ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κοινωνία στην Κεφαλονιά

SeaNema Festival : Εργαστήριο stop-motion animation για παιδιά!

 Το Seanema Open Air Film Festival σε συνεργασία με τη Σχολή Εφαρμοσμένων Τεχνών «Ορνεράκης» πραγματοποιεί την Τρίτη 1η Αυγούστου και την Τετάρτη 2α Αυγούστου, εργαστήριο stop-motion animation για παιδιά 8 έως 16 ετών στο Σπίτι του Δασκάλου. Από τις 10 π.μ. έως τις 2 μ.μ τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να ανακαλύψουν τις ξεχωριστές τους καλλιτεχνικές ικανότητες και να ... Περισσότερα »

Τζαννάτα: Στα χνάρια της ιστορίας του χωριού!

Στη σεμνή εκδήλωση που έγινε στον χώρο της βρύσης του χωριού μας την παρασκευή το βράδυ. Ο Τζανιώτες : …Μπήκαμε……ΣΤΑ ΧΝΑΡΙΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ –Αποδώσαμε φόρο τιμής , στους προγόνους μας που εργάστηκαν εθελοντικά , στους τεχνίτες από την γύρω περιοχή που προσέφεραν την καλλιτεχνική μαστοροσύνη τους, Δ.ΓΙΑΝΝΑ και ΓΙΩΡΓΟ ΚΡΕΜΜΥΔΑ στους μηχανικούς της Νομαρχίας ,ΠΑΥΛΟ ΜΕΤΑΛΛΗΝΟ και ... Περισσότερα »

Το πρόγραμμα της Ιεράς Πανηγύρεως του Αγίου Παντελεήμονα Πουλάτων

Ο εφημέριος, το εκκλησιαστικό συμβούλιο και οι κάτοικοι των Πουλάτων, σας προσκαλούμε στις θρησκευτικές εκδηλώσεις για την εορτή του πολιούχου του χωριού μας Αγίου Παντελεήμονα, στις 26 και 27 Ιουλίου. Αναλυτικά το πρόγραμμα της Ιεράς Πανηγύρεως:   Πηγή: www.poulatakefalonias.gr Περισσότερα »

Λαμπερά εγκαίνια για το ολοκαίνουργιο πολυδύναμο Ιατρείο Σκάλας

Το ολοκαίνουργιο πολυδύναμο ιατρείο Σκάλας, ένα πραγματικό κόσμημα για το νησί μας και ιδιαίτερα για την περιοχή, είναι γεγονός. Σήμερα το πρωϊ πραγματοποιήθηκαν τα λαμπερά εγκαίνια του νέου ιατρείου παρουσία του ομογενή ευεργέτη Γεωργίου Φωκά, που φέρει και το όνομά του ως ένδειξη ευγνωμοσύνης για την πολύ σημαντική χειρονομία και της οικογένειάς του. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ... Περισσότερα »

Δρ. Σ.Α. Θεοτοκάτος: Τραγική Διαπίστωση

 «Εισάγουμε 4 δισ. τρόφιμα. Τι περήφανος να είμαι ως Έλληνας, όταν μου λένε οι Ευρωπαίοι πως σε δανείζω για να φας». Την παραπάνω διαπίστωση έκανε ο πρόεδρος του ΤΕΙ Θεσσαλίας καθηγητής Παναγιώτης Γούλας σε πρόσφατη ημερίδα. Γεγονός είναι ότι η μεταπολίτευση του 1974 βρήκε την χώρα σχετικά αυτάρκη σε αγροτικά – βιομηχανικά προϊόντα, με ισχυρή παραγωγική βάση, που σήμερα έχει καταποντιστεί. Σήμερα η ... Περισσότερα »

Τα παιδιά του Sports Camp έφτιαξαν εκπληκτικά αμυγδαλωτά και προφιτερόλ στη «Βοσκοπούλα»

.και ξάφνου μες στη πολύ …ζεστή καθημερινότητα σου,απορροφημένος στις σκέψεις και τα προβλήματα ,σου παρουσιάζονται καμιά πενηνταριά χαμόγελα….απαυτά που δεν μπορείς να μην παρασυρθείς…παιδικά αθώα ,ειλικρινή ,πλατιά χαμόγελα!!!!! ΑΞΙΑ ΑΝΕΚΤΙΜΗΤΗ!!!!! και το …πάρτι αρχίζει….να τα αμυγδαλωτά,να τα προφιτερόλ να οι ερωτήσεις,να οι αγκαλίτσες,να τα κεράσματα…. λοιπόν τούτο το τσούρμο ήταν φοβεροί βοηθοί…μας σενιάρισαν το κέφι κανονικότατα… σας ευχαριστούμε πολύ που ... Περισσότερα »

Πρόσκληση συμμετοχής τουριστικών επιχειρήσεων Κεφαλονιάς/Ιθάκης σε έρευνα – International Visitor Survey 2017

Εάν είστε ιδιοκτήτης Ξενοδοχείου, Ενοικιαζομένων διαμερισμάτων, Πολυτελών κατοικιών, Εστιατορίου ή άλλης τουριστικής επιχείρησης στην Κεφαλονιά ή την Ιθάκη, συμπληρώστε τη φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος (link στο τέλος αυτής της πρόσκλησης) για συμμετοχή στην έρευνα αποτύπωσης των συνηθειών και της εμπειρίας των επισκεπτών της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης. Κάθε επιχείρηση θα λάβει έναν αριθμό ερωτηματολογίων που στη συνέχεια θα διανέμει στους τουρίστες ... Περισσότερα »

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ από τον Εκπαιδευτικό Όμιλο ΟΜΗΡΟΣ για τα μέλη της Αδελφότητας Κεφαλλήνων & Ιθακησίων Πειραιά (ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΔΙΔΑΚΤΡΩΝ)

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΟΜΗΡΟΣ στο πλαίσιο των κοινωνικών του δραστηριοτήτων στηρίζει το έργο της Αδελφότητας Κεφαλλήνων & Ιθακησίων Πειραιά και πέραν των ήδη προκηρυχθεισών υποτροφιών που αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του Συλλόγου μας http://kefalinontopos.gr/, προσφέρει στα μέλη μας: ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΔΙΔΑΚΤΡΩΝ 45% για την περίοδο εγγραφών 2017-2018, δίνοντάς τους την ευκαιρία να σπουδάσουν στην ειδικότητα που έχουν επιλέξει. Οι υποψήφιοι θα ... Περισσότερα »

Ολοκληρώνεται η πλακόστρωση και η τοποθέτηση γκαζόν στην Παναγή Βαλλιάνου [εικόνες]

Ολοκληρώνεται σταδιακά η πλακόστρωση και η τοποθέτηση γκαζόν Παναγή Βαλλιάνου. Από χθες οι ρυθμοί εργασίας έχουν ενταθεί και σε αυτό έχει βοηθήσει το γεγονός ότι ήρθαν οι πλάκες που έλειπαν κι έτσι πλέον δεν υπάρχουν κωλύματα. Εκτός από αυτά, σήμερα τοποθετήθηκε και το γκαζόν στο δεύτερο παρτέρι έξω από το παλιό Δημαρχείο και έγιναν κάποιες διορθώσεις στο ήδη φυτεμένο.   Περισσότερα »