Συλλυπητήριες επιστολές για τον πρόωρο χαμό του εκπαιδευτικού Διονύση Γεωργόπουλου

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Π.Ε. ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

 

Αργοστόλι, 22 Οκτωβρίου 2020

Το  Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Υπαλλήλων Π.Ε. Κεφαλληνίας & Ιθάκης εκφράζει την ειλικρινή θλίψη του για την πρόωρη απώλεια του Διονύση Γεωργόπουλου, μέλους της ΕΓ του Ν.Τ. Κεφαλονιάς – Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ και πρώην Προέδρου της ΕΛΜΕΚΙ.

Μαχητής έως το τέλος, με διαρκείς αγώνες όχι μόνο στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής κοινότητας όπου ανήκε, αλλά και σε κάθε εργασιακό χώρο. Υπηρέτησε το συνδικαλιστικό κίνημα με συνέπεια, εντιμότητα, απαράμιλλο ήθος και ανιδιοτέλεια, κερδίζοντας το θαυμασμό και το σεβασμό όλων όσων συνεργάστηκαν μαζί του.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΜΙΣΑΗΛΙΔΟΥ ΣΟΦΙΑ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΣ ΣΠΥΡΟΣ

«ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ»

Ο Αντιπεριφερειάρχης των Π.Ε. Κεφαλληνίας και Ιθάκης, Σταύρος Π. Τραυλός εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη και τη συμπαράστασή του στην οικογένεια, για την απώλεια του αγαπημένου φίλου Διονύση Γεωργόπουλου, ο οποίος τα τελευταία χρόνια με απίστευτη δύναμη ψυχής και αξιοπρέπειας, έδινε τη δική του μάχη.

Ο Διονύσης, υπηρέτησε τη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση σαν καθηγητής και σας πρόεδρος της ΕΛΜΕΚΙ, μαχόμενος συνεχώς, για μια καλύτερη παιδεία.

Ξεχώρισε για την αγωνιστικότητά του, μαζί με την ευγένεια και το χαμόγελο Του.

Ας είναι Καλό & Ευλογημένο το τελευταίο του Ταξίδι.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

ΠΕ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ

ΣΤΑΥΡΟΣ Π. ΤΡΑΥΛΟΣ

ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ 21/10 /2020
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ
Κτίριο ΞΕΝΙΑ

ΘΕΜΑ : « Συλλυπητήριο Μήνυμα »

Αποχαιρετούμε σήμερα με θλίψη και οδύνη την πρόωρη αποχώρηση από τη ζωή του αγαπητού σε όλους συμπολίτη μας, εκπαιδευτικού, Διονύση Γεωργόπουλου.
Έφυγε από κοντά μας ένας ανιδιοτελής αγωνιστής, ασυμβίβαστος συνδικαλιστής, που μας δίδαξε, μας ενέπνευσε, αλλά πάνω απ’ όλα υπηρέτησε αρχές και αξίες που σήμερα λείπουν.
Ένας άνθρωπος που πρόσφερε στον κοινωνικό και συλλογικό βίο και στον στίβο των δικαιωμάτων, των αγώνων και των αξιών της ζωής. Γνώριζε να συμβουλεύει και να καθοδηγεί με νηφαλιότητα, να παλεύει χωρίς συμβιβασμούς, υπολογισμούς και διακρίσεις.  Γνώριζε να αγωνίζεται για τα δίκαια των εκπαιδευτικών και του δημόσιου σχολείου.
Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά   του

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Σταματούλα Τσιμάρα Ιωάννης Μικελάτος

Το ΔΣ του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Κεφαλονιάς και Ιθάκης εκφράζει την βαθιά του θλίψη για την πρόωρη απώλεια του αγωνιστή Διονύση Γεωργόπουλου. Ο Διονύσης έφυγε νωρίς , άφησε όμως πίσω του μεγάλο έργο και αγώνες , διδάσκοντας σε όλους μας ότι δεν μπορούμε παρά να ακολουθούμε τον δρόμο της διεκδίκησης και της πάλης , ώστε να πετύχουμε μια κοινωνία δικαιότερη , πιο ισορροπημένη , ηθική και φιλική σε όλους τους ανθρώπους του μόχθου και στους αδύναμους.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του.

Το Δ.Σ. του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου

ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΟΝΥΣΗ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟ

Με το πουκάμισο ανοιχτό, μπροστά, για τον Αγώνα

Δεν είναι εύκολο να αποχωρίζεσαι καλούς φίλους και συντρόφους. Αλλά κι όταν εκείνοι «φεύγουν», εσύ τους κρατάς μέσα σου βαθειά στην καρδιά και τη σκέψη.

Τον Διονύση Γεωργόπουλο τον είχα μαθητή στο Γυμνάσιο των Κεραμιών – ήταν ένα ωραίο παιδί -, είμαστε και συνάδελφοι όλα τα τελευταία χρόνια – ήταν ένας άριστος συνάδελφος.

Ο Διονύσης διάβαζε, μελετούσε. Η πρόοδος της επιστήμης, οι προβληματισμοί της ιστορίας, οι κοινωνιολογικές έρευνες, οι πολιτικές θεωρίες – όλα αυτά, και όχι μόνο, τον ενδιέφεραν, τον απασχολούσαν, τα συζητούσε.

Ο Διονύσης υπήρξε χαρισματικός Δάσκαλος. Οι σχέσεις του με τους μαθητές του χαρακτηρίζονταν από την ισοτιμία και τον αλληλοσεβασμό. Τους εμψύχωνε, γνοιαζόταν για την πνευματική τους πρόοδο και για την κοινωνική τους μόρφωση.

Με τους συναδέλφους του ο Διονύσης είχε δημιουργήσει σχέσεις ειλικρίνειας και αμοιβαίας εκτίμησης – ακόμη και όταν έπρεπε να τους «αντιπαλέψει» στο συνδικαλιστικό στίβο.

Με τον Διονύση συζητούσες ήρεμα. Ο διάλογος μαζί του ήταν πάντοτε γόνιμος. Σε γοήτευε ο λόγος του, η διαλεκτική του σκέψη. Γι’ αυτό και επιζητούσες την παρέα του, γι’ αυτό και ο καφές ή το κρασάκι μαζί του είχαν, χωρίς υπερβολή, τη δική τους μαγεία.

Ο Διονύσης ήξερε να δίνει, να συμβουλεύει, να παροτρύνει, να βοηθά. Κι όλα αυτά με αγάπη, με πειθώ, με ειλικρίνεια, με ανιδιοτέλεια.

Με τον Διονύση ήσουν σίγουρος στη διεκδίκηση, στον αγώνα. Ήταν μαχητής «παντός καιρού». Με το πουκάμισο ανοιχτό, μιλούσε, εμψύχωνε, καθοδηγούσε, διεκδικούσε.

Ο Διονύσης πάλευε με δυναμισμό, με ανιδιοτέλεια, με αισιοδοξία. Έβλεπε δίπλα του, άκουγε τον άλλον, μέτραγε τη γνώμη του, τον έκανε συμπορευτή του. Με μυαλό ανοιχτό αλλά και με επιμονή και πείσμα χτυπούσε την εκμετάλλευση, την αδικία, το φόβο, τον ωχαδερφισμό.

Ο Διονύσης πίστευε στο κόμμα του, στο ΚΚΕ. Αγωνίστηκε γι’ αυτό. Στάθηκε υπόδειγμα κομμουνιστή. Και τίμησε το Κόμμα του με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Κι όταν τον χτύπησε ο καρκίνος, δε λιγοψύχησε. Και πάλι ορθώθηκε αγωνιστής. Και πάλι στάθηκε παράδειγμα για όλους μας. Πάλεψε μέχρι την τελευταία του στιγμή. Και παρά τον καρκίνο μέσα του, μαζί με την πάλη εναντίον του δικού του καρκίνου δε σταμάτησε να αντιπαλεύει τα καρκινώματα της δικής μας πολιτικής και κοινωνικής κατάστασης. Μέχρι τις τελευταίες μέρες έδινε το «παρών» του, όπου έπρεπε.

Διονύση, αγαπημένε φίλε και σύντροφε, δεν έφυγες. Δεν μπορείς να φύγεις. Αυτό, εξάλλου, λέει η διαλεκτική μας. Αντίθετα, ήρθες, ήρθες πιο κοντά μας, ήρθες για να μείνεις για πάντα στη σκέψη μας και στην καρδιά μας, για να κουβεντιάζουμε καθημερινά μαζί σου, αφού οι αγώνες δε θα σταματήσουνε, αφού θα θέλουμε να πίνουμε μαζί σου ήρεμα τον καφέ μας.

Εμείς σε κάθε αγωνιστικό – μικρό ή μεγάλο – προσκλητήριο θα σε νιώθουμε δίπλα μας, σε θέλουμε κοντά μας.

Κι εσύ, με το πουκάμισο ανοιχτό, όπως πάντα, θα μπαίνεις μπροστά στις πορείες, θα μιλείς στις πλατείες για το δίκιο του αγώνα, θα απαιτείς από τον εκπρόσωπο της κάθε εξουσίας όλα όσα δικαιούνταν οι συμπολίτες σου, οι συμμαχητές σου, ο κόσμος της ζωής και της βιοπάλης.

Και να ξέρεις, αγαπημένε μου φίλε και σύντροφε Διονύση, ότι εκείνο τ’ ανοιχτό σου πουκάμισο οι εκατοντάδες φίλοι, συμμαχητές και σύντροφοί σου – και ανάμεσά τους πολλές δεκάδες τα νέα παιδιά, που τόσο πολύ αγάπησες και πίστεψες – το έχουν ήδη κάνει παντιέρα και προχωρούν…

Αργοστόλι, 21 Οκτωβρίου 2020 ΠΕΤΡΟΣ ΠΕΤΡΑΤΟΣ

Η Τ.Ε Κεφαλονιάς και Ιθάκης του ΚΚΕ και το Τ.Σ της ΚΝΕ με βαθειά και ανείπωτη θλίψη αποχαιρετούν τον σύντροφο Διονύση Γεωργόπουλο που έφυγε πρόωρα από τη ζωή ύστερα απο σκληρή μάχη με τον καρκίνο.

Ο σύντροφος Διονύσης Γεωργόπουλος, μέλος του Τμήματος Παιδείας και Έρευνας της ΚΕ και της Τ.Ε Εκπαιδευτικών της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ, που είχε διατελέσει και μέλος της Τ.Ε Κεφαλονιάς και Ιθάκης, ήταν μπροστάρης σε κάθε αγώνα παλεύοντας για τα ιδανικά και τους στόχους του ΚΚΕ.

Ό σύντροφος Διονύσης όπως με γεναιότητα και αυταπάρνηση έδινε τη μάχη με τον ταξικό αντίπαλο, έτσι έδωσε και τη μάχη με την επάρατη νόσο μέχρι την τελευταία στιγμή.

Σύντροφε Διονύση μπορεί να έφυγες νωρίς αλλά θα είσαι πάντα ανάμεσα μας, θα σε θυμόμαστε πάντα.

Η Τ.Ε Κεφαλονιάς και Ιθάκης του ΚΚΕ και το Τ.Σ της ΚΝΕ εκφράζουν τα πιό θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του και στους οικείους του.

Συλλυπητήριο Μήνυμα

Θα θέλαμε να εκφράσουμε τη βαθιά μας θλίψη για τον πρόωρο θάνατο του Διονύση Γεωργόπουλου.

Ο Διονύσης υπηρέτησε πολλά χρόνια στην ΕΛΜΕΚΙ διεκδικώντας με μαχητικότητα και επιμονή την αναβάθμιση της θέσης των εκπαιδευτικών καθώς και τη στήριξη της δημόσιας δωρεάν παιδείας.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του.

Ο Δήμαρχος Αργοστολίου

Θεόφιλος Μιχαλάτος

Ο Διευθυντής και το προσωπικό της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεφαλονιάς εκφράζουμε τη μεγάλη μας θλίψη για τον πρόωρο χαμό του εκλεκτού εκπαιδευτικού και συναδέλφου Διονύση Γεωργόπουλου, που επί χρόνια υπηρέτησε με αφοσίωση και σεβασμό το δημόσιο σχολείο.

Η εκπαιδευτική κοινότητα έχασε ένα σημαντικό μέλος της, που τίμησε στο έπακρο το λειτούργημά του, επιδεικνύοντας ευσυνειδησία και υπευθυνότητα. Έκανε το καθήκον του επιστημονικά και παιδαγωγικά. Δίδαξε στα παιδιά μας γνώση και ήθος . Υπήρξε αγωνιστής στη ζωή, στην εκπαίδευση και στο συνδικαλιστικό κίνημα.

Δεν μπορούν να βρεθούν λόγια κατάλληλα παρηγοριάς για την οικογένειά του και απλά εκφράζουμε θερμά από καρδιάς τα συλλυπητήρια μας.

Για τη Δ.Δ.Ε Κεφαλονιάς

Ο Διευθυντής Δ.Ε.

Μαρκάτος Δημήτριος

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ – ΙΘΑΚΗΣ (ΕΛΜΕ-ΚΙ)

Αγαπημένε μας Διονύση, μπορεί να έφυγες νωρίς αλλά εμείς θα σε κρατήσουμε κοντά μας εκεί

που ήταν πάντα η θέση σου, πίσω από τα «πανό» μας, σε όλους τους αγώνες που έρχονται.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕΚΙ με βαθειά και ανείπωτη θλίψη αποχαιρετά τον συνάδελφο και επί χρόνια Πρόεδρό της, Διονύση Γεωργόπουλο.

Ο αγαπημένος μας συνάδελφος άφησε βαθύ και καταλυτικό αποτύπωμα σε όλους τους σύγχρονους αγώνες του εκπαιδευτικού και του λαϊκού κινήματος τα τελευταία 20 χρόνια, στο νομό μας αλλά και πανελλαδικά. Ως στέλεχος αυτού του κινήματος συμμετείχε αποφασιστικά στην οργάνωση και την αποτελεσματικότητα αυτών των αγώνων, συμβάλλοντας σημαντικά σε κάθε μικρή ή μεγάλη κατάκτηση που είχαμε.

Για όσους τον γνώρισαν, δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι πίσω από την οργάνωση της σθεναρής αντίστασης που επέδειξε ο εκπαιδευτικός κλάδος και συνολικά το εκπαιδευτικό κίνημα απέναντι στην σκληρή αντιλαϊκή και αντιεκπαιδευτική πολιτική όλων των κυβερνήσεων τα τελευταία χρόνια, πίσω από την επίπονη προσπάθεια και τους αγώνες για σύγχρονες και ασφαλείς σχολικές υποδομές, πίσω από την όποια καλυτέρευση συνθηκών στο χώρο της εκπαίδευσης στο νομό μας, πίσω από κάθε μικρή ανακούφιση που με αγώνα κερδήθηκε για εκπαιδευτικούς και μαθητές κ.α., βρισκόταν η ανιδιοτελής και καθοριστική συμβολή του. Η ιδεολογική και πολιτική του συγκρότηση ως στέλεχος του ΚΚΕ, η οξυδερκής και αφοπλιστική σκέψη του, το ακέραιο του χαρακτήρα του και η αυταπάρνηση και η αταλάντευτη στάση που επιδείκνυε καθημερινά στον αγώνα, τον έκαναν ξεχωριστό αγωνιστή του δίκιου και όλων των πανανθρώπινων ιδανικών, αλληλέγγυο σε κάθε κατατρεγμένο, ακόμη και σε λαούς όπως τον Κουβανικό, που επέλεξαν να τραβήξουν το δικό τους δρόμο και όχι αυτόν που τους επιφύλασσαν οι ιμπεριαλιστές δυνάστες τους.

Η βαθειά γνώση του για τα ζητήματα της σύγχρονης εκπαίδευσης και τις στοχεύσεις της κυρίαρχης πολιτικής, το όραμα για μια παιδεία που να υπηρετεί το λαό και τις ανάγκες του, ο ρόλος του εκπαιδευτικού στις σύγχρονες συνθήκες κ.α. αποτυπώθηκαν σε αρκετά άρθρα, εργασίες, και επεξεργασίες του, που αποτελούν παρακαταθήκη για το εκπαιδευτικό και το λαϊκό κίνημα. Ενδεικτικά μπορεί να αναφερθεί κανείς στα άρθρα -πραγματείες του για την τεχνική επαγγελματική εκπαίδευση, στο βιβλίο-μελέτη του, ως μεταπτυχιακού, για την πανεπιστημιακή διανόηση και την αξιολόγηση των ΑΕΙ κ.α.

Για την πλούσια και γεμάτη αγωνιστική του στάση, δεν ήταν λίγες οι φορές που αντιμετώπισε το σκληρό πρόσωπο της αντίδρασης από το κράτος και τους παράγοντές του.

Αγαπημένε μας συνάδελφε, Πρόεδρε, μπορεί να έφυγες νωρίς αλλά εμείς θα σε κρατήσουμε κοντά μας, δίπλα μας, εκεί που ήταν πάντα η θέση σου, πίσω από τα «πανό» μας, σε όλους τους αγώνες που έρχονται. Γιατί μπορείς, και μετά την αμετάκλητη απουσία σου, να εμπνέεις τον αγώνα για μια καλύτερη ζωή, για μια πιο δίκαιη κοινωνία, για μια παιδεία στην υπηρεσία του λαού και των σύγχρονων αναγκών του, για έναν εκπαιδευτικό που θα ζει και θα λειτουργεί με αξιοπρέπεια.

Το Δ.Σ. εκφράζει τα πιο ειλικρινά συλλυπητήρια στην οικογένειά σου. Στην ειδική συνεδρίαση που έγινε προς τιμή σου, αποφασίστηκε να παραστεί σύσσωμο το Δ.Σ. στο τελευταίο ραντεβού μας και να σε αποχαιρετήσουμε όπως σου αξίζει, αλλά και όπως θα ήθελες και εσύ.

Καλό ταξίδι ακριβέ μας συνάδελφε.

Αργοστόλι 21/10/2020

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

 

Η Πρόεδρος

Σοφία Ποταμιάνου

Ο Γενικός Γραμματέας

Γιάννης Καππάτος

 

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις