ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οικονομία στην Κεφαλονιά

Συνάντηση με φορείς του Τουρισμού και του Εμπορίου

Αμέσως μετά τη συνάντηση με τον Δήμαρχο Κεφαλονιάς Αλέξανδρο Παρίση η αντιπροσωπεία των Σέρβων επισήμων από την πόλη του Σάμπατς συνοδευόμενοι από τον Πρέσβη της Σερβίας, Dusan Spasojevic και τον Πρόξενο της Σερβίας, Βίκτωρα Ρουχωτά, είχαν ολιγόλεπτη συζήτηση στο Δημοτικό Θέατρο «Ο Κέφαλος» υπό την προεδρία του Αντιδημάρχου Τουρισμού, Ευάγγελου Κεκάτου. Στην συνάντηση παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου, Αλέξης ... Περισσότερα »

Εγκρίθηκαν επιχορηγήσεις 375.378 ευρώ στο Δήμο Κεφαλονιάς

Έκτακτες οικονομικές ενισχύσεις και επιχορηγήσεις συνολικού ύψους 688.619 ευρώ, ενέκρινε ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης σε Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και στις δομές τους. Ειδικότερα εγκρίθηκαν οι επιχορηγήσεις ύψους 418.619 ευρώ, αποκλειστικά για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων, στους δήμους Χαλκιδέων 43.241 ευρώ και στον δήμο Κεφαλονιάς 375.378 ευρώ. Επίσης εγκρίθηκαν οι έκτακτες οικονομικές ενισχύσεις ύψους 270.000 ευρώ, για την επιδιόρθωση ζημιών που ... Περισσότερα »

Γιάννης Κωνσταντάτος: Τριετία με 185 έργα στο δήμο Ελληνικού-Αργυρούπουλης

Ανοιχτή εκδήλωση το απόγευμα του Σαββάτου 21 Οκτωβρίου στις 19:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μίκης Θεοδωράκης» – Απολογισμός πεπραγμένων αλλά και προγραμματισμός μελλοντικών δράσεων από τον δήμαρχο – Δήμος εν αναμονή της επένδυσης στο παλιό αεροδρόμιο Ελληνικού «Συμπληρώθηκαν ήδη τρία χρόνια από την ανάληψη των καθηκόντων μας. Τρία χρόνια αφ’ ότου παραλάβαμε από την προηγούμενη διοίκηση μία πόλη με πολλά προβλήματα, ... Περισσότερα »

Ε.Α.Σ.: Ολοκληρώθηκε η 4η Συνάντηση για το Ελαιόλαδο

Ο Ε.Α.Σ. Κεφαλληνίας & Ιθάκης ενημερώνει ότι, με επιτυχία ολοκληρώθηκε η 4η διακρατική Συνάντηση των επιστημονικών εταίρων για το Πρόγραμμα  ECOLIVE «Ψηφιακή Εκπαίδευση στην Παραγωγή Βιολογικού Ελαιολάδου» που πραγματοποιήθηκε από τις 9 έως τις 10 Οκτωβρίου στην αίθουσα συνεδριάσεων της Αντιπεριφέρειας στο Αργοστόλι – την πρωτεύουσα της Κεφαλονιάς.  Το Πρόγραμμα ΕCOLIVE υλοποιείται στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Στρατηγικής Σύμπραξης Erasmus+, ... Περισσότερα »

Εξωδικαστικός: Όλα τα κριτήρια ένταξης για χρέη έως 50.000 ευρώ

20/10/2017 Μέσα από ένα πλέγμα τριών κριτηρίων θα ανοίγει ο δρόμος για ένταξη μικρών επιχειρήσεων (με συνολικές οφειλές μεταξύ 20.000-50.000 ευρώ) στη διαδικασία. Στα χέρια των δανειστών η πρόταση που θα «καθαρογραφηθεί» στο πλαίσιο της αξιολόγησης. Στο μικροσκόπιο των θεσμών βρίσκεται η πρόταση που υπέβαλαν οι τράπεζες -και η οποία βασίστηκε στις προτάσεις της PriceWaterCoopers- για το μοντέλο ρύθμισης για ... Περισσότερα »

Ελληνικός τουρισμός: Σε 5 Περιφέρειες το 89% των εσόδων του α’ εξαμήνου

Πέντε Περιφέρειες της χώρας μοιράσθηκαν το σχεδόν 89% των ταξιδιωτικών εισπράξεων κατά το πρώτο εξάμηνο του 2017, σύμφωνα με τα οριστικά στοιχεία του ταξιδιωτικού ισοζυγίου της Τράπεζας της Ελλάδος. Οι ταξιδιωτικές εισπράξεις την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουνίου 2017 διαμορφώθηκαν στα 4.077 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 6,2% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2016. Οι πέντε Περιφέρειες “εισέπραξαν” στο 6μηνο τα ... Περισσότερα »

«Χαράτσι» στους μικρομεσαίους ιδιοκτήτες φέρνει ο φόρος ιδιοκτησίας

Γιώργος Παππούς Δύο… καρπούζια στην ίδια μασχάλη πασχίζει να χωρέσει το υπουργείο Οικονομικών, καθώς ενώ καλά- καλά δεν μπορεί να υπολογίσει τις αντικειμενικές αξίες με ένα αξιόπιστο και αδιάβλητο σύστημα, σχεδιάζει τη… νεκρανάσταση του πάλαι ποτέ Φόρου Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας. Ποια είναι η κρίσιμη διαφορά; Ενώ ο καταργηθείς το 2008 ΦΜΑΠ αφορούσε σε περίπου 80.000 υπόχρεους και απέφερε στον Προϋπολογισμό ... Περισσότερα »

Μοσχονάς: Εξασφαλίσαμε 1.600.000 ευρώ για τον εκσυγχρονισμό των λιμανιών μας

Μία σημαντική εξέλιξη που αφορά στην απορρόφηση κονδυλίου 1.600.000 ευρώ που θα χρησιμοποιηθεί για τον εκσυγχρονισμό των λιμανιών μας αποκάλυψε, μιλώντας στο Σάκη Βούτο και στον Ιόνιαν Γκάλαξι, ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Αλέξης Μοσχονάς. Πρόκειται για χρήματα που εξασφαλίστηκαν από το Υπουργείο καθώς το Λιμενικό Ταμείο ετοίμασε σε χρόνο-ρεκόρ την μελέτη και τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για την αναβάθμιση ... Περισσότερα »

E.Α.Σ.: Zεστό χρήμα στους ντόπιους πυρόπληκτους Παραγωγούς

Ο  Ε.Α.Σ. Κεφαλληνίας & Ιθάκης ενημερώνει ότι μετά από έντονες πιέσεις προς τους αρμόδιους Φορείς, πιστώθηκαν στους τραπεζικούς λογαριασμούς των ντόπιων δικαιούχων Παραγωγών, τα χρήματα από προγράμματα Πολιτικής Σχεδίασης Εκτάκτου Ανάγκης (Π.Σ.Ε.Α.) έτους 2013. Ειδικότερα, μετά από την ολοκλήρωση της επεξεργασίας όλων των δεδομένων από τους αρμόδιους Φορείς, κατεβλήθησαν στους δικαιούχους οι αποζημιώσεις που αφορούν ζημιές στο φυτικό και ζωικό ... Περισσότερα »

Συμμετοχή του Δήμου Κεφαλλονιάς στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού της Ελβετίας

Για τέταρτη συνεχή χρονιά ο Δήμος Κεφαλλονιάς συμμετέχει, μετά από Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με δικό του Εκθεσιακό Περίπτερο στη διεθνή Έκθεση Τουρισμού της Ελβετίας στο Lugano, από 27 έως και 29 Οκτωβρίου 2017. Η στοχευμένη τουριστική δράση προβολής του Νησιού, με υπαρκτά αποτελέσματα , αφού ανακοινώθηκε ήδη η αεροπορική σύνδεση Ελβετίας με Κεφαλλονιά από το 2018, επιβεβαιώνει την Τουριστική ... Περισσότερα »