4 Δεκεμβρίου 2020, Παρασκευή

Μήνυμα Βουλευτή Κεφαλονιάς και Ιθάκης, Παναγή Καππάτου για την τρέχουσα επικαιρότητα στη χώρα μας

Παναγής Καππάτος

Βουλευτής Κεφαλονιάς & Ιθάκης – Νέα Δημοκρατία

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μήνυμα Βουλευτή Κεφαλονιάς και Ιθάκης, Παναγή Καππάτου για την τρέχουσα επικαιρότητα στη χώρα μας

 

Αγαπητοί συμπολίτες και συμπολίτισσες στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη,

Αγαπητοί συμπατριώτες και συμπατριώτισσες στην Ελλάδα, την Κύπρο και την ομογένεια,

 Οι ημέρες που διανύουμε είναι για όλους μας ασυνήθιστες. Η πατρίδα μας αντιμετωπίζει δυο δύσκολες καταστάσεις. Την παγκόσμια πανδημία του Κορονοϊού και την απρόκλητη επιθετικότητα της Τουρκίας εναντίον της χώρας μας με την εργαλειοποίηση μεταναστών.

Η Κεφαλονιά και η Ιθάκη μπορεί να μην επηρεάζονται ακόμα όσο άλλες περιοχές της πατρίδας μας, όμως σύσσωμη η τοπική μας κοινωνία παρακολουθεί, προετοιμάζεται και συμμετέχει στην εθνική προσπάθεια.

Για την πανδημία του Κορονοϊού απαιτείται να σταθούμε όλοι στο ύψος των περιστάσεων και να ακολουθήσουμε τις οδηγίες των ειδικών. Να τηρούμε τους κανόνες υγιεινής και πρόληψης. Να βάλουμε το κοινωνικό σύνολο πάνω από τον εαυτό μας, ώστε να προστατέψουμε τους ευάλωτους συμπολίτες μας. Να μη γίνουμε άθελά μας εμπόδιο στο δύσκολο αγώνα που θα δώσει το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό τις επόμενες μέρες και εβδομάδες.Μένουμε στο σπίτι μας αν δεν υπάρχει σημαντικός λόγος να βγούμε, ιδιαίτερα τα παιδιά.

Ο Υπουργός Υγείας κ. Κικίλιας έχει κάνει έκκληση σε γιατρούς, νοσηλευτές και παραϊατρικό προσωπικό, να υποβάλλουν αίτηση για να προσληφθούν εκτάκτως στο Εθνικό Σύστημα Υγείας για 2 χρόνια. Τα νοσοκομεία του νομού μας έχουν ζητήσει στα πλαίσια των έκτακτων προσλήψεων, την ενίσχυσή τους με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Παρακαλώ όσους συμπολίτες μας πληρούν τις προϋποθέσεις να σπεύσουν να κάνουν την αίτηση τους.

Για την κρίση στα σύνορά μας πρέπει να εμπιστευτούμε τις δυνάμεις ασφαλείας της πατρίδας μας και να διατηρήσουμε αρραγές εθνικό μέτωπο απέναντι στην ιμπεριαλιστική πολιτική της Τουρκίας. Αυτό που συμβαίνει στα σύνορά μας είναι ένα μικρό μέρος του ευρύτερου διαχρονικού σχεδιασμού της Τουρκίας για το γεωπολιτικό έλεγχο των Βαλκανίων και της Ανατολικής Μεσογείου. Η Ελλάδα επιθυμεί την ειρήνη και τη συνεργασία των κρατών της περιοχής μας, το έχει αποδείξει και είναι πάντα έτοιμη να συζητήσει σε αυτή τη βάση και μόνο, όταν η Τουρκία καταλάβει το ιστορικό λάθος που κάνει. Μέχρι τότε η πατρίδα μας θα στέκεται αποφασισμένα απέναντι στον ιμπεριαλισμό της Τουρκίας και θα υπερασπίζεται τα κυριαρχικά της δικαιώματα και το διεθνές δίκαιο.

Με τη θεσμική μου ιδιότητα μίλησα στην εκπομπή «Επι του Πιεστηρίου» με τον συμπατριώτη μας δημοσιογράφο Μάκη Κουρή και τον Γιώργο Σιαδήμα στο Kontra Channel και αναφέρθηκα στα μέτρα της κυβέρνησης για τη διαχείριση της πανδημίας του Κορονοϊού. Στο δημοσιογράφο Δημήτρη Αλοϊζο στον Cosmos 96,5 έδωσα ραδιοφωνική συνέντευξη στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» και έθεσα το πλαίσιο μέσα στο οποίο η κυβέρνηση αντιμετωπίζει την τουρκική επιθετικότητα.

Επίσης παρέστην χθες σε μια πολύ σημαντική συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Παρακολούθησης των Αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου των Δικαιωμάτων του ανθρώπου (ΕΔΔΑ), της Βουλής των Ελλήνων. Εκεί ενημερωθήκαμε από τον κ. Ιωάννη-Κωνσταντίνο Χαλκιά, Πρόεδρο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, για το νομικό υπόβαθρο δυο σημαντικών για τη χώρα μας αποφάσεων του ΕΔΔΑ:

  • Την απόρριψη των ασφαλιστικών μέτρων κατά της Ελλάδας για την προσωρινή αναστολή της διαδικασίας ασύλου.
  • Την απόφαση του ΕΔΔΑ για την Ισπανία με την οποία αποφάσισε ότι το αίτημα του ασύλου είναι εξατομικευμένο και όταν εκβιάζεται μαζικά και σε συνδυασμό με την άσκηση βίας εναντίον του κράτους, τότε το κράτος έχει δικαίωμα να μην αντιμετωπίζει αυτές τις περιπτώσεις όπως τα ατομικά αιτήματα ασύλου. Οι ομοιότητες της απόφασης με περιστατικά όπως του Έβρου, είναι προφανείς.

Όπως τόνισε και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, τα δύσκολα βρίσκονται ακόμα μπροστά μας. Είμαι βέβαιος ότι όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε. Η πατρίδα μας θα βγει πιο δυνατή και πιο ενωμένη από αυτή τη δοκιμασία.

Μέχρι τότε όμως όλοι πρέπει να φερθούμε υπεύθυνα και με υπομονή. Ακολουθούμε τις οδηγίες των ειδικών. Όσο καλύτερα το αντιληφθούμε αυτό, τόσο γρηγορότερα θα ξεπεραστούν οι δυσκολίες.

Παναγής Καππάτος,

Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης

12.3.2020

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις