Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου:  “Αλλεπάλληλες επαφές με το Υπουργείο Πολιτισμού για διαλεύκανση της υπόθεσης του Θολωτού Τάφου των Τζανάτων”

Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου:

 “Αλλεπάλληλες επαφές με το Υπουργείο Πολιτισμού για διαλεύκανση

της υπόθεσης του Θολωτού Τάφου των Τζανάτων”

 “Αναμένουμε σαφές αίτημα υποστήριξης της αποκατάστασής του”

“Ο θολωτός τάφος των Τζανάτων, το μυκηναϊκό αυτό μνημείο μεγάλης αξίας, έχει πέσει θύμα της αδιαφορίας των αρχών σε όλα τα επίπεδα, κεντρικής κυβέρνησης και αυτοδιοίκησης από το 2016, αλλά και της έλλειψης συντονισμού μεταξύ των Υπηρεσιών του Υπουργείου Πολιτισμού. Με ασάφειες και ευχολόγια και ανεδαφικές δεσμεύσεις αντιμετωπιζόταν η αγωνία των τοπικών φορέων και κατοίκων της περιοχής του αρχαιολογικού αυτού ευρήματος γιά την προστασία και την ανάδειξη του.

Θέσαμε το θέμα στην Υπουργό Πολιτισμού κα Λ. Μενδώνη μεταξύ των προτεραιοτήτων της Περιφέρειας, στην σύσκεψη που έγινε στην Κέρκυρα στις 25/10/2019, με υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου από όλα τα νησιά και από την κεντρική διοίκηση, και άρχισε η αναζήτησή των Υπουργικών αποφάσεων και του ΚΑΣ καθώς και των κατατεθειμένων μελετών, που πότε δεν εφαρμόστηκαν.


Στην πρόσφατη επίσκεψή μου στον Γενικό Γραμματέα κ. Γιώργο Διδασκάλου, ζήτησα την επιτάχυνση των διαδικασιών και εξέφρασα την δέσμευσή μου για την συμβολή της Περιφέρειας στην αποκατάσταση του Θολωτού Τάφου, όταν διαμορφωθεί το αίτημα και προσδιορισθεί η συνεργασία”
δηλώνει η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου.
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις