«Ειδικά πρωτόκολλα υγειονομικού περιεχομένου βάσει των οποίων λειτουργούν οι τουριστικές επιχειρήσεις στο πλαίσιο της λήψης μέτρων έναντι του κορωνοϊού COVID-19

Διευκρινίσεις αναφορικά με την υπ΄αρίθ. 1881/29-05-2020 ΚΥΑ (ΦΕΚ Β΄/2084/30-05-2020) «Ειδικά πρωτόκολλα υγειονομικού περιεχομένου βάσει των οποίων λειτουργούν οι τουριστικές επιχειρήσεις στο πλαίσιο της λήψης μέτρων έναντι του κορωνοϊού COVID-19.», ζήτησε με γραπτή επιστολή του προς το Υπουργείο Τουρισμού, ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας & Ανταγωνιστικότητας κος Αλεξάκης.

Στην επιστολή του ο κος Αλεξάκης, μεταξύ άλλων, αναφέρει πως τα χρονικά περιθώρια είναι ασφυκτικά για τον τουριστικό κλάδο, στο πλαίσιο επανεκκίνησης της οικονομίας και ως εκ τούτου πρέπει να αποσαφηνιστεί άμεσα η διαδικασία απόδοσης του ειδικού Σήματος Πιστοποίησης προς όλους τους τύπους τουριστικών καταλυμάτων.

Αναφορικά με την διαδικασία τηλεκπαίδευσης, όπως περιγράφεται στην εν λόγω ΚΥΑ και κατόπιν της οποίας αποδίδεται το Σήμα Πιστοποίησης προς κάθε συμμετέχοντα, η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων προωθεί ενέργειες για την περεταίρω κατάρτιση όλων των ενδιαφερομένων, ώστε να διασφαλιστεί η πληρέστερη ενημέρωση όλων των μερών για την ορθότερη εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων σε κάθε βαθμίδα λειτουργίας καταλυμάτων, χώρων εστίασης και μεταφορών, ώστε να θωρακίσουμε την ασφάλεια της δημόσιας υγείας.

Από το Γραφείο Τύπου.

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις