2 Δεκεμβρίου 2020, Τετάρτη

Το Δημοτικό Συμβούλιο Αργοστολίου ΟΜΟΦΩΝΑ ζητάει την παράταση του Κτηματολογίου έως τις 18 Ιουνίου

Το Δημοτικό Συμβούλιο Αργοστολίου σε σημερινή Κατεπείγουσα Συνεδρίασή του έκανε αποδεκτή την πρόταση του επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης « Κεφαλονιά, Νησί για όλους» Αλέξανδρου Παντελειού σχετικά με Αίτημα παράτασης της διαδικασίας υποβολής ιδιοκτησίας στο Κτηματολόγιο

Ειδικότερα το Δημοτικό Συμβούλιο Αργοστολίου ΟΜΟΦΩΝΑ αποφάσισε:

« Η τελευταία παράταση της διαδικασίας υποβολής δηλώσεων ιδιοκτησίας στο Κτηματολόγιο, δόθηκε στις αρχές του Ιανουαρίου 2020 και ήταν δίμηνης διάρκειας, έως τις 28 Φεβρουαρίου 2020. Βρισκόμαστε ελάχιστες ημέρες πριν την εκπνοή και αυτής της παράτασης και από την πληροφόρηση που έχουμε, η διαδικασία της κτηματογράφησης ελάχιστα έχει προχωρήσει.

Ήδη η Ν.Ε. Κεφαλληνίας και Ιθάκης του Τ.Ε.Ε. έχει στείλει έγγραφο προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και το Ελληνικό Κτηματολόγιο – ΕΚΧΑ Α.Ε. ζητώντας την παράταση της διαδικασίας έως τις 18 Ιουνίου 2020, ένα δηλαδή έτος μετά την έναρξη της διαδικασίας.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αργοστολίου λαμβάνοντας υπ’ όψη:

  • Το μέγεθος της έκτασης της υπό κτηματογράφηση περιοχής, όπου σε συνδυασμό με το γεγονός ότι πολλά ακίνητα αποτελούν αγροτεμάχια και ορισμένα από αυτά δεν έχουν τακτοποιημένους τίτλους ιδιοκτησίας, δίνεται εξαιρετικά λίγος χρόνος στους πολίτες να τακτοποιήσουν τα δικαιώματά τους επί των ακίνητων.
  • Το μικρό, ακόμη και σήμερα, ποσοστό των δηλούμενων δικαιωμάτων.
  • Τις απαράδεκτες συνθήκες συνωστισμού στο μοναδικό κτηματολογικό γραφείο του νησιού.

ΖΗΤΑ την παράταση της διαδικασίας υποβολής δηλώσεων ιδιοκτησίας στο Κτηματολόγιο έως τις 18 Ιουνίου 2020 χωρίς την επιβολή προστίμου».

Αργοστόλι, 26 Φεβρουαρίου 2020

Γραφείο Δημάρχου

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις