Ανάπτυξη Δικτύου Πεζοπορικών Διάδρομων στο Δήμο Αργοστολίου

Ανάπτυξη Δικτύου Πεζοπορικών Διάδρομων στο Δήμο Αργοστολίου

Την Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2020 παρουσιάστηκε από εκπροσώπους της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης Συλλογικής και Κοινωνικής Ωφέλειας Μονοπάτια της Ελλάδας (Paths of Greece), το πρώτο παραδοτέο της σχετικής σύμβασης που έχουν υπογράψει με τον Δήμο με αντικείμενο τον σχεδιασμό, ανάπτυξη και προβολή ενός διευρυμένου δικτύου πεζοπορικών διαδρομών στην περιοχή του Δήμου Αργοστολίου Κεφαλονιάς.

Το πρώτο παραδοτέο αφορούσε:

Αποτύπωση Υπάρχουσας Κατάστασης Διαδρομών

Λεπτομερή Έρευνα Για Παλαιά Μονοπάτια

Έρευνα Και Καταγραφή Σημείων Ενδιαφέροντος

Σχεδιασμός Αποτύπωση Δικτύου.

Η πρόταση της εταιρείας αφορά την υλοποίηση ενός βασικού αρχικού δικτύου διαδρομών συνολικού μήκους 95 χιλιομέτρων (μη συμπεριλαμβανομένων των διαδρομών εντός του εθνικού δρυμού του Αίνου) οι οποίες είναι διασκορπισμένες σε όλη την έκταση του Δήμου και καλύπτουν τα κύρια σημεία περιβαλλοντικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος αλλά και σημαντικό αριθμό οικισμών και χωριών.

Συγκεκριμένα προτάθηκε η υλοποίηση 12 διαδρομών οι περισσότερες κυκλικές, όλων των βαθμών δυσκολίας και μήκους που κυμαίνεται από 3.340 μέτρα η μικρότερη έως 14.200 μέτρα η μεγαλύτερη και στις οποίες συμπεριλαμβάνονται 220 σημεία ενδιαφέροντος.

Εκ της Τουριστικής Επιτροπής

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις