Ο Θάνος Μικρούτσικος στις “Ανοιχτές Σελίδες” του Αχελώου

Τον διεθνώς καταξιωμένο Μουσικοσυνθέτη Θάνο Μικρούτσικο έχει προσκεκλημένο στην τηλεόραση του Αχελώου και στην εκπομπή “Ανοιχτές Σελίδες” ο Αχιλλέας Παπαδιονυσίου το 2014.

Ο κ. Μικρούτσικος μιλάει για τα παιδικά του χρόνια, τους γονείς του, τον τόπο καταγωγής του, πότε αποφάσισε να ασχοληθεί με την Μουσική, για τους δασκάλους του στην Μουσική, για την Φιλαρμονική Εταιρεία της Πάτρας.

Τι θυμάται από τις σπουδές του στο Ελληνικό Ωδείο Πάτρας. Τι μουσική άκουγε σαν παιδί, πόσο τα παιδικά του χρόνια επηρέασαν την διαμόρφωση του χαρακτήρα του. Πότε έκανε την πρώτη εμφάνιση στην σκηνή και τι θυμάται, πότε μετακόμισε από Πάτρα στην Αθήνα, την σχέση του με το Αγρίνιο, πότε έγραψε το πρώτο του τραγούδι, ποιος ο τίτλος, ποιος ο στιχουργός, για το ξεκίνημά του στην Πλάκα, για τον Μίκη Θεοδωράκη, τον Μάνο Χατζηδάκη, τον Μάνο Λοίζο.

Για τον πρώτο του δίσκο, για τις κυριότερες συνεργασίες του στην Ελλάδα και το Εξωτερικό,  ποιους ποιητές έχει μελοποιήσει, για τις σημαντικότερες συναυλίες του σε Ελλάδα και Εξωτερικό,  για την συνεργασία του με το Φεστιβάλ Ιθάκης, το Διεθνές Φεστιβάλ της Πάτρας,  για το κεφάλαιο της ζωής του Νέα Υόρκη, για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης Αθήνα και Πάτρα, για τους μέχρι τώρα Δημάρχους της Πάτρας, για την σχέση του με την Πολιτική και άλλα πολλά.
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις