ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κοινωνία στην Κεφαλονιά

Ε.Α.Σ. : Συνδεδεμένη Βοείου Κρέατος έτους 2016

Ο Ε.Α.Σ. Κεφαλληνίας & Ιθάκης γνωστοποιεί ότι, εν όψει της επικείμενης πληρωμής της συνδεδεμένης Επιδότησης ΒΟΕΙΟΥ ΚΡΕΑΤΟΣ για το έτος 2016 από τον Οργανισμό Πληρωμών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, έχει παραλάβει αναλυτική κατάσταση δυνάμει δικαιούχων Επιδότησης ντόπιων ΒΟΟΤΡΟΦΩΝ και καλεί τους ενδιαφερόμενους Κτηνοτρόφους να προσέλθουν άμεσα στο πιστοποιημένο Κέντρο Υποδοχής Δηλώσεων Αγροτικών Επιδοτήσεων που λειτουργεί καθημερινά (8:00 – ... Περισσότερα »

Ιδιαίτερα σημαντική η συνάντηση Περιφερειάρχη Θ.Γαλιατάτου-3Συνεργαζόμενων: ΟΚΙΣ-ΟΚΕΣΑ-Συλ.Αγ.Παύλου

ΠΙΝ-  3ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ! Ιδιαίτερα σημαντική  η σύσκεψη στην Αθήνα  Περιφερειάρχη ΙΝ  Θ. Γαλιατάτου και των 3Συνεργαζόμενων:  ΟΚΙΣ-ΟΚΕΣΑ-Συλ.Αγ.Παύλου. Ιδιαίτερη ικανοποίηση εκφράζεται από τους Οργανωτές της σύσκεψης με τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Κύριο Θεόδωρο Γαλιατσάτο και τον ειδικό Σύμβουλο της ΠΙΝ Κύριο Γεράσιμου Παναγιωτάτου – Τζάκη όπως εκφράζεται και το  Δελτίο Τύπου που εκδόθηκε από  την ΠΙΝ: «Σε εγκάρδιο κλίμα η συνάντηση Γαλιατσάτου ... Περισσότερα »

Επαναστατική ποίηση Κεφαλλήνων και Ιθακησίων

Μια αξιόλογη εκδήλωση που έγινε στην Πάτρα, 28-5-2017 Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία μια πρωτότυπη Ποιητική Βραδιά με θέμα Επαναστατική ποίηση Κεφαλλήνων και Ιθακησίων, την Κυριακή 28 Μαΐου 2017, στην αίθουσα της Αγοράς Αργύρη στην Πάτρα (οδός Αγ. Ανδρέου και Ζαΐμη, κοντά στο ΚΤΕΛ). Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν η Δημοτική Κίνηση ″ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΝ″ του Δήμου Πατρέων και η τοπική εφημερίδα ″Τα Φραγκάτα″ Κεφαλλονιάς. Απαγγέλθηκαν ... Περισσότερα »

Εκπομπή στην τηλεόραση του ΑΧΕΛΩΟΥ για τον αυτισμό

Ο  καθηγητής Ψυχιατρικής  και Διευθυντής του Κέντρου Ημέρας Παιδιών με Αυτισμό  Μεσολογγίου  κ. Σωτήρης Κωτσόπουλος και ο Γιατρός και Πρόεδρος του Συλλόγου Ψυχικής Υγείας και Εκπαίδευσης Ατόμων με Αυτισμό Αχαϊας κ. Θωμάς Γκορίλας στην τηλεόραση του Αχελώου. Δύο εκλεκτοί επιστήμονες από τον χώρο της Ιατρικής ο κ Σωτήρης Κωτσόπουλος Καθηγητής Ψυχιατρικής  και Διευθυντή του Κέντρου Ημέρας Με Αυτισμό Μεσολογγίου  και ... Περισσότερα »

Στην τελική ευθεία το έργο της γέφυρας του Χάρακα

Στην τελική ευθεία μπήκε το έργο στη γέφυρα του Χάρακα, αφού σήμερα το πρωί έπεσε η πρώτη άσφαλτος, όπως βλέπετε και στις φωτό του Γιώργου Παπαΐωάννου. Αύριο θα συνεχιστεί η ασφαλτόστρωση, ενώ πρόκειται να τοποθετηθούν και τα προστατευτικά στηθαία. Όπως όλα δείχνουν η γέφυρα του Χάρακα αναμένεται, εντός των επόμενων ημερών, να δοθεί στην κυκλοφορία. Περισσότερα »

Β. Κεκάτος: «Ο τουρισμός είναι υπόθεση όλων»

Συνεδρίασε η Τουριστική Επιτροπή σήμερα το πρωϊ στο Δημοτικό Θέατρο Ο Κέφαλος υπό την προεδρία του Αντιδημάρχου Τουρισμού Ευάγγελου Κεκάτου ο οποίος ενημέρωσε για τις κινήσεις που έχουν γίνει από μεριά του Δήμου με συμμετοχή σε διάφορες εκθέσεις με θετικά αποτελέσματα. Ειδικότερα στο Συνέδριο Ευρωπαϊκής Νησιωτικότητας που πραγματοποιήθηκε στην Ιταλία προτάθηκε η ίδρυση ενός γραφείου Νησιωτικότητας που θα στεγάζει όλους ... Περισσότερα »

Το ανανεωμένο πρόγραμμα δρομολογίων του πλοίου «ΒΙΚΕΝΤΙΟΣ ΔΑΜΟΔΟΣ»

Καλημέρα σε όλους!! Σας ενημερώνουμε για το ανανεωμένο πρόγραμμα δρομολογίων του πλοίου «ΒΙΚΕΝΤΙΟΣ ΔΑΜΟΔΟΣ» 29/5/2017-18/6/2017 ΔΕΥΤΕΡΑ-ΣΑΒΒΑΤΟ Από Ληξούρι: 8:30,9:30,10:30,11:30,19:30,20:30,21:30,22:30 Από Αργοστόλι: 9:00,10:00,11:00,12:00,20:00,21:00,22:00,23:00 ΚΥΡΙΑΚΕΣ-ΑΡΓΙΕΣ Από Ληξούρι:10:30,11:30,12:30,19:30,20:30,21:30,22:30 Από Αργοστόλι: 11:00,12:00,13:00, 20:00,21:00,22:00,23:00. Ευχαριστούμε!!! Περισσότερα »

Μπήκαμε στην τελική ευθεία για την πλατεία, έτοιμα να πέσουν τα τελευταία μπετά στην οδό Βαλλιάνου

Διανύουμε την τελευταία εβδομάδα του Μαΐου και τα έργα στο ιστορικό κέντρο του Αργοστολίου είναι σε πλήρη εξέλιξη. Η εικόνα σήμερα από την πλ. Βαλλιάνου είναι πολύ ενθαρρυντική, αφού πλέον οι εργασίες έχουν επικεντρωθεί μπροστά από το παλιό Δημαρχείο, ενώ στα υπόλοιπα σημεία υπολείπονται λεπτομέρειες που ολοκληρώνονται μέρα με τη μέρα. Σε πολύ καλό στάδιο είναι και οι εργασίες για ... Περισσότερα »

«Απογραφή Ιουνίου 2017 Δικαιούχων Διατροφικού επιδόματος νεφροπαθών Μεταμοσχευμένων»

Παρακαλούνται οι Δικαιούχοι του Διατροφικού Επιδόματος Νεφροπαθών-Μεταμοσχευμένων, να προσέλθουν στην Δ/νση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε Κεφαλονιάς και Ιθάκης, οδός Μομφεράτου 30 στο Αργοστόλι, από 01-06-2017 έως 30-06-2017 προκειμένου να πραγματοποιηθεί η εξαμηνιαία απογραφή τους. Όσοι εκ των δικαιούχων, αδυνατούν αυτοπρoσώπως να προσέλθουν στην Υπηρεσία μας, μπορούν να αποστείλουν Υπεύθυνη Δήλωση με το γνήσιο της υπογραφής τους, στην οποία ... Περισσότερα »

Εθελοντικός καθαρισμός στο Κάστρο του Αγίου Γεωργίου στα Περατάτα

Το Σάββατο 27 Μαΐου 2017, επιχειρήσεις της Κεφαλονιάς, συμμετείχαν στον εθελοντικό καθαρισμό του Κάστρου του Αγίου Γεωργίου στα Περατάτα. Η δράση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Κωνσταντίνου Πρέντζα, σύμβουλου πιστοποίησης Green Key και επιθεωρητή για τις Γαλάζιες Σημαίες, ενώ για τα συμμετέχοντα Ξενοδοχεία ήταν μια δράση η οποία εντάσσεται στις πέντε υποχρεωτικές εθελοντικές δράσεις για την προστασία του περιβάλλοντος. Στη δράση ... Περισσότερα »