4 Δεκεμβρίου 2020, Παρασκευή

Ερώτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης Ληξουρίου για το νερό των κτηνοτρόφων

Κύριε Δήμαρχε,

Στην φετινή χρονιά οι βροχοπτώσεις στην περιοχή της Παλικής δεν ήταν τόσες και τέτοιες που να μπορούν να αναπληρώσουν την αναγκαία ποσότητα νερού, στα παραδοσιακά πηγάδια που χρησιμοποιούν οι κτηνοτρόφοι για τα ζώα τους.

Το φαινόμενο παρατηρείται κυρίως και περισσότερο στην περιοχή της Ανωγής (Δαμουλιανάτα- Ρίφι – Καμιναράτα – Μονοπωλάτα – Αγία Θέκλη – Σκινέας). Οι κτηνοτρόφοι της ευρύτερης αυτής περιοχής ήδη και πριν μπει καλά- καλά το καλοκαίρι αναγκάζονται να χρησιμοποιούν νερό για τα ζώα τους από το δίκτυο ύδρευσης (με βυτία), που σημαίνει ότι μετά την χρήση του πλαφόν σε κυβικά μέτρα νερού, το χρεώνονται με την σχετική αύξηση στο τιμολόγιο της ΔΕΥΑΚ.

Το αποτέλεσμα είναι η μεγάλη αύξηση του καθημερινού και του συνολικού κόστους σε αυτήν την κατηγορία των ελάχιστων εναπομεινάντων συμπολιτών μας που ασχολούνται με τη γεωργία – κτηνοτροφία, που ήδη αντιμετωπίζει το υψηλό κόστος στις ζωοτροφές, στα φάρμακα και συνολικότερα στην επιβίωση, σε συνδυασμό με την χαμηλή τιμή στο γάλα, στο κρέας και στα άλλα παράγωγα.

Με βάση τα παραπάνω ερωτάσθε ποιες ενέργειες θα κάνετε προκειμένου:

  • να εξασφαλιστεί η χαμηλότερη χρέωση για όλη την ποσότητα των κυβικών που θα καταναλώσουν οι συγκεκριμένοι κτηνοτρόφοι

  • να δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα ύδρευσης – άρδευσης με την κατασκευή της κατάλληλης υποδομής ( λιμνοδεξαμενές κ.α.).

Ληξούρι, 15-06-2020

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης του Δήμου Ληξουρίου

.

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις