Ανάγκη να συμπεριληφθούν  και οι εμπορικές επιχειρήσεις στη μείωση ενοικίου για τους μήνες  Ιούλιο και Αύγουστο

Ανάγκη να συμπεριληφθούν  και οι εμπορικές επιχειρήσεις στη μείωση ενοικίου για τους μήνες  Ιούλιο και Αύγουστο

Αξιότιμοι κ. Υπουργοί,

Με πρόσφατη απόφασή σας,  προσδιορίζονται οι πληττόμενες επιχειρήσεις, για τις οποίες θα ισχύσει η μείωση ενοικίου 40% και για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο. Πρόκειται για επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα του Τουρισμού, των Μεταφορών, της Εστίασης, του Πολιτισμού και του Αθλητισμού.

Στην απόφασή σας αυτή δεν γίνεται δυστυχώς καμία αναφορά στα εμπορικά καταστήματα.

Ζητάμε άμεσα να συμπεριληφθούν στο μέτρο της μείωσης του ενοικίου στο 40%, χωρίς βεβαίως να στερηθούν των όποιων ελαφρύνσεων οι ιδιοκτήτες των ακινήτων αυτών. Η μη συμπερίληψη των εμπορικών καταστημάτων συνιστά το λιγότερο κατάφωρη αδικία εις βάρος των επιχειρήσεων αυτών.

Ειδικότερα δε, όπως έχουμε αλλεπάλληλα σημειώσει, στις αμιγώς τουριστικές περιοχές η επιβίωση των εμπορικών καταστημάτων διακυβεύεται σημαντικά, λόγω της μη έλευσης επισκεπτών  που έχει ως αποτέλεσμα μηδενικούς τζίρους. Η πρόβλεψή μας είναι ότι η δυσκολία τους να ανταπεξέλθουν στις πάγιες υποχρεώσεις τους θα διαρκέσει για μεγάλο χρονικό διάστημα και πέραν των θερινών μηνών.

Σύμφωνα με δικές σας δηλώσεις, έχετε «πλήρη αντίληψη των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν συγκεκριμένοι κλάδοι και επιχειρήσεις, καθώς και συνολικά της δυναμικής της οικονομίας». Εάν αυτό είναι αλήθεια, σας ζητάμε από τη θέση μας ως εκφραστές των συμφερόντων της μικρομεσαίας επιχείρησης, να αποδειχθεί εμπράκτως και να μην αποτελεί μια απλή εξαγγελία.

Αναμένουμε τις δικές σας ενέργειες και άμεσα τη σχετική πρόβλεψη για μείωση του ενοικίου και για τα εμπορικά καταστήματα.

Με εκτίμηση,

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ,

Σταύρος Σπαθής
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις