2 Δεκεμβρίου 2020, Τετάρτη

Δυνατότητα πεζοδρομήσεων για την εξυπηρέτηση επαγγελματιών και καταναλωτών λόγω κορονοϊού

Δυνατότητα πεζοδρομήσεων για την εξυπηρέτηση επαγγελματιών και καταναλωτών λόγω κορονοϊού

Εκδόθηκε σε ΦΕΚ η απόφαση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας με γενική κατεύθυνση τη δυνατότητα απόδοσης δημοσίου χώρου σε πεζούς και ποδήλατα, τοπικών οδών που χρησιμοποιούνται από αυτοκίνητα.

Η απόφαση έχει περίοδο εφαρμογής έως το Νοέμβριο και λήφθηκε λόγω της επίδρασης που έχει η πανδημία του κορονοϊού στην καθημερινότητα των πολιτών.

Λόγω των έκτακτων συνθηκών διευκολύνεται η παραχώρηση οδών από τους δήμους, δηλαδή η αφαίρεση του οδικού χώρου που χρησιμοποιείται από αυτοκίνητα.

Οι τοπικές αρχές θα μπορούν να λαμβάνουν μέτρα για την ανακατανομή του δημοσίου χώρου και ειδικότερα τον αποκλεισμό ή περιορισμό χρήσης μιας τοπικής οδού από αυτοκίνητα.

Η απόφαση διευκολύνει τις ενέργειες της τοπικής αυτοδιοίκησης για τη λύση προβλημάτων χρήσης δημοσίου χώρου στο νομό μας, όπως ο παραλιακός δρόμος του Φισκάρδου και η αλλαγή της χρήσης του.

Για το σκοπό αυτό είχαν προηγηθεί δυο συναντήσεις μου με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Ευθύμιο Μπακογιάννη, στις οποίες συμμετείχαν τόσο ο δήμαρχος Αργοστολίου και πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου κ. Θεόφιλος Μιχαλάτος, όσο και ο δήμαρχος Σάμης κ. Γεράσιμος Μονιάς.

Με τιμή,

Παναγής Καππάτος

Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις