ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πολιτική – Πολιτικοί στην Κεφαλονιά

Στο δρόμο για τις κάλπες του Επιμελητήριου –Τα πρόσωπα, οι νέοι συσχετισμοί και οι εκπλήξεις της επόμενης ημέρας

Καθώς έχουν περάσει οι πρώτες ημέρες της προεκλογικής περιόδου των Επιμελητηριακών εκλογών και καθώς οι συνδυασμοί έχουν δείξει δείγματα γραφής και προθέσεων, μπορούμε να κάνουμε μία πρώτη ανάλυση των ποιοτικών χαρακτηριστικών των δύο συνδυασμών και μία πρώτη σύγκριση. Είναι πλέον σαφές ότι ο συνδυασμός Νέο Επιμελητήριο με επικεφαλής τον κ. Σπύρο Γασπαρινάτο, άλλάξε εντελώς τα δεδομένα από πλευράς συσχετισμών, αφού όπως είδαμε ενώθηκαν ... Περισσότερα »

Η «Μεγάλη Βδομάδα» της ακτοπλοΐας στα νησιά μας –Όλοι περιμένουν πολιτική λύση από τον Κουρουμπλή

Δύο σημαντικές ημερομηνίες έχουμε καταγράψει στο ημερολόγιο μας αυτή την εβδομάδα που έχουν άμεση σχέση με την επαναλειτουργία της γραμμής Πάτρα –Σάμη –Ιθάκη. Πρόκειται για το νέο ραντεβού που έδωσαν οι δύο ακτοπλοϊκές εταιρίες στο γραφείου του υπουργού, την Τρίτη το απόγευμακαθώς και η έκτακτη συνεδρίαση του ΣΑΣ ,την Τετάρτη το πρωί που θα συζητήσει αποκλειστικά και μόνο τις συγκοινωνιακή σύνδεση των νησιών μας ... Περισσότερα »

ΝΟΔΕ: Ιόνιο δεν είναι μόνο η Κέρκυρα

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αλλά και προβληματισμό παρακολουθούμε την συζήτηση που έχει ξεκινήσει σχετικά με την επικείμενη ενοποίηση του Ιονίου Πανεπιστημίου με το Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Ιονίων Νήσων. Η συζήτηση ξεκίνησε επίσημα μετά και τις ανακοινώσεις από τον Υπουργό,τον Πρύτανη του Ιονίου Πανεπιστημίου και τον Προέδρο της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων. Είναι προφανές πως η προοπτική ενοποίησης των δύο ... Περισσότερα »

ΤΟΠΙΚΟ ΠΑΣΟΚ: «Ενότητα – διεύρυνση – ανανέωση»

Για τις εξελίξεις στο ΔΗ.ΣΥ αναφέρθηκε στην ομιλία του ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Κουτσούκος σε ομιλία του στο Ξενοδοχείο ΜΟΥΙΚΗΣ. Η παρουσίαση έγινε από το Γραμματέα της ΝΕ κ. Γεράσιμο Κουγιανό. Ο δρόμος που διαλέξαμε, είπε ο κ. Κουτσούκος, είναι μονόδρομος. Είναι μονόδρομος πρώτα – πρώτα για τη χώρα. Αναφέρθηκε αναλυτικά για την εκλογή του πρόεδρου και πως θα ... Περισσότερα »

Διον. Στανίτσας: Κανένας δεν έχει δικαίωμα να παίζει εις βάρος της Ιθάκης-Καλώ το λαό να είναι σε εγρήγορση

ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΙΘΑΚΗΣ. ΚΑΛΩ ΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΙΘΑΚΗΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ Ολοκληρώθηκε προ ολίγου το έκτακτο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Ιθάκης κατά το οποίο υπήρξε λεπτομερής ενημέρωση για τις εξελίξεις στην επαναλειτουργία της γραμμής Ιθάκη-Σάμη-Πάτρα. Ξεπερνώντας πάρα πολλά και συνεχόμενα εμπόδια, η συγκροτημένη προσπάθεια του Δήμου Ιθάκης με την βουλευτή του Νομού ... Περισσότερα »

Ευρεία συζήτηση για τις πυρκαγιές στη Ζάκυνθο στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Θ. Γαλιατσάτος: Πέντε σημεία για την καλύτερη αντιμετώπιση – Εθελοντισμός, πρόληψη, επιχώριος περιουσία, ενίσχυση υπηρεσιών, επίσπευση αποζημιώσεων Το θέμα των «πυρκαγιών στη Ζάκυνθο και οι ακάλυπτες ζημιές στην παραγωγή και στο φυτικό κεφάλαιο» συζητήθηκε εκτενώς στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων που πραγματοποιήθηκε στη Ζάκυνθο, το Σαββατοκύριακο 21 & 22 Οκτωβρίου 2017. Στο θέμα εισηγήσεις κατέθεσαν ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ ... Περισσότερα »

Συνεδριάζει εκτάκτως το Δ.Σ. του Δήμου Ιθάκης για το θέμα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Ιθάκης με Σάμη και Πάτρα

Πρόσκληση Καλείστε στις 22 Οκτωβρίου 2017, ημέρα Κυριακή και ώρα 17:30΄ να προσέλθετε στην αίθουσα του ΚΑΠΗ, στην 20η ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με μοναδικό θέμα : Ενημέρωση για το θέμα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Ιθάκης με την Κεφαλονιά και το λιμάνι της Πάτρας. Περισσότερα »

Και επίσημα η οδός Σάμπατς στο Αργοστόλι

Με κάθε επισημότητα πραγματοποίηθηκε η τελετή ονοματοδοσίας σήμερα το απόγευμα στην οδό Αμουργού και Σουηδίας στα πλαίσια των 150 χρόνων Ελληνοσερβικής συμμαχίας. Έτσι λοιπόν από σήμερα η οδός Αμουργού θα φέρει και επίσημα το όνομα Σάμπατς, της αδελφοποιημένης πόλης με το Αργοστόλι. Την λιτή τελετή επιμελήθηκε και διοργάνωσε ο επίτιμος Πρόξενος της Σερβίας Βίκτωρ Ρουχωτάς σε συνεργασία με τον Δήμο ... Περισσότερα »

Συνάντηση με φορείς του Τουρισμού και του Εμπορίου

Αμέσως μετά τη συνάντηση με τον Δήμαρχο Κεφαλονιάς Αλέξανδρο Παρίση η αντιπροσωπεία των Σέρβων επισήμων από την πόλη του Σάμπατς συνοδευόμενοι από τον Πρέσβη της Σερβίας, Dusan Spasojevic και τον Πρόξενο της Σερβίας, Βίκτωρα Ρουχωτά, είχαν ολιγόλεπτη συζήτηση στο Δημοτικό Θέατρο «Ο Κέφαλος» υπό την προεδρία του Αντιδημάρχου Τουρισμού, Ευάγγελου Κεκάτου. Στην συνάντηση παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου, Αλέξης ... Περισσότερα »

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Κεφαλονιάς είχαν ο Πρέσβης της Σερβίας και οι Σέρβοι επισήμοι από το Σάμπατς

Εθιμοτυπική συνάντηση με τον Δήμαρχο Κεφαλονιάς είχαν σήμερα ο Πρέσβης της Σερβίας, εξοχότατος Dusan Spasojevic, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Sabac, Nemanja Pajic καθώς και ο Dejan Zivanovic, επικεφαλής του Εμπορικού Επιμελητηρίου. Η Σερβική αντιπροσωπεία βρίσκεται αυτές τις μέρες στο νησί μας στα πλαίσια της τελετής ονοματοδοσίας που θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα στην οδό Αμουργού στο Αργοστόλι και η ... Περισσότερα »