ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κοινωνία στην Κεφαλονιά

Ε.Α.Σ. : Νέοι Δρόμοι για ντόπιους Αγρότες

farmer

Ο Ε.Α.Σ. Κεφαλληνίας & Ιθάκης ενημερώνει ότι η πρόσφατη έκδοση των νομοθετικών ρυθμίσεων (αναφορικά με τεχνική και επιστημονική υποστήριξη) άνοιξαν το δρόμο για την καλλιέργεια της κλωστικής ή βιομηχανικής κάνναβης στη Ελλάδα. Πρόκειται για καλλιέργεια με ελαχιστοποιημένες εισροές, θετικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις, νέα εγχώρια προϊόντα, που ωθεί στη μείωση των εισαγωγών για καύσιμα, υφαντά, χαρτοπολτό, λάδι, κτηνοτροφές, συμπληρώματα διατροφής για τον ... Περισσότερα »

Παρατείνεται η έκπτωση 20% στα εισιτήρια επιστροφής έως τις 31/10 από την Ionian Group

fior_di_levante_

Η IONIAN GROUP ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι παρατείνει τη διάρκεια ισχύος της τρέχουσας έκπτωσης 20% στα εισιτήρια επιστροφής, για τα δρομολόγια Πάτρα – Σάμη – Ιθάκη και Κυλλήνη – Πόρος (Κεφαλονιάς), έως τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου, ανεξαρτήτως ημερομηνίας ταξιδιού. Όλα τα δρομολόγια των παραπάνω γραμμών έχουν διαμορφωθεί ως ακολούθως: ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑΚΗ ΓΡΑΜΜΗ ΠΑΤΡΑ – ΣΑΜΗ – ΙΘΑΚΗ Από Ιθάκη προς ... Περισσότερα »

Συνεχίζει την παράδοση στην ποιότητα το καφέ «Μαυροειδής» στο Λιθόστρωτο

mavroidis1

Ένα κατάστημα που είναι συνυφασμένο με την παράδοση του Αργοστολίου είναι το καφέ «Μαυροειδής» που βρίσκεται στον εμπορικό δρόμο του Λιθοστρώτου και συγκεκριμένα στην πλατεία του Ταχυδρομείου. Εδώ και πολλά χρόνια το καφέ «Μαυροειδής» αποτελεί πόλο έλξης των Κεφαλονιτών αλλά και των επισκεπτών του νησιού μας που θέλουν να χαλαρώσουν και να απολαύσουν τον καφέ τους, το αναψυκτικό ή το ... Περισσότερα »

«Blue Paradise Beach Bar» στις Μηνιές

1-20150717_162316

Το Blue Paradise Beach Bar που βρίσκεται στην παραλία Μεγάλη Άμμο στις Μηνιές σας περιμένει για χαλάρωση, κολύμπι, καφέ, ποτό και φαγητό με θέα την υπέροχη πεντακάθαρη θάλασσα του νησιού μας.     Περισσότερα »

Μητροπολίτης Δημήτριος: Με ενδιαφέρει η πνευματική καλλιέργεια του κόσμου…

mitropolitis-1

Της Γιάννας Κουλουμπή Συνάντηση με εκπροσώπους των ΜΜΕ είχε σήμερα το μεσημέρι ο Μητροπολίτης Κεφαλληνίας κ. Δημήτριος στο χώρο της Επισκοπής Κεφαλλονιάς, με σκοπό να τους ενημερώσει για διάφορα ζητήματα που αφορούν στην Μητρόπολή μας και το έργο που επιτελείται. Τρία ήταν ουσιαστικά τα θέματα στα οποία αναφέρθηκε ο Σεβασμιότατος, ο λογαριασμός τραπέζης εις μνήμην του μακαριστού Γερασίμου, η πρόσφατη ... Περισσότερα »

Οικονομική ενίσχυση σε αναξιοπαθούντες οικογένειες και φοιτητές από το Κληροδότημα Σπ. Φ. Αντύπα

an-69

Η Διαχειριστική Επιτροπή του Κληροδοτήματος «Σπυρίδωνος Φ. Αντύπα Υπέρ της Κεφαλληνίας», σύμφωνα με τον ισχύοντα Οργανισμό του ( Φ.Ε.Κ.815/1.11.1994 άρθρο 2 § α και ζ ) και των άρθρων 2 και 56 § 1 του Ν. 4182/2013, θα χορηγήσει οικονομικά βοηθήματα ως εξής: Το συνολικό ποσό που θα χορηγηθεί ανέρχεται σε 10.000€  (δέκα χιλιάδες ευρώ).(10.000 €) για το έτος 2016* ... Περισσότερα »

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Ιθάκη

vathu-ithakis-05 (1)

Από την Διεύθυνση Αστυνομίας Κεφαλληνίας ανακοινώνεται ότι για την διευκόλυνση τεχνικών εργασιών στο οδικό δίκτυο, θα ισχύσουν οι ακόλουθες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις: διακοπή της κυκλοφορίας  όλων των οχημάτων του δρόμου στον <<Μαυρωνά>> της  Τοπικής Κοινότητας  Κιονίου  Ιθάκης για το χρονικό διάστημα από 28-9-2016 έως και 07-10-2016, λόγω  επισκευής και επίστρωσης με οπλισμένο σκυρόδεμα, του εν λόγω δρόμου Περισσότερα »

Απομάκρυνση εγκαταλελειμμένων Οχημάτων-Τελευταία προειδοποίηση

audi-mavro-malaki23

Στα κατωτέρω αναφερόμενα Οχήματα έχει εφαρμοστεί η διαδικασία περί εγκαταλελειμμένων οχημάτων όπως προβλέπεται  στο Π.Δ. 116/04 και στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα προγραμματιστεί η απομάκρυνσή τους και η μεταφορά τους σε διαλυτήριο  στην Πάτρα  για καταστροφή & ανακύκλωση, από πιστοποιημένη εταιρεία συμβεβλημένη για το σκοπό αυτό με τον Δήμο Κεφαλλονιάς. Ως τελική προειδοποίηση καλούνται όσοι πολίτες τυχόν τους αφορά ... Περισσότερα »