4 Δεκεμβρίου 2020, Παρασκευή

Η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον εορτάζοντα Ι.Ν. του Αγίου Παντελεήμονα

Παρουσία πλήθους πιστών, παρά το εργάσιμο της ημέρας, τελέσθηκε σήμερα το πρωί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία για την εορτή του πολιούχου των Πουλάτων, Αγίου Παντελεήμονα. Στην Λειτουργία χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κεφαλληνίας κ.κ. Δημήτριος, πλαισιούμενος από τους Πατέρες Χαράλαμπο και Κωνσταντίνο, τον εφημέριο του χωριού μας Πατέρα Σπυρίδωνα και τον Διάκονο Αντώνιο.

Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης έκανε αναφορά στους συμβολισμούς της ζωής και του μαρτυρικού θανάτου του Αγίου Μεγαλομάρτυρα και Ιαματικού Παντελεήμονα, στους Αγίους μας που υπήρξαν ταυτόχρονα ιατροί σωμάτων και ψυχών, αλλά και στο πως πρέπει ο σύγχρονος Χριστιανός να προσεγγίζει την εκκλησία και την σχέση του με τα Θεία.

Μετά το πέρας της Λειτουργίας, ο ποιμενάρχης μας εξαιρετικά ευδιάθετος και προσιτός όπως πάντα άλλωστε, συνομίλησε με το εκκλησίασμα σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο προαύλιο του Ιερού Ναού όπου και βρέθηκε με την συνοδεία του. Την συζήτηση όπως ήταν αναμενόμενο μονοπώλησαν τα φλέγοντα θέματα της επικαιρότητας και κυρίως η κρίση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και η πανδημία του κορονοϊού. Άλλωστε τα σχετικά πρωτόκολλα ασφαλείας ήταν η αιτία για την μη πραγματοποίηση εχθές το βράδυ τόσο της περιφοράς της Ιεράς Εικόνας του Αγίου Παντελεήμονα, όσο και το παραδοσιακό κέρασμα των πιστών που επιμελείται κάθε χρόνο το εκκλησιαστικό συμβούλιο του χωριού μας. Φεύγοντας από τα Πουλάτα, ο Μητροπολίτης ευλόγησε τους πιστούς και ευχήθηκε ο Άγιος Παντελεήμονας να μας έχει καλά.

Χρόνια πολλά σε όλους και ο πολιούχος του χωριού μας να μας ελεεί και να μας προστατεύει.

Πηγή: poulatakefalonias.gr

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις