ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κοινωνία στην Κεφαλονιά

Με επιτυχία η πρωτοπόρα εκδήλωση με τίτλο «Η Γαλλία στην Κεφαλονιά στο σεισμό και στο σήμερα» (εικόνες)

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες η πρωτοπόρα εκδήλωση με τίτλο «Η ΓΑΛΛΙΑ ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΣΤΟ ΣΕΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΑ», στο χώρο του Τμήματος Ψηφιακών Μέσων και επικοινωνίας του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων στο Αργοστόλι. Η εκδήλωση ήταν  συνδιοργάνωση της ΠΕ Κεφαλληνίας, του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων-Τμήματος Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας και του Πολιτιστικού Συλλόγου Ριφόρτσο. της Κατερίνας ΦωκάΜετά τους σύντομους χαιρετισμούς από τον ... Περισσότερα »

Παρουσίαση βιβλίου Αγ. Δεμπόνου «Μέρες Οργής»-Αφιέρωμα στο συγγραφέα

Έχουμε την ιδιαίτερη χαρά να σας προσκαλέσουμε στην παρουσίαση της δίγλωσσης έκδοσης (Ελληνικά και Ιταλικά) του βιβλίου του Αγγελο-διονύση Δεμπόνου «ΜΕΡΕΣ ΟΡΓΗΣ – DIES IRAE..DIES ILLA» (ιστορικό αφήγημα από την  περίοδο της ιταλογερμανικής κατοχής στην Κεφαλονιά).  Μετά από την απόφαση του συγγραφέα να μας το εμπιστευτεί, το κείμενο ανέλαβε να εκδώσει ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Κεφαλονιάς – Ιθάκης σε επιμέλεια των ... Περισσότερα »

Μελισσοκομικός συνεταιρισμός: Πρόμηθεια ζαχαροτεύτλων στα μέλη του

Ο μελισσοκομικός συνεταιρισμός Κεφαλληνίας & Ιθάκης ενημερώνει τα μέλη του ότι,σε συνεργασία με την επιχείρηση Ποδάρας στην ΒΙΠΕ , μπορεί να προμηθεύσει με ζάχαρη από ζαχαρότευτλα τα μέλη του,πρός 0,69 το κιλό,συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ. Παρακαλείσθε τα μέλη του συνεταιρισμού να μας ενημερώσετε για την ποσότητα που χρειάζεσθαι στο Τηλ. 6977575634 Περισσότερα »

Τον Οκτώβριο μπαίνει σε εφαρμογή το Masterplan για το αεροδρόμιο από την Fraport

Εγκρίθηκαν από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας τα Master plan που υπέβαλε η Fraport Greece για τα έργα αναβάθμισης των υποδομών, στα αεροδρόμια των Χανίων, του Ακτίου, της Ζακύνθου, της Κεφαλονιάς, της Μυτιλήνης, της Καβάλας και της Ρόδου. Τα έργα αναμένεται να ξεκινήσουν στα μέσα Οκτωβρίου. H Fraport Greece έχει υποβάλει master plans και για τα υπόλοιπα επτά περιφερειακά αεροδρόμια, τα ... Περισσότερα »

Άσκηση «Παρμενίων 2017» από 2 έως 6 Οκτωβρίου

Από τις 2 έως τις 6 Οκτωβρίου 2017 θα διεξαχθεί η Εθνική διακλαδική άσκηση με την επωνυμία «Παρμενίων 2017». Πρόκειται για άσκηση μεγάλης κλίμακας, η οποία σχεδιάστηκε και διευθύνεται από το ΓΕΕΘΑ, με τη συνδρομή των Γενικών Επιτελείων. Η άσκηση διεξάγεται σε ολόκληρο τον Ελλαδικό χώρο και εντός του FIR Αθηνών, επί βάσεως ΤΑΑΣ (Τακτική Άσκηση Άνευ Στρατευμάτων) και ΤΑΜΣ ... Περισσότερα »

Γιώργος Μεσσάρης: Ζήτω η τρέλα!… ΚΙΜ ΓΙΟΝΓΚ ΟΥΝ – ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ σημειώσατε Χ! Ισοπαλία σε όλα.

Ζήτω η τρέλα!… ΚΙΜ ΓΙΟΝΓΚ ΟΥΝ – ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ σημειώσατε Χ! Ισοπαλία σε όλα. Στην πολιτική Χ. Στους λεονταρισμούς Χ. Στις απειλές Χ. Στα υβρεολόγια Χ. Στις γελοιότητες Χ. Στις παλινωδίες Χ. Στην τρέλα Χ. Και από αυτά τα Χ εξαρτάται, δυστυχώς, η παγκόσμια ειρήνη. Χάνεται, όπως φαίνεται, κάθε ελπίδα! Ο ηγέτης της πιο αλλοπρόσαλλης χώρας του κόσμου, της Βόρειας ... Περισσότερα »

Η 26η Σεπτεμβρίου έχει καθιερωθεί ως Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών

Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών Η 26η Σεπτεμβρίου έχει καθιερωθεί ως Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών. Τιμά τη γλωσσική πολυμορφία της Ευρώπης όπου ομιλούνται 200 γλώσσες και διάλεκτοι, 24 από τις οποίες είναι επίσημες ευρωπαϊκές γλώσσες και πολλές άλλες που ομιλούν άνθρωποι από άλλες χώρες του κόσμου. Σκοπός του εορτασμού είναι η ευαισθητοποίηση όλων σχετικά με τη σημασία της εκμάθησης Ξένων Γλωσσών (μέσα και ... Περισσότερα »

Η αντιπροσωπεία των Σέρβων επισήμων επισκέφθηκε τον Μητροπολίτη κ.κ. Δημήτριο

Ξεκίνησαν οι εθιμοτυπικές επισκέψεις των Σέρβων επισήμων στην Κεφαλονιά καθώς βρίσκονται αυτές τις μέρες στο νησί μας στα πλαίσια της τελετής ονοματοδοσίας που θα λάβει χώρα την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου στο Ληξούρι. Σήμερα το απόγευμα η αντιπροσωπεία των Σέρβων αποτελούμενη από τους Αλεξάντερ Μίρκοβιτς, Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Μίλος Στογιάνοβιτς και Μομίρ Τσίροβιτς, μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής του Δήμου Βόσδοβατς ... Περισσότερα »

Δεν θα συμμετέχει τελικά ο Δήμος Κεφαλονιάς στο National Wedding Show

Συνεδρίασε σήμερα το πρωϊ η Τουριστική Επιτροπή του Δήμου Κεφαλονιάς παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού, Σπύρου Γαλιατσάτου. Με βασικό θέμα τη συμμετοχή του Δήμου Κεφαλονιάς με περίπτερο στο National Wedding Show του Λονδίνου 21-22 Οκτωβρίου, η αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου Ο Κέφαλος γέμισε με επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον γαμήλιο τουρισμό. Στην αρχή ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Πρόεδρος της Επιτροπής Ευάγγελος Κεκάτος ... Περισσότερα »

Ημέρα μνήμης των εθνικών μας ευεργετών η 30η Σεπτεμβρίου

«ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΜΑΣ ΕΥΕΡΓΕΤΩΝ» Σύμφωνα με το Π.Δ.:1/2007 καθιερώθηκε η 30η Σεπτεμβρίου ως Ημέρα Μνήμης των Εθνικών μας Ευεργετών (Φ.Ε.Κ. 1 Α΄/2-1-2007), με το οποίο έχει καθορισθεί το περιεχόμενο των εκδηλώσεων για την ημέρα αυτή, ο τρόπος οργάνωσης των εκδηλώσεων για την ημέρα αυτή. Στο πλαίσιο του εορτασμού της ημέρας μνήμης των Εθνικών Ευεργετών, φέτος επιλέχθηκε να τιμηθεί ... Περισσότερα »