Συνδετικός ιστός, ιστορική παράδοση και σύγχρονη δημιουργία η μουσική για τα Ιόνια Νησιά

21 ΙΟΥΝΙΟΥ || ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΗΜΕΡΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ: “Συνδετικός ιστός, ιστορική παράδοση

και σύγχρονη δημιουργία η μουσική για τα Ιόνια Νησιά

Αναπόσπαστο στοιχείο του Επτανησιακού πολιτισμού η μουσική εκφράζει την ιστορική διαδρομή μας, τον διάλογο πολιτισμών κι επιρροών που καλλιεργήθηκε επί αιώνες στα νησιά μας, διαμόρφωσε τον ανοικτό και δημιουργικό χαρακτήρα μας και επηρέασε την πολιτισμική πορεία της Ελλάδας.

Αποτελεί ακόμα σήμερα κυρίαρχο στοιχείο της ταυτότητας και της συμμετοχής μας στο πολιτιστικό γίγνεσθαι.

Η Περιφερειακή Αρχή τιμά την μουσική και τους μουσικούς των Ιονίων Νήσων όπου και εάν βρίσκονται και τους προβάλλει, ενισχύει τις δομές, τα μουσικά σχήματα, τις χορωδίες και τις μπάντες της, δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την συνέχιση της μουσικής παράδοσης και της ακτινοβολίας της.

Εν μέσω της πανδημίας του κορονωϊου, η μουσική κατάφερε να είναι παρούσα όπως μας απέδειξαν τα εντυπωσιακά digital concerts.

Το φετινό αλλιώτικο καλοκαίρι θα έχει μουσικό χρώμα με την υποστήριξη της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων” δηλώνει η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου.

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις