2 Δεκεμβρίου 2020, Τετάρτη

Σύγκρουση Δημοτικής Αρχής και «Ισχυρής Κεφαλονιάς» για παραχώρηση κοινοτικού καταστήματος στο «Σπάρτο»

Τα ξίφη τους διασταύρωσαν  Διοίκηση και Αξιωματική Αντιπολίτευση στο δημοτικό συμβούλιο Αργοστολίου με αφορμή ένα θέμα που ήρθε για συζήτηση και αφορούσε παραχώρηση χρήσης χώρου στο Πολιτιστικό και Εκδρομικό Σύλλογο Σπαρτιών «Το Σπάρτο».

Συγκεκριμένα ο εν λόγω Σύλλογος είχε καταθέσει μία πρόταση για χρηματοδότηση, στο πρόγραμμα Leader με την οποία θα αναλάμβανε την ανοικοδόμηση ενός δημοτικού ακινήτου στο οποίο θα λειτουργούσε.

Κατά την συζήτηση ο δημοτικός σύμβουλος και τέως αντιδήμαρχος Κεφαλονιάς Διονύσης Λυκούδης τόνισε ότι η εν λόγω διαδικασία είναι παράνομη. Για το θέμα ρωτήθηκε σχετικά και η νομική σύμβουλος του Δήμου κα Χριστοφοράτου, η οποία επεσήμανε πως δεν αντιμετωπίζονται όλα τα δημοτικά ακίνητα το ίδιο, ωστόσο το συγκεκριμένο ακίνητο όπως προέκυψε από τη συζήτηση είναι το κοινοτικό κατάστημα, το οποίο είναι εκτός συναλλαγής και τυχόν σχετική παραχώρηση ενέχει τον κίνδυνο να απορριφθεί από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και ο Σύλλογος να κληθεί να επιστρέψει τα χρήματα. Τον εν λόγω κίνδυνο τόνισε και ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Ανουσάκης τονίζοντας ότι πρέπει να τηρείται κατά γράμμα η νομιμότητα στις αποφάσεις του Σώματος.

Κατόπιν της διαπίστωσης αυτής ο δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος απέσυρε το θέμα, επιχειρώντας παράλληλα να ρίξει την ευθύνη στην «Ισχυρή Κεφαλονιά» λέγοντας πως η πρόταση είχε κατατεθεί από τις αρχές του 2019 όταν ήταν Διοίκηση η παράταξη της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, χωρίς να ληφθεί σχετική δράση. Συνεχίζοντας ο κ. Μιχαλάτος επεσήμανε πως τώρα εκδηλώνουν την αντίθεσή τους και βρίσκουν το πρόβλημα νομιμότητας, γιατί ο πρόεδρος της κοινότητας δεν είναι του πολιτικού τους χώρου. Τόνισε τέλος πως από εδώ και στο εξής θα ακολουθείται κατά γράμμα η νομιμότητα.

Η τοποθέτησή του αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση τόσο του κ. Λυκούδη όσο και του κ. Ανουσάκη, οι οποίοι τόνισαν πως σε περίπτωση που η απόφαση εξέπιπτε το Σώμα θα αμαυρωνόταν ως φαιδρό και ο Σύλλογος θα καλούνταν να επιστρέψει τα χρήματα. Ο κίνδυνος αυτός είναι και ο μόνος λόγος που εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην λήψη της συγκεκριμένης απόφασης μιας και η ίδια η εισήγηση δεν θα έπρεπε να τεθεί ενώπιον του Σώματος.

Ο κ. Λυκούδης συνεχίζοντας, τόνισε πως, ως παράταξη, έχουν κινηθεί εξαιρετικά ήπια σε αντιπολιτευτικό επίπεδο, σε αντίθεση με την παράταξη της σημερινής Διοίκησης παλαιότερα, καθότι αυτό επιβάλει ο πολιτικός πολιτισμός και η νοοτροπία της παράταξης της «Ισχυρής Κεφαλονιάς», αλλά και από τούδε και στο εξής οπότε θα σκληρύνει η στάση της, πάλι θα γίνει με τρόπο που θα προωθεί τον πολιτικό πολιτισμό και το καλό του Δήμου και όχι την αμαύρωση και την παρεμπόδιση της διαδικασίας.

Εν τέλει το θέμα αποσύρθηκε.

Αναδημοσίευση από το ekefalonia.gr

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις