ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κοινωνία στην Κεφαλονιά

Υπογραφή διακηρύξεων έργων από τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων

spiros-spirou

Με αφορμή την παρουσία του στην Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλληνίας, ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Σπυρίδων Σπύρου, υπέγραψε σήμερα τις διακηρύξεις για την δημοπράτηση των κάτωθι έργων: • «Ασφαλτόστρωση Επαρχιακού οδικού δικτύου προς Άγιο Γεράσιμο» – Προϋπολογισμός Υπηρεσίας 100.000,00€ • «Έργα ανάσχεσης καταπτώσεων στην είσοδο του Πόρου» – Προϋπολογισμός Υπηρεσίας 150.000,00€ • «Βελτίωση – Συντήρηση Επαρχιακού οδικού δικτύου Ιθάκης» – Προϋπολογισμός Υπηρεσίας ... Περισσότερα »

Έργα Συντήρησης Οδικού Δικτύου Αρμοδιότητας Περιφέρειας Ιονίων Νήσων προϋπολογισμού 10.200.000,00 ευρώ

spiros-spirou-1

Την Τρίτη 22 Ιουλίου 2014 ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Σπυρίδων Σπύρου, υπέγραψε: 1. Την σύμβαση εκτέλεσης του έργου “ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ” προϋπολογισμού 779.800,00 € 2. Την προκήρυξη ανοιχτού διαγωνισμού για την εκτέλεση του έργου “ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ” προϋπολογισμού 471.040,00 € 3. Την προκήρυξη ανοιχτού διαγωνισμού για την εκτέλεση του έργου “ΤΕΧΝΙΚΑ ΕΡΓΑ ... Περισσότερα »

Camping ΑΝΑΙΡΕΣΕΙΣ ΚΡΙΤΟΝΟΥ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ 30/7-12/8-Το πλήρες πρόγραμμα

fasa_camping_2014

Το Camping ΑΝΑΙΡΕΣΕΙΣ μέτα απο 8 χρόνια παρουσίας φέτος επιλέγει να επισκευθεί την Κριτονού Κεφαλονιάς. Μια επιλογή όχι τυχαία, αλλα συνειδητά επιλέγουμε να πάμε στη σεισμόπληκτη Κεφαλονιά και σε ένα Camping που τις πληγές του δεν επέλεξε να επουλώσει κάποιο ΕΣΠΑ η success story της κυβέρνησης και της Ε.Ε. Σύνθηματά μας δύο «δοκιμάζουμε το μέλλον μας αλλιώς» , αλλιώς απο ... Περισσότερα »

Ευχαριστίες της Δημοτικής Αρχής για την τουριστική προβολή της Κεφαλονιάς

kainourgiou_stamatopoulos

Η Τουριστική Επιτροπή του Δήμου Κεφαλληνίας ευχαριστεί θερμά για την προβολή του νησιού μας μέσω της εκπομπής του ALPHA TV “ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΠΑΝΤΟΥ”, των παρουσιαστών κ. Κατερίνας Καινούριου και κ. Παύλου Σταματόπουλου : -το δημοσιογράφο του ALPHA TV κ. Ευτύχη Γρυφάκη -τον κάμεραμαν και φοιτητή ΤΕΙ Ήχου και Εικόνας Ληξουρίου κ.Χρύσανθο Σπυρόπουλο -το ξενοδοχείο που φιλοξένησε με διαμονή και διατροφή το ... Περισσότερα »

Επίσκεψη της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων στα Αστυνομικά Τμήματα Ελειού-Πρόννων και Σάμης

elios

ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΕΦ/ΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ Επίσκεψη στα αστυνομικά Τμήματα Ελειού Πρόννων και Σάμης πραγματοποίησε την 22/07/2014 το προεδρείο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Κεφαλονιάς και Ιθάκης κλείνοντας έτσι το κύκλο επισκέψεων στις περιφερειακές υπηρεσίες της Κεφαλονιάς και Ιθάκης . Τόσο το ΑΤ Ελειού Πρόννων όσο και το ΑΤ Σάμης στελεχώνονται με «μηδενική» αστυνομική δύναμη . Το προεδρείο συναντήθηκε με τους ... Περισσότερα »

Πρόγραμμα πρόσληψης 10.000 ανέργων – Όροι και προϋποθέσεις

OAED

Αρχίζει αύριο, Πέμπτη 24 Ιουλίου, η υποβολή αιτήσεων για τη συμμετοχή σε Πρόγραμμα του ΟΑΕΔ, επιχορήγησης επιχειρήσεων, για πρόσληψη 10.000 ωφελούμενων των δράσεων «Τοπικά σχέδια για την απασχόληση, προσαρμοσμένα στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας – ΤοπΣΑ» και «Τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες – ΤοπΕΚΟ». Οι επιχειρήσεις, που θέλουν να ενταχθούν στο πρόγραμμα, εφόσον υπάρχουν κενές θέσεις, υποβάλλουν ... Περισσότερα »

Νέο κακόβουλο λογισμικό ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ. – Όλες οι λεπτομέρειες

astynomia

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ενημερώνει τους πολίτες, για την εμφάνιση​ ενός νέου κακόβουλου λογισμικού, που ονομάστηκε ως CTB-Locker (Curve-Tor-Bitcoin Locker) και ανιχνεύεται ως «Critroni», ενώ αποτελεί την ​ εξέλιξη του γνωστού κακόβουλου λογισμικού Crypto locker Ransomware. Ειδικότερα, το νέο κακόβουλο λογισμικό, με την εγκατάστασή του στο λειτουργικό σύστημα, κρυπτογραφεί διαφόρους τύπους αρχείων (φωτογραφίες, βίντεο, έγγραφα κ.α.). Στη συνέχεια, εμφανίζει ... Περισσότερα »

Ορθή επανάληψη: «Αλιεία μεγάλων πελαγικών ψαριών για το 2015»

skafosalieia1

Εκδόθηκε η αριθμ. 5045/85414/1-7-2014 Εγκύκλιος της Δ/νσης Θαλάσσιας Αλιείας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, για τη «Αλιεία μεγάλων πελαγικών ψαριών» για το έτος 2015. Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους αλιείς που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στην αλιεία μεγάλων πελαγικών ειδών για το έτος 2015, θα πρέπει να ξεκινήσει άμεσα και οι πλήρεις φάκελοι να κατατεθούν στην Υπηρεσία μας ... Περισσότερα »

Επιτυχημένη η επίσκεψη της Κεφαλληνιακής αντιπροσωπείας στη Ρωσία

kek11

ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΕΛΛΗΝΟΡΩΣΙΚΗΣ ΦΙΛΙΑΣ Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη της Κεφαλληνιακής αντιπροσωπίας στις λαμπρές εορτές που τελέσθηκαν στον Άγιο Σέργιο στη Μόσχα, για τα επτακόσια χρόνια από τη γέννηση του, παρουσία του Πατριάρχου Πασών των Ρωσιών Κυρίλλου και του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντιμίρ Πούτιν. Η αντιπροσωπία μας ήταν η μοναδική επισήμως προσκεκλημένη από την Ελλάδα εκ μέρους των ... Περισσότερα »

Γεωργικές Προειδοποιήσεις για ασθένειες Εσπεριδοειδών από τον Ενιαίο Αγροτικό Συνεταιρισμό

oranges

Αυτή την περίοδο παρατηρείται διακίνηση νεαρών έρπουσων προνυμφών της Κόκκινης (Καλιφορνέζικης) Ψώρας και του Λεκάνιου των εσπεριδοειδών ενώ παράλληλα παρατηρήθηκε αύξηση των συλλήψεων του Ψευδόκοκκου. Η καταπολέμηση είναι απαραίτητη μόνο όπου διαπιστώνονται προσβολές. Οι θερινοί πολτοί και τα λάδια δεν καταστρέφουν τα ωφέλιμα έντομα και χρησιμοποιούνται μόνα τους ή σε συνδυασμό με ένα εντομοκτόνο. Παράλληλα με την προτεινόμενη καταπολέμηση συνιστώνται ... Περισσότερα »