ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κοινωνία στην Κεφαλονιά

Πολύ χιούμορ, σάτιρα και κέφι στο Ληξουριώτικο Καρναβάλι!

Για άλλη μία χρονιά το Ληξουριώτικο Καρναβάλι έκλεψε την παράσταση και κέρδισε τις εντυπώσεις με πλήθος καρναβαλιστών αλλά και αρμάτων σατιρίζοντας την καθημερινότητα και φωτίζοντας με έντονα χρώματα την ζωή μας έστω και για μία μέρα. Η πόλη του Ληξουρίου από πολύ νωρίς πλημμύρισε στην κυριολεξία με κόσμο από όλη την Κεφαλονιά αλλά και άλλα μέρη της Ελλάδας και του ... Περισσότερα »

Τη δαγκώσαμε τη …λαμαρίνα για τα καλά-Ατέλειωτο κέφι και χορός στο Καρναβάλι

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η παρέλαση του Καρνάβαλου στο Αργοστόλι με τη συμμετοχή πολλών αρμάτων και μασκαράτων σατιρίζοντας διάφορα θέματα της επικαιρότητας, με πολύ χιούμορ, όπως τον εθισμό με το facebook, αλλά και τα έργα του ιστορικού κέντρου της πλατείας. Παρόλο που ο καιρός μας τα χάλασε λίγο, όπως και πέρυσι άλλωστε, καθώς άρχισε να βρέχει αμέσως μετά το σύνθημα της ... Περισσότερα »

Μεγαλειώδης με χρώμα, κέφι και πολύ χορό η βραδινή παρέλαση στο Ληξούρι

Πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία και σύμμαχο τον καιρό η βραδινή καρναβαλική παρέλαση στο Ληξούρι, μια παρέλαση που τα είχε όλα, χρώμα, κέφι, χορό και φινάλε με τους “ΕΞΩ ΦΡΕΝΩΝ” που ξεσήκωσαν τον κόσμο με τα τραγούδια τους. Περισσότερα »

Γεράσιμος Σωτ. Γαλανός: Λόγος περί καρναβαλιού και γέλιου

Λόγος περί καρναβαλιού και γέλιου Μια ψυχαναλυτική του παλιού ιδίως Ληξουριώτικου καρναβαλιού Γεράσιμος Σωτ. Γαλανός Το καρναβάλι είναι μια παραδοσιακή γιορτή μέσα στον εθιμικό κύκλο, αγροτικής προέλευσης. Κυριαρχεί δε, σε αυτήν την εθιμική γιορτή το πείραγμα, ο σατιρικός στίχος, μα πάνω από όλα το γέλιο, που άλλοτε είναι χοντρό και άλλοτε αμφίσημο. Το γέλιο και μάλιστα το καρναβαλικό, πηγάζει περισσότερο ... Περισσότερα »

Οι εκδηλώσεις του Καρναβαλιού το Σαββατοκύριακο και την Καθαρά Δευτέρα

Σάββατο 25 Φεβρουαρίου ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ, ώρα 1:00μ.μ. στο Λιθόστρωτο στον Άγιο Σπυρίδωνα: Η ΚΕΔΗΚΕ θα παρουσιάσει συναυλία με το συγκρότημα Grupo Buena-ventura, ένα πλήρες μουσικό σχήμα 8 ατόμων γεμάτα αγάπη για τη μουσική και ιδιαίτερα για τη Latin θα μας ταξιδέψουν σε ελληνικούς και λατινοαμερικάνικους ρυθμούς και θα μας ξεσηκώσουν. ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ,  ώρα 8:30μ.μ.: το συγκρότημα Grupo Buenaventura θα μας ταξιδέψει σε ... Περισσότερα »

Σκόρπισαν γέλιο το Κόκκινο χαλί και η Κεφαλονίτικη παρλάτα

Το γέλιο σκόρπισαν απόψε το βράδυ στην πλατεία του Ληξουρίου τόσο η θεταρική ομάδα Ληξουρίου της ΚΕΔΗΚΕ όσο και όσοι συμμετείχαν στο κόκκινο χαλί . Η βραδιά άνοιξε με την Κεφαλονίτικη παρλάτα από τη θεατρική ομάδα Ληξουρίου της ΚΕΔΗΚΕ που σκόρπισαν το γέλιο με τα παντρολογήματα και τα προξενιά της εποχής σε μια όμορφη σκηνοθεσία της Αναστασίας Θωμά. Στη συνέχει ... Περισσότερα »

Προστατεύουμε τη γλώσσα μας λέμε όχι στα Γκρίγκλις

ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΜΑΣ ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΑ ΓΚΡΙΓΚΛΙΣ ΓΡΑΦΕΙ Ο Ο ΓΑΒΡΙΗΛ ΜΑΝΩΛΑΤΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Την 21η  Φεβρουαρίου, Παγκόσμια Ημέρα Μητρικής Γλώσσας, δημοσίευσα στον τύπο σχετικό άρθρο μου παρουσιάζοντας την κατάσταση της γλώσσα μας και τους κινδύνους που διατρέχει. Υπήρξε μεγάλη ανταπόκριση από τους απλούς πολίτες από την Ελλάδα αλλά και από τους Έλληνες της διασποράς. Έλαβα δεκάδες ... Περισσότερα »

Προσοχή στο πέταγμα χαρταετών την Καθαρή Δευτέρα

Από τον Κρατικό  Αερολιμένα  Κεφαλονιάς  «Άννα Πολλάτου» Παρακαλούμε να ενημερώσετε το κοινό ότι η ανύψωση χαρταετών απαγορεύεται σε περιοχές που γειτνιάζουν με αεροδρόμια γιατί ο κίνδυνος πρόκλησης αεροπορικού ατυχήματος είναι μεγάλος. Εφιστούμε, λοιπόν, την προσοχή σε όλους να συμμορφώνονται  και προσβλέπουμε στην κατανόηση και συνεργασία προς αποφυγή  ανεπιθύμητων καταστάσεων. Η Αερολιμενάρχης Μαρία Δούνα   Περισσότερα »

Ο Σύλλογος Μοντελιστών Κεφαλονιάς Σ.ΜΟ.ΚΕ συμμετείχε στον πρώτο αγώνα της χρονιάς στην Αμαλιάδας

Σ.ΜΟ.ΚΕ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΟΝΤΕΛΙΣΤΩΝ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ Αργοστόλι  22/02/2017   Ο σύλλογος μοντελιστών Κεφαλονιάς συμμετείχε στον πρώτο αγώνα της χρονιάς το Σαββατοκύριακο 18 & 19 Φεβρουαρίου 2017 στην πίστα RC RIVER της Αμαλιάδας με μια μεγάλη ομάδα. Ήταν η μεγαλύτερη ομάδα που συμμετείχε στη διοργάνωση και η μοναδική συλλόγου. Επίσης, ήταν η μόνη ομάδα με συμμετοχή νεαρών ατόμων από ηλικίες 11 έως 17 ... Περισσότερα »