5 Δεκεμβρίου 2020, Σάββατο

Ψήφισμα για την κατάργηση του άρθρου 93

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ

ΨΗΦΙΣΜΑ

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 93 ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΝΟΜΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

Ο σύλλογος Δημοτικών Υπαλλήλων σε έκτακτη συνεδρίαση του σήμερα Δευτέρα 27 Απριλίου 2020με θέμα : “ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 93 ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΝΟΜΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ “και κατά πλειοψηφία αποφάσισε τα παρακάτω :

Ενώ οι Έλληνες πολίτες βρίσκονται έγκλειστοι με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου για την προστασία τους και τον περιορισμό μετάδοσης του Κορωναιού, δηλαδή για το καλό τους , οι άγρυπνοι φρουροί , υπερασπιστές συγκεκριμένων οικονομικών συμφερόντων νομοθετούν υπέρ τους, με την ψήφιση νομοσχεδίων που κατ επίφαση αποβλέπουν στον Εκσυγχρονισμόςπεριβαλλοντικής νομοθεσίας ενώ ουσιαστικά ικανοποιούν τις απαιτήσεις ισχυρών οικονομικών συμφέροντων .

Η ανυπαρξία υποδομών διαχείρισης των απορριμμάτων όλα αυτά τα χρόνια τόσο στη Κέρκυρα με όσο και στη Ζάκυνθο έστρεψαν την προσοχή των συμφερόντων προς το νησί μας και με ένα Άρθρο (93) ενός Νόμου καταργούν το μοναδικό λειτουργούντα ΦΟΣΔΑ και κατ επέκταση την ΕΔΑΚΙ , δίχως καν να την ονοματίζουν και συγκεντρώνουν την «Χρυσή» αυτή όπως αποδεικνύεται δραστηριότητα, στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων . Η υπό σύσταση Ανώνυμη Εταιρία ΟΤΑ , με πενταμελή διοίκηση και την ονομασία Ειδικός Περιφερειακός Διαβαθμιδικός Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων θα απορροφήσει,καταργήσει , καταπιεί την ΕΔΑΚΙ. Πιο στυγνά συνοπτικές διαδικασίες δίχως καν αιτιολογία για την υφαρπαγή και ιδιοποίηση των Ανταποδοτικών Τελών που πληρώνουν οι συμπολίτες μας καθώς και της τοπικής δημόσιας κινητής και ακίνητης περιουσίας δεν έχουν υπάρξει ούτε στην εποχή των επιταγών των πιο ωμών μνημονίων . Η ακατανόητη πρεμούρα για την ψήφιση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας με την όψιμη προσθήκη του άρθρου 93 , κατά την διάρκεια της Πανδημίας με μοναδικό σκοπό να πλήξει την υπάρχουσα ισορροπία με τα μειονεκτήματα της στην διαχείριση των απορριμμάτων του νησιού μας αποκαλύπτει την σκοπιμότητα Η ιδιωτικοποίηση του ήδη με ιδιωτικά κριτήρια λειτουργούντος ΦΟΣΔΑ και το πέρασμά του σε άριστα χέρια είναι η λογική του νομοθέτη .

Εκφράζουμε την συμπαράσταση μας στους συναδέλφους εργαζομένους στην ΕΔΑΚΙ και τους καλούμε σε κοινό αγώνα για την υπεράσπιση της εργασίας τους

Καταδικάζουμε την αιφνίδια μεταμεσονύχτια κατάργηση της ΕΔΑΚΙ . Οι συνέπειες αυτού του άρθρου πιθανόν να καταστήσουν το τοπο μας υποδοχέα αποβλήτων .

Απαιτούμε την κατάργηση του άρθρου 93 .

Καλούμε τους τοπικούς θεσμικούς παράγοντες της περιφέρειας , Βουλευτές , Δημάρχους ,Δημοτικά Συμβούλια την Περιφερειαρχη , Περιφερειακά Συμβούλια με αποφάσεις , δράσεις και αντιδράσεις να σταθούν στο υψος των περιστάσεων και να παρεμποδίσουν την ψήφιση του άρθρου 93 του υποβληθέντος νομοσχεδίου .

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΤΑΜΑΤΟΥΛΑ ΤΣΙΜΑΡΑ ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΙΚΕΛΑΤΟΣ

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις