30 Σεπτεμβρίου 2020, Τετάρτη

Σε μία όμορφη εκδήλωση πήραν τα πιστοποιητικά τους οι μαθητές του Κέντρου Αγγλικής Γλώσσας “Ορίζοντες”

Με τα πιστοποιητικά Αγγλικής γλώσσας στα χέρια πόζαραν στο φακό οι μαθητές του Κέντρου Αγγλικής Γλώσσας “Ορίζοντες” σήμερα το μεσημέρι στην όμορφη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Κοργιαλένειο Βιβλιοθήκη.

Πριν όμως την μεγάλη στιγμή, ο εκπρόσωπος του Cambridge στην Ελλάδα που ήρθε ειδικά για την σημερινή εκδήλωση στην Κεφαλονιά, Στήβεν Τζον Τέιλορ (Steve Taylor), έθεσε μερικά ερωτήματα στους γονείς και τα παιδιά που έδωσαν το παρών, ερωτήματα όπως “γιατί μαθαίνουμε αγγλικά;”.

Η απάντηση στο ερώτημα θα έλεγε κανείς ότι είναι απλή, για την εύρεση μελλοντικής εργασίας ή για να σπουδάσουμε. Η εκμάθηση όμως μίας ξένης γλώσσας και συγκεκριμένα της αγγλικής εκτός από γνώση και εξασφάλιση εργασίας προσδίδει και αυτοπεποίθηση σε όποιον την κατέχει. Σήμερα τα αγγλικά αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της καθημερινής επικοινωνίας μας, η εκτεταμένη χρήση του διαδικτύου και κατ επέκταση των social media δεν θα ήταν δυνατή χωρίς την στοιχειώδη γνώση αγγλικών λέξεων και εκφράσεων.

Για να αποκτήσουμε όμως μία καλή, μέτρια ή και άριστη γνώση της αγγλικής γλώσσας χρειάζεται η σωστή προετοιμασία με τα κατάλληλα μέσα και τους κατάλληλα εκπαιδευμένους ανθρώπους, δασκάλους, που θα βοηθήσουν στην σωστή εκμάθηση των αγγλικών, με γνώμονα τις δυνατότητες και προσδοκίες που έχει κάθε μαθητής. Αυτό ακριβώς προσφέρει για πάνω από 100 χρόνια το Πανεπιστήμιο του Cambridge έχοντας δικαίως αποκτήσει διεθνή αναγνωρισιμότητα για την αρτιότητα, μεθοδικότητα αλλά και την σωστή αξιολόγηση που γίνεται σε όλα τα επίπεδα έτσι ώστε ο μαθητής να ξέρει που υστερεί έτσι ώστε να εστιάσει περισσότερο αλλά και που υπερτερεί για να μπορέσει να το χρησιμοποιήσει υπέρ του σε κάθε τομέα της ζωής του.

Η ιδιοκτήτρια και εκπαιδευτικός Τίνα Σταμένη μαζί με τις καθηγήτριες του Κέντρου Αγγλικής Γλώσσας καλωσόρισε και ευχαρίστησε  γονείς και μαθητές για την στήριξη και την εμπιστοσύνη που δείχνουν όλα αυτά τα χρόνια στους “Ορίζοντες”, τόνισε δε ότι το Κέντρο Αγγλικής Γλώσσας Ορίζοντες είναι επίσημο αναγνωρισμένο κέντρο πιστοποίησης του Cambridge και φέτος απέκτησε το Silver Certificate σημειώνοντας πολύ υψηλά ποσοστά επιτυχίας στις εξετάσεις.

Αμέσως μετά τους χαιρετισμούς πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης των πιστοποιητικών στους επιτυχόντες από τον κ. Τέιλορ και τους καθηγητές του Κέντρου Αγγλικής Γλώσσας. Μάλιστα τα παιδιά που πέρασαν στις εξετάσεις του Cambridge φόρεσαν καπελάκια με φούντες που εστάλησαν ειδικά για την περίπτωση και τηρώντας το έθιμο τα πέταξαν ψηλά. Τα πιστοποιητικά τους παρέλαβαν επίσης και οι μαθητές που πέρασαν στις εξετάσεις του Michigan.

Συγχαρητήρια σε όλους τους επιτυχόντες, το εκπαιδευτικό προσωπικό αλλά και στην κα Σταμένη που περιβάλουν τους μαθητές με σεβασμό και συμβάλουν ουσιαστικά στην σωστή εκμάθηση της αγγλικής γλώσσας.

https://www.youtube.com/watch?v=MIDcelAPyiw&t=20s

 

 
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις