ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οικονομία στην Κεφαλονιά

Δημοτικό Συμβούλιο την Παρασκευή 7 Ιουλίου-Απολογισμός πεπραγμένων 2015

Παρακαλείσθε όπως προσέλθετε σε ειδική Δημόσια συνεδρίαση (9η) του Δημοτικού Συμβουλίου η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου «Ο ΚΕΦΑΛΟΣ» (αίθουσα Αντίοχου Ευαγγελάτου), στις 7 Ιουλίου 2017 ημέρα Παρασκευή και ώρα 18:30 με το παρακάτω θέμα: Απολογισμός πεπραγμένων Δήμου Κεφαλλονιάς οικονομικού έτους 2015. Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ- ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΑΛΥΣΑΝΔΡΑΤΟΣ Περισσότερα »

Σημαντικές δημοσιεύσεις για τα Ιόνια Νησιά σε Γερμανόφωνα ΜΜΕ

Στο πλαίσιο της συνεργασίας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων με το Γερμανικό  γραφείο Δημοσίων Σχέσεων ‘Above & Beyond Consulting’, παραθέτουμε τις παρακάτω δημοσιεύσεις: Για τους Παξούς τις 16 Μαΐου 2017, στο μηνιαίο Γερμανικό περιοδικό ‘Lovely Planet Traveler Magazin’, το οποίο κυκλοφορεί σε 55.000 αντίτυπα. Για τη Λευκάδα, στις 20 Απριλίου 2017, σε 12 σελίδες, στην ηλεκτρονική μορφή του περιοδικού ‘Abenteuer & ... Περισσότερα »

Ε.Α.Σ. : Από φέτος η επιστροφή μισθωμένων δικαιωμάτων

Ο Ε.Α.Σ. Κεφαλληνίας & Ιθάκης ενημερώνει ότι έρχεται η ώρα της μισής δικαίωσης με επιστροφή των χαμένων δικαιωμάτων για τους Παραγωγούς που εκμίσθωσαν όλα τους τα δικαιώματα το 2014 ή και νωρίτερα και δεν υπέβαλαν Αίτηση Αγροτικών Επιδοτήσεων το 2015, με αποτέλεσμα να τα απολέσουν. Αυτό γνωστοποίησε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, σημειώνοντας ωστόσο, ότι οι θιγόμενοι Παραγωγοί, δεν ... Περισσότερα »

Το 1ο πεντάμηνο του 2017 τα Ιόνια Νησιά πρωταγωνιστούν στις αφίξεις από το εξωτερικό

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία (Σ.Ε.Τ.Ε-Υ.Π.Α) που αφορούν τις αεροπορικές αφίξεις από το εξωτερικό, τα Ιόνια Νησιά συνεχίζουν να είναι πρωταθλητές με ποσοστό αύξησης 12,40% (ακολουθούν Κρήτη, Δωδεκάνησα, Κυκλάδες, κλπ). Η αύξηση ανά προορισμό  είναι +6,8% η Κέρκυρα, +16,6% το Άκτιο, +10,3% η Κεφαλονιά και 24,7% η Ζάκυνθος. Το ποσοστό αυτό παίρνει ιδιαίτερες διαστάσεις εφ’ όσον το 2016 η συνολική (Πανελλήνια) ... Περισσότερα »

Με το «δεξί» ξεκίνησε η τουριστική περίοδος

Την γενικότερη καλή αίσθηση για την φετινή τουριστική περίοδο αποτυπώνει η Τράπεζα της Ελλάδος στα αποτελέσματα του ισοζυγίου πληρωμών για το μήνα Απρίλιο. Οι ταξιδιωτικές εισπράξεις παρουσίασαν διψήφια αύξηση +11,3% τον Απρίλιο του 2017, οι οποίες διαμορφώθηκαν σε 483,7 εκατ. ευρώ, έναντι 434,5 πέρυσι Αντίστοιχη όμως, φαίνεται ότι ήταν και αύξηση της ταξιδιωτικής κίνησης.  Οι αφίξεις μη κατοίκων στην Ελλάδα αυξήθηκαν κατά +12% σε ... Περισσότερα »

Τα Everest, Flocafe και Goody’s αποκτούν παρουσία στα 14 αεροδρόμια που διαχειρίζεται η Fraport

Μια σημαντική συμφωνία έκλεισε ο όμιλος της MIG , όπως προκύπτει από δηλώσεις του Θανάση Παπανικολάου (φωτ.) στη Γενική Συνέλευση. Όπως είπε ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, υπεγράφη συμφωνία μεταξύ της Fraport και του κλάδου εστίασης του ομίλου MΙG, προκειμένου οι αλυσίδες του τελευταίου να αποκτήσουν παρουσία στα αεροδρόμια που διαχειρίζεται ο γερμανικός όμιλος στην Ελλάδα. Ετσι στα 14 αυτά ... Περισσότερα »

Εγκρίθηκε η προγραμματική σύμβαση για την υλοποίηση έργου στον αρχαιολογικό χώρο της σχολής Ομήρου – Αγ. Αθανασίου Β. Ιθάκης

  Το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων ενέκρινε τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης Πολιτισμικής Ανάπτυξης, για την υλοποίηση προγράμματος έργου “Για την ανάδειξη και επισκεψιμότητα, προστασία και συντήρηση των αρχαίων μνημείων στον αρχαιολογικό χώρο της Σχολής Ομήρου – Αγ. Αθανασίου Βορείου Ιθάκης, δια έργων καθαρισμού, συντήρησης, σχεδίασης, φωτογράφισης, καταγραφής και αρχειοθέτησης σε Η/Υ των ευρημάτων, αρχαιολογικών ανασκαφών στην Ιθάκη”, μετά από εισήγηση ... Περισσότερα »

Συνάντηση εργασίας για τη νέα επένδυση ‘Ikos Dassia’ στην Κέρκυρα

Συνάντηση εργασίας αναφορικά στη νέα επένδυση ‘Ikos Dassia’ στην Κέρκυρα είχε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κος Θεόδωρος Γαλιατσάτος και η Περιφέρεια με το Δ.Σ., τον Πρόεδρο και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ‘Ikos Resorts’ κκ. Σταύρο και Ανδρέα Ανδρεάδη την Πέμπτη 16 Ιουνίου στις 12:00 στην αίθουσα της Περιφέρειας στην περιοχή Αλυκές. Εκ μέρους της Περιφέρειας, στη συνάντηση πήραν μέρος ο ... Περισσότερα »

Ενθουσιασμένοι από τα νησιά μας αναχώρησαν τα μέλη της Τουρκικής δημοσιογραφικής αποστολής

Στο πλαίσιο της συνεργασίας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων με το Γραφείο ΕΟΤ Τουρκίας οργανώθηκε 5μελής δημοσιογραφική αποστολή. Η αποστολή πραγματοποιήθηκε από 8 ως 14 Ιουνίου και τα μέλη της επισκέφθηκαν την Κεφαλονιά, την Ιθάκη τη Ζάκυνθο, τη Λευκάδα και το Μεγανήσι. Η αποστολή αποτελείτο από τους: Κο Murat Köksal – Δ/ντή έκδοσης του ‘’ATLAS’’, του μεγαλύτερου τουριστικού περιοδικού της Τουρκίας ... Περισσότερα »

«Βυθίζεται» η κρουαζιέρα στην Τουρκία – «Ψηλά» η Ελλάδα

​Συνεχίστηκε η πτωτική πορεία της κρουαζιέρας στην Τουρκία το πρώτο 5μηνο του έτους, με το σύνολο των τουριστικών αφίξεων που σχετίζονται με αυτήν να ανέρχεται σε μόλις 90.000 ταξιδιώτες έναντι 175.000 το αντίστοιχο 5μηνο του 2016. Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία από 25 λιμάνια της χώρας, ο αριθμός των επιβατών κρουαζιέρας που επισκέφθηκε την Τουρκία παρουσίασε μείωση 48,4%, ενώ κανένα κρουαζιερόπλοιο ... Περισσότερα »