Σεμνά και ταπεινά Δήμαρχε Ληξουρίου

ΣΕΜΝΑ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΑ ΔΗΜΑΡΧΕ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ

Πρόσφατα, κατά την συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο  της 4ης αναμόρφωσης του προυπολογισμού του Δήμου,

μπήκε προς έγκριση πίστωση 24.800 ευρώ για πρόσληψη συμβούλου, ο οποίος θα αναλάμβανε να μελετήσει τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας στην περιοχή της Παλικής.

Η παράταξή μας καταψήφισε τη συγκεκριμένη πρόταση αφενός μεν επειδή τη συγκεκριμένη δράση θα μπορούσαν αποτελεσματικά να πραγματοποιήσουν οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου, αφετέρου δε γιατί διαφωνούμε κάθετα με τη τακτική των απευθείας αναθέσεων που ο Δήμος μας υιοθετεί και οι οποίες φαίνεται να παίρνουν διαστάσεις βιομηχανικής παραγωγής. Άλλωστε θα μπορούσε αν ήθελε να προχωρήσει στην πρόσληψη συμβούλου μέσω διαγωνισμού, αλλάζοντας ελάχιστα το ποσό της πίστωσης σε 25.100 ευρώ.

Τονίσαμε εμφαντικά ότι οι απευθείας αναθέσεις πρέπει να γίνονται με μεγάλη φειδώ αφού:

– προσβάλλουν ανεπανόρθωτα την αξιοπιστία της Δημοτικής Αρχής,

– δεν συνάδουν με την απόλυτη διαφάνεια

– δίνουν λαβή στους δημότες να μιλούν για εξυπηρετήσεις ημετέρων.

Δυστυχώς σήμερα είδε το φως της δημοσιότητας επώνυμη καταγγελία για ανάθεση εργασιών κοπής δένδρων σε σχολείο, που όπως ισχυρίζεται ο καταγγέλλων πληρώθηκε ο εργολάβος  για εργασίες που όμως  εκτέλεσαν υπάλληλοι του Δήμου.

Αν ευσταθούν τα παραπάνω τότε δημιουργούνται ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν.

Ο δήμαρχος που είναι και πρόεδρος της σχολικής επιτροπής, αντί να απειλεί με μηνύσεις τον έγκριτο και ευαισθητοποιημένο συμπολίτη μας, οφείλει να δώσει τεκμηριωμένες και πειστικές απαντήσεις, πάντα με την σεμνότητα και την ταπεινότητα που αρμόζει στο αξίωμά του.

Σε κάθε περίπτωση ας αναζητήσει το πρόβλημα στις χωρίς μέτρο απευθείας αναθέσεις  που τον εκθέτουν και όχι σε αυτούς που τις καταγγέλλουν.

Ληξούρι

18/5/2020

Για την παράταξη ΛΗΞΟΥΡΙ-ΠΑΛΙΚΗ, ΔΡΑΣΗ-ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ

Αραβαντινός Διονύσης

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις