ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κοινωνία στην Κεφαλονιά

Έγινε η παρουσίαση -ενημέρωση για τον Εκπτωτικό Τουρισμό

1-DSC07967

Στα πλαίσια της Τουριστικής Επιτροπής και σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο, “Η Κράνη”, παρουσιάστηκε στο Δημοτικό Θέατρο “Ο Κέφαλος” η εκδήλωση που αφορούσε τον εκπτωτικό τουρισμό. Τα στελέχη της εταιρείας SMART PAY HOLIDAY κα Αναίτ Χρυσάφη και κ. Ανδρέας Φίτος παρουσίασαν σε επιχειρηματίες και φορείς του τουρισμού την πολύ ενδιαφέρουσα ιδέα που είχαν να δημιουργήσουν την εκπτωτική κάρτα, smartpayholidays. Με αυτόν τον τρόπο ... Περισσότερα »

Σεμινάριο για τις «Ελληνικές Αυτοφυείς Ορχιδέες: Βιοποικιλότητα και Εγγενής Πολλαπλασιασμός In Vitro»

Ophrys_helenae_20150327_22-1

Ο Βοτανικός Κήπος Κεφαλονιάς και ο Δρ Άρης Γεράκης, σε συνεργασία με το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, διοργανώνουν σεμινάριο για το ευρύ κοινό σχετικά με το γενετικό πλούτο των αυτοφυών ορχεοειδών, με απώτερο στόχο την επιμόρφωση των παραγωγών σχετικά με τις δυνατότητες καλλιέργειάς τους. Το προγραμματισμένο σεμινάριο θα γίνει το Σάββατο 25 Απριλίου 2015 ώρα 11:00 στο ΤΕΙ Ιονίων Νήσων. Το σεμινάριο είναι ανοικτό για ... Περισσότερα »

Συνέντευξη τύπου για το Σεμινάριο Ελληνικές Αυτοφυείς Ορχιδέες από το Ίδρυμα Φωκά Κοσμετάτου

ΚΤΙΡΙΟ ΙΦΚ

Το Ίδρυμα Φωκά-Κοσμετάτου και ο Δρ Άρης Γεράκης σας προσκαλούν σε Συνέντευξη Τύπου την Τρίτη 21 Απριλίου στις 12.00, με την ευκαιρία του Σεμιναρίου για τις Ελληνικές Αυτοφυείς Ορχιδέες. Το Σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 25 Απριλίου στις 11.00, και συνδιοργανώνεται από τον Βοτανικό Κήπο Κεφαλονιάς και το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων. Στη συνέντευξη τύπου, η Δρ Παρασκευή Βασάλα, μέλος του ... Περισσότερα »

Σεμινάριο-Ημερίδα με θέμα: “Οι ορχιδέες της Κεφαλονιάς” το Σάββατο 25 και Κυριακή 26 Απριλίου

ainos

Οι ορχιδέες αποτελούν μία ομάδα φυτών με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, που τις καθιστούν πόλο έλξης των φυσιολατρών. Οι Ελληνικές αυτοφυείς (άγριες) ορχιδέες αριθμούν σχεδόν 200 είδη. Στην Κεφαλονιά είναι η πρώτη φορά που διοργανώνεται παρόμοια Εκδήλωση και η ανωτέρω αποτελεί μία επιπλέον καινοτόμο Ημερίδα του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου. Οι ομιλίες θα εισηγηθούν από εξειδικευμένους επιστήμονες, με πολυετή εμπειρία στο ... Περισσότερα »

τα 5 είδη των τοξικών σχέσεων

maxresdefault31-612x382

Απόσπασμα από το βιβλίο του παιδοψυχίατρου, ψυχοθεραπευτή Δημήτρη Καραγιάννη “Έρωτας ή Τίποτα”- Εκδόσεις Αρμός Το μικροκλίμα της σχέσης Ο όρος «μικροκλίμα» προέρχεται από τη μετεωρολογία και χρησιμοποιείται για την περιγραφή των εξειδικευμένων κλιματολογικών συνθηκών σε μια περιοχή μικρής έκτασης. Το μικροκλίμα, δηλαδή, αναφέρεται στις ειδικές συνθήκες που μπορεί να ισχύουν σε ένα χώρο, και οι οποίες διαφοροποιούνται από το ευρύτερο περιβάλλον. ... Περισσότερα »

ΠΡΟΘΕΣΜΙΕΣ – ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΑΔΕΙΑ ΧΡΗΣΗΣ ΝΕΡΟΥ

sofia-garmpi

Σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. οικ. 146896 ΚΥΑ (ΦΕΚ 2878 Β’/27-10-2014) με την οποία ρυθμίζονται θέματα αδειοδότησης χρήσης νερού προβλέπονται τα εξής: Για την έκδοση άδειας χρήσης νερού, εφόσον έχει προηγηθεί αίτηση εγγραφής στο Ε.Μ.Σ.Υ., απαιτείται η υποβολή στον Δήμο φακέλου εις τριπλούν (το πρωτότυπο σε έντυπη και ψηφιακή μορφή συνοδευόμενο από δύο αντίγραφα), στον οποίο περιλαμβάνονται τα παρακάτω: • ... Περισσότερα »

Η Κεφαλονίτικη υποδοχή κρουαζιερόπλοιων και ο «κακός μας ο καιρός»!

1-DSC07897

ρώτο κρουαζιερόπλοιο της φετινής τουριστικής σεζόν χθες στο “μπαστούνι” του Αργοστολίου και κάποιοι ξεπέρασαν κάθε όριο μεμψιμοιρίας, κακομοιριάς και μικροπολιτικής, αφού έφτασαν να κάνουν μπαλάκι μια ντουζίνα δημοσιογράφους για την “σπάσουν” και να την “χαλάσουν” στον Αντιδήμαρχο Τουρισμού Ευάγγελο Κεκκάτο, νομίζοντας ότι έτσι τελικά κάτι θα καταφέρουν. Από ότι φαίνεται πια περάσαμε σε άλλο επίπεδο, μετά μπαράζ ανώνυμων αρνητικών δημοσιευμάτων ... Περισσότερα »

…ο υπέροχος Αγγλος, ιπτάμενος και τζέντλεμαν κος John Ellett

ntoris4

Στα αλήθεια ποτέ δεν φανταστήκαμε ότι η επεισοδιακή γνωριμία μας δια αλληλογραφίας ,πριν από τρία χρόνια με τον John και την φαμίλια του θα εξελισσόταν έτσι.. Έκανε τις διακοπές του στην όμορφη Σκάλα,και είχε υπό την προστασία του την μικρή Λίλη,έτσι την ονόμασε,μια χαριτωμένη λαμπραδορίτσα αδέσποτη, που την φρόντιζε για δέκα μέρες που πέρασε εκεί με την οικογένεια του.. την ... Περισσότερα »

Πρόσκληση για Εκδήλωση Εκπτωτικού Τουρισμού

1-DSC07800

Τη Δευτέρα 20 Απριλίου 2015 στις 19.00, στο Δημοτικό Θέατρο «Κέφαλος», η Τουριστική Επιτροπή του Δήμου Κεφαλονιάς σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο Αργοστολίου «Η Κράνη» οργανώνει εκδήλωση ενημέρωσης για θέματα «Εκπτωτικού Τουρισμού». Συγκεκριμένα, τα Στελέχη της SMART PAY HOLIDAY κ.Αναίτ Χρυσάφη και κ.Ανδρέας Φίτος θα πληροφορήσουν τους ενδιαφερόμενους επιχειρηματίες για τις δυνατότητες ανάπτυξης του Εκπτωτικού Τουρισμού, μέσω των ειδικών ... Περισσότερα »