ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κοινωνία στην Κεφαλονιά

Blue Paradise beach bar-Ένας γαλάζιος παράδεισος στα πόδια μας

1-DSC01144

Άνοιξε και επίσημα το Blue Paradise beach bar στην Μεγάλη Άμμο στις Μηνιές και αναμένεται να αποτελέσει το απόλυτο must του καλοκαιριού. Ένα μοντέρνο και εντυπωσιακό cafe-bar πάνω στην χρυσή άμμο, με το bar να είναι ντυμένο στα άσπρα, με μπλε ξαπλώστρες απλωμένες στην παραλία, αποτελεί χωρίς αμφιβολία το ιδανικό μέρος για ατέλειωτες ώρες ξεκούρασης και χαλάρωσης, έναν επίγειο γαλάζιο παράδεισο στα πόδια μας, όπου οι ... Περισσότερα »

Ε.Α.Σ. : Οι Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις ώριμη απαίτηση των καιρών

kalafatisandreas

Φέτος, η Διεθνής Ημέρα Συνεταιρισμών, η οποία εορτάζεται στις 4 Ιουλίου, μας τονίζει την ανάγκη να διασφαλιστούν ευνοϊκές συνθήκες βιωσιμότητας για την διαβίωση των ανθρώπων. Γενικά η βιωσιμότητα ως έννοια, είναι η ικανότητα για υποστήριξη, διατήρηση ή ανθεκτικότητα της ανάπτυξης. Από την δεκαετία του 1980, η έννοια της βιωσιμότητας έχει εξελιχθεί ώστε να περιλαμβάνει και τις έννοιες της περιβαλλοντικής, οικονομικής ... Περισσότερα »

Π & Μ: ΡΟΥΧΑ – ΕΣΩΡΟΥΧΑ – ΛΕΥΚΑ ΕΙΔΗ σε πολύ καλές τιμές-Νέες παραλαβές, καλοκαιρινή κολεξιόν

1-DSC08603

Π & Μ ΡΟΥΧΑ – ΕΣΩΡΟΥΧΑ – ΛΕΥΚΑ ΕΙΔΗ ΣΩΤΗΡΟΣ 12 ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ (ΠΛΗΣΙΟΝ ΕΦΟΡΙΑΣ) ΤΗΛ.26710-24151 Το κατάστημα Π &Μ δεν είναι καινούργιο. Υπάρχει και λειτουργεί από το 1999. Η ιδιοκτήτριά του κ. Μέμα είναι πάντα χαρούμενη και ευγενική για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών. Το βασικό για ΄μας είναι να ευχαριστηθεί ο πελάτης και να ξανάρθει για τις τιμές, την ... Περισσότερα »

Αθανάσιος Φωκάς: Μήπως σφάλουμε;

fokas_s-thumb-large

1. Δέχομαι ως δεδομένο ότι όντως ο Πρωθυπουργός πιστεύει ότι ένα ισχυρό ‘Όχι’ θα του παράσχει ισχυρό διαπραγματευτικό πλεονέκτημα έναντι των δανειστών. Επειδή όμως το αποτέλεσμα μιας διαπραγμάτευσης εξαρτάται από τις απόψεις και των δύο πλευρών, μήπως θα πρέπει να λάβουμε υπόψη και την τοποθέτηση των Εταίρων αν όντως το ‘Όχι’ θα διευκολύνει τις διαπραγματεύσεις; 2. Αφού τις προτάσεις της ... Περισσότερα »

Συνεδρίασε η τουριστική επιτροπή για τις επιπτώσεις στον τουρισμό

1tour

Η τουριστική επιτροπή συγκεντρώθηκε σήμερα κατόπιν κάλεσμα από τον κύριο πρόεδρο της τουριστικής επιτροπής Ευάγγελο Κεκάτο, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Θεάτρου ‘’ΚΕΦΑΛΟΣ’’, με το καυτό θέμα, οι Οικονομικές εξελίξεις στην χώρα μας και τις επιπτώσεις στην τουριστική κίνηση του νησιού μας. Παραβρέθηκαν το σύνολο της τουριστικής επιτροπής . καθώς και ο Α/Περιφερειάρχης Τουρισμού κ. Γαλιατσάτος Σπυρίδων, καθώς και ο ... Περισσότερα »

Αύξηση 9% στις αφίξεις παρουσίασε ο Ιούνιος

ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΑΝΝΑ ΠΟΛΛΑΤΟΥ

Αύξηση δείχνουν οι αφίξεις για τον φετινό Ιούνιο σε σχέση με πέρυσι σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που μας έστειλε ο Κρατικός Αερολημένας “Άννα Πολλάτου”. Όπως δείχνουν τα στοιχεία οι αφίξεις για τον Ιούνιο του 2014 έφτασαν τις 39.565, ενώ για τον ίδιο μήνα φέτος βλέπουμε ότι αυξήθηκαν σε 43.341, που σημαίνει ότι 3.776 περισσότεροι τουρίστες επισκέφθηκαν την Κεφαλονιά, δηλαδή αύξηση 9% κόντρα ... Περισσότερα »

Τι δικαιολογητικά πρέπει να προσκομίσουν όσοι θα προσληθούν με το Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας

Δημαρχείο - dimarxio

Η Διεύθυνση Διοικητικών Υπηρεσιών του Δήμου Κεφαλλονιάς ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους,  ότι τα δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομίσουν για την πρόσληψή τους στα πλαίσια του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας του ΟΑΕΔ είναι τα εξής: ΣΥΣΤΑΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΟΑΕΔ ΦΩΤΟΤΥΠΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΕΦΟΡΙΑΣ(Α.Φ.Μ.) ΑΜΚΑ ΑΠΟΓΡΑΦΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΙΚΑ ΦΩΤΟΑΝΤΙΓΡΑΦΟ 1Ης ΣΕΛΙΔΑΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΤΡΑΠΕΖΗΣ-ΙΒΑΝ(που να εμφανίζεται ο ωφελούμενος ως 1ος δικαιούχος) Υπεύθυνη Δήλωση(δίδεται από ... Περισσότερα »

Με σταυρό (+) η επιλογή του ΝΑΙ ή του ΟΧΙ στο Δημοψήφισμα

dimoc

Με εγκύκλιο του Υπουργού ΕΣ.Δ.Α., Νίκου Βούτση, σχετικά με τον τρόπο άσκησης του εκλογικού δικαιώµατος στο δηµοψήφισµα της 5ης Ιουλίου 2015, επισημαίνονται τα εξής: – Εντός του τετραγώνου, που φέρει κάθε απάντηση (ΟΧΙ – ΝΑΙ) από κάτω της, ο εκλογέας με τη χρήση σταυρού θα δηλώνει την προτίµησή του. – Η τοποθέτηση του σταυρού εκ µέρους του εκλογέα, είτε εντός ... Περισσότερα »