Στη μνήμη του Άγγελου Κοσμάτου, μια μικρή ιστορία από τη θητεία του, στο Γυμνάσιο Σάμης

Στη μνήμη του Άγγελου Κοσμάτου, μια μικρή ιστορία από τη θητεία του, στο Γυμνάσιο Σάμης

Γυμνάσιο Σάμης 1977, ήρθε στο σχολείο μας νέος καθηγητής, ο Άγγελος Κοσμάτος.
Νέος, καθηγητής, νέες αντιλήψεις για την διδασκαλία και την επαφή με τους μαθητές, έγινε αγαπημένος όλων μας !
Στη μέση της σχολικής χρονιάς, ήρθε απανταχούσα, για μετάθεση στην Ιθάκη, του Κοσμάτου και της  καθηγήτριας Πατίτσας, ( επίσης, με φρέσκες ιδέες για την εκπαίδευση και κοντά στους μαθητές).
Αμέσως, προκλήθηκε αναστάτωση στους μαθητές και αποφασίστηκε να γίνει κινητοποίηση, για να αποτρέψουμε τις δυο μεταθέσεις.
Οι μεγαλύτεροι, έφτιαξαν πανό με το σύνθημα “Κοσμάτε, Πατίτσα, είμαστε μαζί σας” και αποφασίστηκε πορεία όλων στη Σάμη. Ήταν η πρώτη κινητοποίηση που θα γινόταν στο Γυμνάσιο Σάμης, μετά τη πτώση της Χούντας.

Η διεύθυνση του σχολείου, είχε δώσει εντολή στον επιστάτη ( πατέρα μου ), να κλειδώσει και τα δυο πορτόνια του σχολείου για να μην γίνει η πορεία.
Οι μαθητές, έσπασαν το λουκέτο από τη κεντρική είσοδο του σχολείου και η πορεία έγινε κανονικά, Οι φωνές τους ακούστηκαν σε όλη τη Σάμη, “Κοσμάτε, Πατίτσα, είμαστε μαζί σας, Όχι στις μεταθέσεις κ.αλ.”.
Η πορεία αυτή ήταν τελικά ο καταλύτης, να μην πραγματοποιηθούν οι μεταθέσεις και να μείνουν οι δυο καθηγητές, στο Γυμνάσιο Σάμης.
Αυτή η αναδρομή των γεγονότων εκείνων, αφιερώνεται στη μνήμη του αγαπημένου μας Άγγελου, που “έφυγε” χτες από τη ζωή.
Καλό ταξίδι Άγγελε, οι ευχαριστίες μας και ο σεβασμός μας, θα σε συντροφεύουν στο “μακρινό σου ταξίδι”.

Τάσος Καβαλλιεράτος.

Η φωτογραφία είναι από την ιστοσελίδα, Kefalonitikanea,gr

https://vlahatasamis.blogspot.com/2020/04/blog-post_57.html

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις