Προσάραξη Ι/Φ σκάφους στην Ιθάκη

Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες σήμερα η Λιμενική Αρχή Ιθάκης από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού  Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ.,  για προσάραξη και εισροή υδάτων του ιστιοφόρου σκάφους ”ΟΣΤΡΙΑ” Ν.Π. 7374, στη θαλάσσια περιοχή του κόλπου Φρικών ν. Ιθάκης, με έξι επιβαίνοντες.
     Άμεσα για την περιοχή εκίνησε από ξηράς περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και απέπλευσαν από θαλάσσης ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφος, ένα Ε/Π-Α/Κ σκάφος καθώς και ένα Τ/Χ σκάφος. Το”ΟΣΤΡΙΑ” εντοπίστηκε από το περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., με τους επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους, όπου τέσσερις, μετεπιβιβάστηκαν στο Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφος και μεταφέρθηκαν στο λιμένα Φρικών με ασφάλεια.
    Μετά από προσωρινή στεγανοποίηση στη γάστρα και επιθεώρηση του κύτους από ιδιώτη δύτη, το ιστιοφόρο αποκολλήθηκε και ρυμουλκήθηκε με ασφάλεια από το επαγγελματικό αλιευτικό σκάφος στο λιμένα Φρικών, με τη συνοδεία του περιπολικού και του ταχύπλοου και με τους δύο επιβαίνοντές του, επίσης καλά στην υγεία τους.
    Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός ατόμων και δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση.
   Από τη Λιμενική Αρχή Ιθάκης  απαγορεύτηκε ο απόπλους του ”ΟΣΤΡΙΑ” μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον οργανισμό που του παρακολουθεί.

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις