Παναγής Καππάτος – Συνάντηση Εργασίας με τον Διοικητή του ΟΑΕΔ Σπύρο Πρωτοψάλτη

Συνάντηση Εργασίας με τον Διοικητή του ΟΑΕΔ κ. Σπύρο Πρωτοψάλτη

 

Σήμερα είχα συνάντηση εργασίας με τον Διοικητή του ΟΑΕΔ κ. Σπύρο Πρωτοψάλτη, στην οποία συμμετείχε και η προϊσταμένη του ΟΑΕΔ Κεφαλονιάς και Ιθάκης κ. Ζήνα Βαβάση.

Με τον κ. Διοικητή συζητήσαμε για τα 3 νέα ενισχυμένα προγράμματα επιδότησης της εργασίας για 18.000 νέες θέσεις για ανέργους, με επιχορήγηση από 75% έως 90%.

Τα νέα προγράμματα απασχόλησης αφορούν:

  • Μακροχρόνια άνεργους 55-67 ετών για 8.500 θέσεις
  • Άνεργους 30 ετών και άνω για 8.300 θέσεις
  • Άνεργους από Ευπαθείς Κοινωνικές Ομάδες για 1.200 θέσεις

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ www.oaed.gr

Στη συνέχεια συζητήσαμε για ζητήματα του νομού μας, με έμφαση στην αγορά εργασίας των νησιών μας, λόγω των ζητημάτων που προκύπτουν από τις επιπτώσεις της πανδημίας στις τουριστικές επιχειρήσεις. Συζητήθηκε επίσης και η ενίσχυση της τοπικής υπηρεσίας του ΟΑΕΔ με προσωπικό.

Ευχαριστώ θερμά τον κ. Διοικητή για τη συνεργασία. Η προσπάθεια του ΟΑΕΔ για την άμβλυνση των επιπτώσεων του κορονοϊού στην αγορά εργασίας είναι κρίσιμη για την κοινωνική συνοχή και στηρίζω κάθε πρωτοβουλία προς αυτή την κατεύθυνση.

 

Με τιμή,

Παναγής Καππάτος

Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις