Έλεγχοι για την εφαρμογή των μέτρων περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού

Έλεγχοι για την εφαρμογή των μέτρων περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού

Συνεχίζονται στα Ιόνια Νησιά οι έλεγχοι των Διευθύνσεων Αστυνομίας Κέρκυρας, Ζακύνθου, Κεφαλονιάς και Λευκάδας για τη διαπίστωση παραβίασης των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Στο πλαίσιο αυτό χθες, Σαββάτο 4 Απριλίου, για άσκοπες μετακινήσεις βεβαιώθηκαν συνολικά (109) παραβάσεις και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα ως ακολούθως:

  • (101) στην Κέρκυρα, από τις οποίες (62) σε πεζούς και (39) σε οδηγούς και επιβάτες οχημάτων

  • (1) στην Κεφαλονιά, σε πεζό

  • (6) στη Λευκάδα, σε οδηγούς και επιβάτες οχημάτων

  • (1) στη Ζάκυνθο οδηγό οχήματος

Σημειώνεται ότι από την έναρξη του μέτρου την Πέμπτη 23 Μαρτίου 2020 έχουν βεβαιωθεί συνολικά (1532) παραβάσεις.

Επιπλέον κατά τους ελέγχους εφαρμόστηκε η αυτόφωρη διαδικασία σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις στη Κέρκυρα, σε βάρος υπεύθυνης λειτουργίας εμπορικής επιχείρησης και δύο πλανόδιων μικροπωλητών, για παράβαση του μέτρου της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας και διάθεσης προϊόντων.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις