28 Σεπτεμβρίου 2020, Δευτέρα

Τηλεδιάσκεψη για τα υγειονομικά πρωτόκολλα

Έπειτα από πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας και Ανταγωνιστικότητας, κου Αλεξάκη, με την συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικής Συνοχής, Δημόσιας Υγείας και Απασχόλησης, κου Ζορμπά, της Αντιπεριφερειάρχη Κέρκυρας, κας Ανδριώτη και του Εκτελεστικού Γραμματέα της ΠΙΝ, κου Μήλιου, πραγματοποιήθηκε σήμερα συνεδρίαση με τηλεδιάσκεψη για το ζήτημα της κατάρτισης επαγγελματιών και εργαζόμενων στον τουριστικό κλάδο, αναφορικά με την εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Οι κατευθύνσεις που μέχρι σήμερα έχουν δημοσιοποιηθεί αφορούν τους εξής κλάδους:

  • Ξενοδοχειακός Κλάδος / Τουριστικά Καταλύματα / Κατασκηνώσεις
  • Επισιτιστικός Κλάδος / Εστιατόρια / Καφέ / Μπαρ
  • Μεταφορές Προσώπων (Rent a car, τουριστικά λεωφορεία, κ.λπ.)

Στην τηλεδιάσκεψη έπειτα από πρόσκληση όλων των εμπλεκομένων φορέων, συμμετείχαν οι κκ. Χαράλαμπος Βούλγαρης, Νικόλαος Βεργέτης, Αλέξανδρος Ανεμογιάννης, Δημήτρης Μπακύρας, Βασίλης Καλούδης, Βασίλης Κοντός, Κώστας Τσουμάνης, Νίκος Τσαγκάρης.

Μετά τις τοποθετήσεις όλων των συμμετεχόντων, αναδείχθηκε το ζήτημα της παροχής πιστοποίησης για κάθε καταρτιζόμενο ,ώστε να υπάρχει πλήρης κάλυψη και ορθή εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Αναμένεται η έκδοση της ΚΥΑ η οποία θα αποσαφηνίζει το ακριβές πλαίσιο λειτουργίας των υποδομών και μεταφορών.

Θα ακολουθήσει κύκλος ενημέρωσης και για τους υπόλοιπους προορισμούς της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις