ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κοινωνία στην Κεφαλονιά

Κόβει την πίτα του το Σάββατο 13/2 ο Σύλλογος Ζωόφιλων Δήμου Κεφαλονιάς ΝΤΟΡΙΣ

cute-dog-party

Ο Σύλλογος μας σας καλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 13 του μηνός στην αίθουσα δεξιώσεων Μύθος στα Τραυλιάτα. Θα σας παρουσιάσουμε τις δραστηριότητες της προηγούμενης χρονιάς, τον σχεδιασμό και τους στόχους για την νέα χρονιά ,ενώ με την φυσική σας παρουσία θα επιβραβεύσετε σημαντικούς ανθρώπους και οργανώσεις ... Περισσότερα »

Καρναβάλι στο Ληξούρι

vasilissakarnavaliou

Η Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ. και η Οργανωτική Επιτροπή του Ληξουριώτικου Καρναβαλιού ανακοινώνουν: Α) Την έναρξη δηλώσεων ενδιαφέροντος για τα σπιτάκια της “Καρναβαλούπολης”. Και φέτος τα σπιτάκια θα διατεθούν για δραστηριότητες συναφείς με το Καρναβαλικό πνεύμα. Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο 6972226757. Β) Από σήμερα θα δεχόμαστε δηλώσεις συμμετοχής για άρματα ή μασκαράτες στο Δημοτικό Κατάστημα Ληξουρίου και στο τηλέφωνο 26713.60952 κυρία ... Περισσότερα »

Προκήρυξη διαγωνισμού για τη χορήγηση έξι (6) υποτροφιών από τα έσοδα του κληροδοτήματος Aμίλκα Aλιβιζάτου

scholarship

Η Ακαδημία Αθηνών προκηρύσσει διαγωνισμό για τη χορήγηση έξι (6) υποτροφιών για εκπόνηση διδακτορικής διατριβής στους εξής κλάδους: δύο (2) στον κλάδο των Παιδαγωγικών Επιστημών (στην Ελλάδα ή το εξωτερικό),  μίας (1) στον κλάδο των Οικονομικών Επιστημών (στην Ελλάδα ή το εξωτερικό), μίας (1) στον κλάδο της Φιλοσοφίας του Δικαίου (στην Ελλάδα ή το εξωτερικό) μίας (1) στον κλάδο της ... Περισσότερα »

Εκλογές στον Πολιτιστικό Σύλλογο Κομιτάτων

Κομιτάτα - Ερίσου

Γράφει ο Ανδρέας Κολαΐτης (Πτυχιούχος ΤΕΙ – Αθήνας) (Ιδρυτικό Μέλος Πολιτιστικού Συλλόγου Κομιτάτων – Ερίσου, Κεφαλληνίας) Την προσεχή Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016 (ανήμερα της “εορτής” του Αγίου Βαλεντίνου) θα διεξαχθούν οι αρχαιρεσίες του Πολιτιστικού Συλλόγου Κομιτάτων – Ερίσου για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου για την επόμενη τριετία. Συγκεκριμένα θα υπάρξουν τρεις κάλπες. Μία στην Αθήνα στα γραφεία του Συλλόγου, ... Περισσότερα »

Διακήρυξη Έργου Οδοποιίας, ΘΕΣΗ ΚΑΤΑΒΟΘΡΕΣ – ΦΑΝΑΡΙ  προϋπολογισμού 450.000,00 €

drakoulogkonaspanagis

 Η Οικονομική Επιτροπή Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, προκηρύσσει Ανοιχτό  Διαγωνισμό για την ανάθεση του έργου «ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΑΡΙΘΜ. 5 Ε.Ο. ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΤΟΙΧΙΟΥ ΑΝΤΙΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΤΗΝ ΥΠ’ ΑΡΙΘΜΟ 5 Ε.Ο. ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ – ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ (2,5) ΣΑΜΙΚΟΥ, ΘΕΣΗ “ΚΑΤΑΒΟΘΡΕΣ – ΦΑΝΑΡΙ”», με προϋπολογισμό 450.000,00 ευρώ με ΦΠΑ. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παραλάβουν τα συμβατικά τεύχη του διαγωνισμού (διακήρυξη, συγγραφή υποχρεώσεων κ.λπ.) από ... Περισσότερα »

Σε ζεστή και ενθουσιώδη ατμόσφαιρα έκοψε την πίτα του το Λύκειο Ελληνίδων

1-DSC04917

Έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του το Λύκειο Ελληνίδων στο κέντρο εστίασης Αθηνά στα Κοκκύλια σε μία ζεστή και ενθουσιώδη ατμόσφαιρα με τσάι και πολλά γλυκά. Η αίθουσα του κέντρου γέμισε με παλιά και νέα μέλη, φίλους και γονείς που θέλησαν να γιορτάσουν και να καλωσορίσουν την νέα χρονιά με αισιοδοξία, χαμόγελο και πολύ χορό, η Πρόεδρος του Λυκείου Ευρώπη Μοσχονά ... Περισσότερα »

Σήμα ελήφθη επιτέλους το DIGEA στα Διλινάτα

8e0c8427cab46133ae4ef5bf6394584ebdc07f14c9e5bd298094c109ac6c1a77

Όπως σας είχαμε αναφέρει την προηγούμενη Δευτέρα όσον αφορά για το ψηφιακό σήμα της DIGEA στα Διλινάτα ο Εξωραϊστικός Επιμορφωτικός Σύλλογος Διλινάτων σήμερα τ’απόγευμα με δικά του εξοδα έδωσε τέλος στην ταλαιπωρία όλων των κατοίκων των Διλινάτων. Όλοι πλέον δεν έχετε, πάρα μόνο να στρέψετε τις κεραίες σας προς την περιοχή «ΚΟΡΩΝΙ» πάνω από το χωριό και να κάνετε μια ... Περισσότερα »

Ένα ακόμα επιτυχημένο σεμινάριο απο το ΔΙΕΚ Νοσ. Τραυματιολογίας

12646892_10201277457774755_6333347026694591050_o

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 6η ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ ΔΙΕΚ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΟΛΟΓΙΑΣ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ 07-02-2014 Ένα ακόμα εξαιρετικό σεμινάριο με θέμα: ΄΄Α. Βοήθειες αντιμετώπιση μυοσκελετικών παθήσεων΄΄ πραγματοποιήθηκε στο ΔΙΕΚ –Κέντρο Εκπαίδευσης –του Γενικού Νοσοκομείου Κεφαλονιάς σε συνεργασία με την Ορειβατική Λέσχη, με εισηγητές τον κ.Α.Ζαπάντη γιατρό χειρούργο ,τον Διευθυντή του ΔΙΕΚ και υπεύθυνου του Κέντρου εκπαίδευσης κ.Σ. Σακαλή την πιστοποιημένη ... Περισσότερα »

Πώς θα καταλάβετε ότι έχετε τενοντίτιδα

tenontitida-620x320

Είναι λογικό να πονάτε μετά από τη γυμναστική ή μετά από μια μέρα έντονης σωματικής καταπόνησης, όταν όμως ο πόνος γίνεται καθημερινότητα, η επίσκεψη στο γιατρό κρίνεται αναγκαία. Τα άτομα που κάνουν συστηματικά ένα συγκεκριμένο είδος γυμναστικής, όπως η ποδηλασία ή το τρέξιμο, ή γενικώς επαναλαμβάνουν συχνά τις ίδιες κινήσεις διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να εκδηλώσουν τενοντίτιδα, μια κάκωση που συμβαίνει ... Περισσότερα »