ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κοινωνία στην Κεφαλονιά

Παρατείνεται μέχρι τη Δευτέρα 9 Μαϊου η προθεσμία κατάθεσης αιτήσεων παραχώρησης αιγιαλού

nikolaspapadatos

Ο Δήμος Κεφαλλονιάς ανακοινώνει ότι παρατείνεται μέχρι και τη Δευτέρα 9-5-2016 η προθεσμία κατάθεσης αιτήσεων για την απευθείας παραχώρηση τμημάτων αιγιαλού σε όμορες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, καταλύματα και κέντρα αναψυχής. Μετά την παραπάνω προθεσμία καμία αίτηση δεν θα γίνει δεκτή και λόγω του περιορισμένου χρόνου για την ολοκλήρωση της διαδικασίας δεν θα δοθεί καμία άλλη παράταση.                                                                                                                 Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ                                                                                                                 Νικόλαος ... Περισσότερα »

Συγχαρητήρια επιστολή στις ομάδες Α.Ο. Εικοσιμίας και Α.Ο. Εθνικός

ageloskonstantakis

O Πρόεδρος και το Δ.Σ. της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Κεφαλλονιάς «Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ.» εκφράζουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια στους παίχτες, προπονητές και την Διοίκηση του Αθλητικού Ομίλου Εικοσιμίας για την κατάκτηση του πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου της Α΄ κατηγορίας Κεφαλληνίας και Ιθάκης, ταυτόχρονα τους ευχόμαστε Καλή επιτυχία στους προσεχείς αγώνες για την άνοδο τους στην Γ΄ Εθνική. Επίσης απευθύνουμε τα συγχαρητήρια μας και ... Περισσότερα »

«Ωράριο λειτουργίας καταστημάτων κατά τις Κυριακές & τις Αργίες για τη Θερινή περίοδο

drakoulogkonaspanagis

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΙΩΝ  ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΕΝΟΤΗΤΩΝ  ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ Σας ενημερώνουμε ότι, εκδόθηκε η υπ. αριθ.: 38647/ 8859/ 6.5.2016 (ΑΔΑ: ΩΛ2Χ7ΛΕ – ΙΣΣ)  απόφαση του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, η οποία αφορά το «Ωράριο λειτουργίας καταστημάτων κατά τις Κυριακές & τις Αργίες για τη  Θερινή περίοδο έτους 2016 στον πρώην Δήμο Αργοστολίου (όπως ίσχυαν τα διοικητικά όρια του, ... Περισσότερα »

Ευχαριστήρια επιστολή από την οικογένεια του Δημήτρη Φωκά

flowers_and_candles

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους ανθρώπους που τίμησαν με την παρουσία τους τον αγαπημένο μας Άγγελο στο τελευταίο του ταξίδι, αλλά και όλους εκείνους που συμπαραστέκονται στον πόνο μας με λόγια παρηγοριάς και αγάπης. Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ. Δημήτριο, που με την ευγένεια της ψυχής του, αγκάλιασε την οικογένειά μας σε τούτες τις δύσκολες ώρες.   Οικογένεια Δημητρίου Φωκά Περισσότερα »

Θεαματική άνοδος των Αφίξεων τον Απρίλιο

AN

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση η Τουριστική Επιτροπή του Δήμου Κεφαλονιάς παρέλαβε από τον Κρατικό Αερολιμένα του Νησιού τα επίσημα στοιχεία των αφίξεων για τον Απρίλιο, όπου σημειώνεται σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2015 μία αύξηση της τάξεως του 35%. Σε αντίθεση με τις πάντα αρνητικές προβλέψεις των διαφόρων parasites/press, που ειδικεύονται στην κατ’εξακολούθηση δυσφήμηση της Κεφαλονιάς, τα πρόσφατα στατιστικά ... Περισσότερα »

Στο πανηγύρι της Ζωοδόχου Πηγής στα Μονοπωλάτα βρέθηκε ο Δήμαρχος Αλέξανδρος Παρίσης

an9

Στα Μονοπωλάτα βρέθηκε σήμερα το πρωί ο Δήμαρχος Κεφαλλονιάς Αλέξανδρος Παρίσης για το πανηγύρι της Ζωοδόχου Πηγής. Μαζί του ο Αντιδήμαρχος Παλικής Αλέξης Μοσχονάς, ο Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΗΚΕ Γιώργος Κατσιβέλης ενώ τους υποδέχθηκε ο Πρόεδρος της Τ/Κ Χρήστος Θεοδωράτος. Περισσότερα »

Αφιέρωμα στον Δημ. Χατζή – Απονομή βραβείων λογοτεχνικού διαγωνισμού

afisa.xatzis.11.5.16

Εκδήλωση – Αφιέρωμα στο συγγραφέα-ιστορικό και δημοσιογράφο Δημήτρη Χατζή, στον οποίο ήταν αφιερωμένος την τρέχουσα σχολική χρονιά ο Μαθητικός Λογοτεχνικός Διαγωνισμός των Γυμνασίων και Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων του Νομού μας, που προκηρύσσει κάθε χρόνο ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Κεφαλονιάς – Ιθάκης. Το θέμα του Διαγωνισμού προέρχεται από το μυθιστόρημα του Δημήτρη Χατζή “Το Διπλό Βιβλίο” και αναφέρεται στην μετανάστευση, την ... Περισσότερα »

Κώστας Ευαγγελάτος: Συνέντευξη στην Τίνα Σγουροπούλου

ΚΩΣΤΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ ΜΟΡΦΕΣ

Συνέντευξη Κώστα Ευαγγελάτου ΣΤΗΝ ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ -Μιλήστε μας για τα παιδικά σας χρόνια, τί σπουδάσατε και πώς αποφασίσατε να αφιερωθείτε στη ζωγραφική; Τα παιδικά μου χρόνια στο Αργοστόλι της Κεφαλονιάς που γεννήθηκα ήταν διαποτισμένα από αφηγήσεις για την όμορφη και αρχοντική προσεισμική πόλη μου, που είχε καταστραφεί το 1953, αλλά είχε την επόμενη δεκαετία ανοικοδομηθεί και όλοι πάσχιζαν για ένα ... Περισσότερα »