Βόμβα: Παράνομη η σύμβαση της τοπικής συμβούλου Ομαλών Ειρήνης Τζακη για τον Πλατύ Γιαλό

Μια βόμβα έσκασε ως προς τη νομιμότητα των πράξεων του Δήμου Αργοστολίου καθώς, σύμφωνα με αναφορά που κατατέθηκε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων, η εν ενεργεία τοπική σύμβουλος Ομαλών Ειρήνη Τζακη δεν έχει το νομικό δικαίωμα να υπογράψει σύμβαση με τον Δήμο Αργοστολίου άνω των 5000 ευρώ.

Να θυμίσουμε στο σημείο αυτό ότι η κα Τζακη υπέγραψε σχετική σύμβαση για τον Πλατύ Γιαλό ύψους 20789€, όπως φαίνεται στην 351/8-7-2020 απόφαση του δημάρχου Αργοστολίου και στην 11747/13-7-2020 σχετική σύμβαση.

Για να το θέσουμε απλά το να αναθέτει ο δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος δουλειές άνω των 5000 ευρώ σε τοπικούς συμβούλους δεν είναι σύννομο, καθώς σύμφωνα με το άρθρο 14 του Καλλικράτη, το οποίο μέχρι σήμερα είναι σε απόλυτη ισχύ, αφού ούτε έχει καταργηθεί ούτε έχει αντικατασταθεί από τη νεότερη νομοθεσία του Κλεισθένη, με σαφή και κατηγορηματικό τρόπο ξεκαθαρίζει ότι Δημάρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι και τοπικοί σύμβουλοι για κοινότητες άνω των 300 ατόμων δεν μπορούν να υπογράψουν συμβάσεις με τον οικείο δήμο τους για πόσο μεγαλύτερο των 5000 ευρώ.
Αναμένουμε με ενδιαφέρον την απάντηση της διοίκησης του Δήμου επί των προσφερομένων.

Αναδημοσίευση από το ekefalonia.gr

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις