Για την 5η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Τουρισμού

Για την 5η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Τουρισμού

Η 5η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Τουρισμού πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 14 Μαΐου, με τηλεδιάσκεψη, παρουσία του Υπουργού Τουρισμού, καθώς και με συμμετοχή Περιφερειαρχών και Αντιπεριφερειαρχών από τις 13 Περιφέρειες της χώρας.

Η επανεκκίνηση της οικονομίας και η προστασία της τουριστικής δραστηριότητας, βρίσκονται στο επίκεντρο κάθε θεσμικής πρωτοβουλίας και σχεδιασμού.

Δεδομένων των τελευταίων εξελίξεων συζητήθηκαν και μεταφέρθηκαν οι προβληματισμοί κάθε Περιφέρειας.

Ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης τόνισε την βαρύτητα της εποχικότητας, στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, της οποίας η οικονομία εξαρτάται σχεδόν αποκλειστικά από την τουριστική βιομηχανία και εισηγήθηκε την αναγκαιότητα προστασίας των επιχειρήσεων και εργαζομένων του κλάδου, οι οποίοι τονώνουν και την τοπική αγορά.

Ο Υπουργός ενημέρωσε και παράλληλα δεσμεύτηκε για την άμεση αποδέσμευση πόρων για την ενίσχυση της τουριστικής δραστηριότητας , ώστε να μπορέσει η χώρα μας να ανακτήσει σημαντικό μερίδιο της διεθνούς αγοράς και να εξισορροπήσει, κατά το δυνατόν, τις απώλειες από την συρρίκνωση της τουριστικής περιόδου.

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις