ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οικονομία στην Κεφαλονιά

Τουρισμός: Αύξηση 9,7% έκλεισε ο Ιούλιος στις αφίξεις τσάρτερ – Απογείωση 24,7% στις πτήσεις εσωτερικού!

Όπως αναμένετο δυναμικά συνεχίζει η τουριστική κίνηση μέσω των διεθνών πτήσεων τσάρτερ, έτσι και ο Ιούλιος έκλεισε με σημαντική αύξηση στις αφίξεις της τάξης των +9,7% ποσοστιαίων μονάδων, φτάνοντας για πρώτη φορά στην τουριστική ιστορία της Κεφαλονιάς τις 62.331 αφίξεις με 917 συνολικά πτήσεις, ενώ από την αρχή της τουριστικής σεζόν οι αφίξεις ξεπέρασαν τους 147.000 τουρίστες. Ενδεικτικά μόνο να ... Περισσότερα »

Έργα αποκατάστασης οδοποιϊας στην Κεφαλονιά προϋπολογισμού 2 εκ. ευρώ

Η Οικονομική Επιτροπή Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, προκηρύσσει ανοιχτό διαγωνισμό για την ανάθεση του έργου «ΕΡΓΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΗΝ Π.Ε. ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ», με προϋπολογισμό 2.000.000,00 € με ΦΠΑ. Το έργο εντάσσεται στην κατηγορία ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ με δαπάνη εργασιών 1.181.855,04 € και με συνολικό προϋπολογισμό 1.612.903,23 € (δαπάνη εργασιών, Γ.Ε και Ο.Ε, απρόβλεπτα και αναθεώρηση). Η προθεσμία εκτέλεσης του έργου είναι τριακόσιες τριάντα (330) ημέρες ... Περισσότερα »

Ναπολέων Λιναρδάτος: Μεγάλο κράτος σημαίνει ανίκανο κράτος

Μεγάλο κράτος σημαίνει ανίκανο κράτος Ναπολέων Λιναρδάτος Ο Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ) βρέθηκε ότι δεν είχε εφαρμόσει νόμους του 2010 και του 12 με αποτέλεσμα να δημιουργήσει ζημιά 4.5 εκατομμυρίων. Οι 97 υπάλληλοι του οργανισμού «έχουν μισθούς που ξεπερνούν ακόμη και τις 7.000 ευρώ το μήνα.» Οι υπάλληλοι πληρωνόντουσαν μια «σειρά επιδομάτων, μεταξύ αυτών ακόμη και επίδομα κυλικείου.” Η ΕΡΤ ... Περισσότερα »

Ε.Α.Σ. : Σώζονται στάβλοι εντός οικισμών

Ο Ε.Α.Σ. Κεφαλληνίας & Ιθάκης ενημερώνει ότι σύμφωνα με απόφαση του αν. υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, καθορίζονται οι προϋποθέσεις για την έκδοση άδειας διατήρησης στάβλων εντός ή πλησίον κατοικημένων περιοχών, επιλύοντας ένα από τα σημαντικά προβλήματα που απασχολούσε για χρόνια τον ντόπιο Κτηνοτροφικό κόσμο. Συγκεκριμένα η εν λόγω απόφαση εφαρμόζεται σε ήδη λειτουργούσες, κατά την έναρξη ισχύος του ν. ... Περισσότερα »

Η ΠΙΝ διαθέτει 70.000€ για τον ευπρεπισμό του Ν. Φρουρίου

Η ΠΙΝ διαθέτει 70.000€ για τον ευπρεπισμό του Ν. Φρουρίου Προγραμματική σύμβαση ΥΠΠΟΑ και ΠΙΝ για τις εργασίες Θ. Γαλιατσάτος: Για εμάς πρωτεύει η διάσωση των μνημείων και η προστασία των κατοίκων και των περιουσιών τους Αμέσως μόλις διαπιστώθηκε η άμεση αναγκαιότητα καθαρισμού του Νέου Φρουρίου της Κέρκυρας, με την εκδήλωση του πρώτου κρούσματος πυρκαγιάς, αλλά και η αδυναμία ανταπόκρισης ... Περισσότερα »

Ε.Α.Σ. : Στα ΑΤΜ οι ντόπιοι Παραγωγοί

Ο Ε.Α.Σ. Κεφαλληνίας & Ιθάκης ενημερώνει ότι καταβλήθηκαν σήμερα, Δευτέρα 14/8/2017 αργά το μεσημέρι, από τον Οργανισμό Πληρωμών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων τα πολυαναμενόμενα υπόλοιπα Εξισωτικής Αποζημίωσης έτους 2015 στους δικαιούχους Κεφαλλονίτες και Θιακούς Παραγωγούς τα οποία είναι διαθέσιμα στα ΑΤΜ των Τραπεζών. Συγκεκριμένα, πιστώθηκαν 11,3 εκατομμύρια ευρώ σε 7.252 τραπεζικούς λογαριασμούς πανελλαδικά. Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τον ... Περισσότερα »

«Ανακοίνωση σχετικά με τη δυνατότητα υπαγωγής οφειλετών του Δήμου στη ρύθμιση του Ν.4483/2017

Σας γνωρίζουμε ότι σύμφωνα με το Ν. 4483/2017 άρθρο 52 (ΦΕΚ 107 /2017) οφειλές προς το Δήμο δύνανται να υπαχθούν στη ρύθμιση του ανωτέρω νόμου. Επισυνάπτουμε απόσπασμα του άρθρου 52 του Ν. 4483/2017 Α Άρθρο 52 Ρυθμίσεις οφειλών προς Ο.Τ.Α. α΄ βαθμού. 1. Οφειλές προς τους δήμους και τα νομικά πρόσωπα αυτών που έχουν βεβαιωθεί ή που θα βεβαιωθούν έως ... Περισσότερα »

8,5εκ. ευρώ για έργα ύδρευσης υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων

8,5εκ. ευρώ για έργα ύδρευσης υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Αντικατάσταση του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης Λευκίμμης Κέρκυρας Ενίσχυση της ύδρευσης Κάλαμου – Καστού με υποθαλάσσιο αγωγό Αντικατάσταση εσωτερικού δικτύου ύδρευσης Ληξουρίου Κεφαλονιάς 7 έργα Ύδρευσης συνολικού προϋπολογισμού 8.355.968€ εντάχθηκαν σήμερα στο Ε.Π. Ιονίων Νήσων 2014-2020 με απόφαση του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θεόδωρου Γαλιατσάτου. Πρόκειται για 3 προτάσεις της ΔΕΥΑ Κέρκυρας, ... Περισσότερα »

Ε.Α.Σ. : Ζεστό χρήμα στους ντόπιους Παραγωγούς

Ο Ε.Α.Σ. Κεφαλληνίας & Ιθάκης ενημερώνει ότι καταβλήθηκαν από τον Οργανισμό Πληρωμών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων υπόλοιπα «παλαιών» Εξισωτικών Αποζημιώσεων στους δικαιούχους ντόπιους Παραγωγούς. Συγκεκριμένα, πιστώθηκαν στο τραπεζικό λογαριασμό του κάθε δικαιούχου Κεφαλλονίτη και Θιακού Παραγωγού τα πολυαναμενόμενα ποσά από υπόλοιπα Εξισωτικής Αποζημίωσης των ετών 2012, 2013 και 2014. Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό η εν ... Περισσότερα »

«Στην τελική ευθεία το CLLD/ LEADER 2014 – 2020 Κεφαλονιάς και Ιθάκης»

Παρουσία του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θεόδωρου Γαλιατσάτου η 1η συνεδρίαση του Δ.Σ της Ομάδας Τοπικής Δράσης Κεφαλονιάς και Ιθάκης. Στην έναρξη της Συνεδρίασης o Περιφερειάρχης χαρακτήρισε τη Συνεδρίαση του Δ.Σ. ως μια σημαντική μέρα για την Κεφαλλονιά, την Ιθάκη και την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων καθώς ολοκληρώνεται μια προσπάθεια που ξεκίνησε από καιρό με στόχο να ωφεληθούν οι μικρές επιχειρήσεις και ... Περισσότερα »