες μας. Έχουμε ένα ... Περισσότερα »

Συνεργασία Δήμου με το Ιόνιο Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού για την αισθητική αναβάθμιση του Ληξουρίου

Τους τελευταίους μήνες είναι σε εξέλιξη μια συνεργασία του Δήμου Κεφαλονιάς με το Ιόνιο Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού με σκοπό τις εικαστικές παρεμβάσεις σε διάφορα σημεία της πόλης μας με στόχο την αισθητική και πολιτιστική αναβάθμιση και ανάδειξή τους. Η αρχή θα γίνει με την εικαστικό Estefania Valls Urquijo, με σπουδαίο βιογραφικό και παρουσία σε εκθέσεις σε όλο τον κόσμο, ... Περισσότερα »

Η νεολαία και ο λαός της Παλικής έδωσαν «παρών» στην προφεστιβαλική της ΚΝΕ στο Ληξούρι

Ιδιαίτερα αισθητή έκανε την παρουσία του, το Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή, που στάθμευσε στο Ληξούρι και για το 2017, με την προφεστιβαλική εκδήλωση. Ήταν η μαζικότερη και καλύτερα οργανωμένη προφεστιβαλική στην Παλική την τελευταία δεκαετία. Η εκδήλωση άνοιξε διαύλους επικοινωνίας με τη νεολαία της περιοχής αλλά και ευρύτερα με το λαό. Από νωρίς άρχισαν να συρρέουν εργαζόμενοι και νεολαία, που ... Περισσότερα »

Στη Βουλγαρία Παρίσης και Κεκάτος, για αδελφοποίηση με τον Δήμο του Ντόμπριτς

Στο πλαίσιο της ενίσχυσης του Οικονομικού και Τουριστικού profile της Κεφαλλονιας, για την Βουλγαρία αναχώρησαν το Σάββατο, ο Δήμαρχος Κεφαλλονιάς, κ. Αλέξανδρος Παρίσης, με τον Αντιδήμαρχο Τουρισμού, κ. Ευάγγελο Κεκάτο, μετα απο πρόσκληση για «Συναντήσεις Εργασίας» με Πολιτικούς, Πολιτειακούς και Οικονομικούς παράγοντες της Βουλγαρίας. Πρόκειται λοιπόν, εκτός των άλλων, να προκύψει και η αδελφοποίηση μεταξύ του Δήμου Κεφαλλονιάς και του Δήμου Ντόμπριτς της Βουλγαρίας. ... Περισσότερα »

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Το μνημόνιο διαλύει την υποδομή πυροπροστασίας για χάρη της κερδοσκοπίας του κεφαλαίου

Το μνημόνιο διαλύει την υποδομή πυροπροστασίας για χάρη της κερδοσκοπίας του κεφαλαίου Υποκριτικός ο καυγάς πάνω στα καμένα κυβέρνησης-ΝΔ Μεγάλες φωτιές καταστρέφουν και φέτος χιλιάδες στρέμματα δάσους καλλιέργειες και κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις σε όλη τη χώρα, Καπανδρίτι, Κάλαμος, Μετόχι, Μαλακάσα, Γραμματικό, Βαρνάβας, αλλά και σε Ηλεία, Ζάκυνθο, Πρέβεζα Κεφαλονιά κ.α. Πυρκαγιές που απειλούν σπίτια και κατοικημένες περιοχές, με τεράστιες καταστροφές στο ... Περισσότερα »