Το θέμα της πυρκαγιάς στο ΧΥΤΥ στο Δημοτικό Συμβούλιο

Εχθές, στην συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου, συζητήθηκε μετά από μεγάλη καθυστέρηση το θέμα της πυρκαγιάς στο ΧΥΤΥ και τις επιπτώσεις που είχε στο περιβάλλον και την δημόσια υγεία.
Ο αντιδήμαρχος τεχνικών έργων κ. Διονύσης Μινέτος με χαρακτήρισε λαϊκιστή επειδή στην εισήγηση μου παρομοίασα  την συγκέντρωση 7440 τόνων απορριμμάτων, αφύλακτων και εκτεθειμένων στο ήλιο για 2 μήνες, με τους 2750 τόνους νιτρικού αμμωνίου στην Βηρυτό. Παραδέχομαι ότι παρά τις ομοιότητες η αναλογία ήταν υπερβολική, το γεγονός όμως παραμένει ότι η πυρκαγιά στο ΧΥΤΥ είχε σημαντικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις.
Οι ευθύνες για τέτοια γεγονότα είναι δύο ειδών. Διοικητικές και πολιτικές. Οι διοικητικές ευθύνες αποδίδονται συνήθως μετά από κάποια διοικητική έρευνα. Οι πολιτικές ευθύνες αναλαμβάνονται από τα πολιτικά πρόσωπα.
Στην περίπτωση του ΧΥΤΥ ούτε διοικητική έρευνα έγινε, ούτε κάποιος πολιτικός ανέλαβε τις ευθύνες του, ούτε καν απολογήθηκε για κάτι.
Είναι η θέση μου, όσο και της παράταξης “Κεφαλονιά Νησί για Όλους”, ότι όταν δεν αποδίδονται ευθύνες εκεί που αναλογούν, η λειτουργία του Δήμου θα παραμένει προβληματική και τέτοιου είδους ατυχήματα θα συνεχίσουν να επαναλαμβάνονται.

Διονύσης Τρωϊάνος
Για την Κίνηση πολιτών “Κεφαλονιά Νησί για όλους”

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις