2 Δεκεμβρίου 2020, Τετάρτη

Ε.Α.Σ. : Παράταση στις προσλήψεις αλλοδαπών εργατών γης

     Ε.Α.Σ. : Παράταση στις προσλήψεις αλλοδαπών εργατών γης

           Ο Ε.Α.Σ. (ΑΓΡΟΤΚΗ  ΕΝΩΣΗ) Κεφαλληνίας & Ιθάκης ενημερώνει ότι με σχετική διάταξη στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων απλουστεύεται το πλαίσιο άσκησης οικονομικών δραστηριοτήτων αρμοδιότητας του εν λόγω Υπουργείου. 

           Συγκεκριμένα, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από την έλλειψη εργατικού δυναμικού για καλλιεργητικές εργασίες λόγω των μέτρων που είχαν ληφθεί για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19 και την συνακόλουθη απαγόρευση εισόδου στην χώρα, με την σχετική διάταξη, παρατείνεται έως τις 31 Δεκεμβρίου 2020 αντί τις 30 Ιουνίου 2020, η προθεσμία κατά την οποία μπορεί εργοδότης, ο οποίος επιθυμεί να προσλάβει πολίτη τρίτης χώρας, που απαλλάσσεται από την υποχρέωση θεώρησης εισόδου, να υποβάλλει, κατά παρέκκλιση της κείμενης νομοθεσίας, αίτηση στην αρμόδια Υπηρεσία Αλλοδαπών και Μετανάστευσης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης προκειμένου να τον μετακαλέσει για απασχόληση στην εποχιακή αγροτική οικονομία.
            Σημειώνεται ότι οι αλλοδαποί αυτοί εργαζόμενοι τα τελευταία χρόνια απασχολούνταν τακτικά σε καλλιεργητικές εργασίες από χώρες που δεν απαιτείται θεώρηση εισόδου.
          Διευκρινήσεις παρέχονται στα κεντρικά γραφεία της ΕΝΩΣΗΣ στο πιστοποιημένο Κέντρο Εξυπηρέτησης Αγροτών και στο Τμήμα Αγροτικών Επιδοτήσεων, που λειτουργούν καθημερινά από 8 πρωί έως 4 απόγευμα, στη παραλιακή λεωφόρο στο Αργοστόλι.

         Από Ε.Α.Σ. (ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ) ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις