Δημοτική Κίνηση Πολιτών ΦΑΡΟΣ: Ανοιχτή παρέμβαση-συζήτηση στον Κούταβο – για τον Κούταβο

Η Δημοτική Κίνηση Πολιτών ΦΑΡΟΣ σας καλεί όλες και όλους σε ανοιχτή παρέμβαση-συζήτηση στον Κούταβο – για τον Κούταβο, την Κυριακή 1η Σεπτεμβρίου 2019, ώρα 1900, στο παραθαλάσσιο πλακόστρωτο μπροστά από την είσοδο του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων – Δημοτικού Σταδίου.

Εκεί με το άρωμα του ευκαλύπτου και της θάλασσας και τους ήχους του πιάνου, μπορούμε εύκολα να ονειρευτούμε το αύριο του τόπου μας, την πόλη μας πιο ανθρώπινη, ζεστή, φιλική, ανοιχτή για όλους, με ψυχική υπόσταση, λειτουργική, ως μια ολότητα με το περιβάλλον, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, τη Δημοκρατία.

Είναι σίγουρο ότι αν οραματιστούμε την αναγέννηση της Πόλης με αισθητική σκέψη στον Πολιτισμό, με προτεραιότητα στον άνθρωπο, στο ποδήλατο, στις δημόσιες συγκοινωνίες, στους δημόσιους χώρους και τέλος στο κυκλοφοριακό (αυτοκίνητο) μέσα από ένα ενιαίο σχέδιο ανασυγκρότησης σε συνεργασία με επιστημονικούς φορείς, δεν μπορούμε να κοιτάξουμε αλλού εκτός από το Νότο (Γέφυρα, Λιμνοθάλασσα, Κούτσαβος, Κρανιά, Λυκιαρδοπουλάτα).

Διεκδικούμε ζωτικό χώρο για το Αργοστόλι και την Κεφαλονιά με μια παρέμβαση πνοής στον Κούταβο μέσω της δημιουργίας ενιαίου πάρκου, ποδηλατοδρόμων, ανοιχτών θεάτρων, χώρων συναυλιών, ανασκαφές αρχαιοτήτων, δημόσιους χώρους στάθμευσης. Σκοπός να αποδοθεί ο χώρος στον Πολίτη και την οικογένεια, να ξανασυναντηθούμε στα ίδια μέρη, να συνυπάρξουμε, να βρει η πόλη το ψυχικό της χρώμα.

Προγραμματισμένες σύντομες και περιεκτικές παρεμβάσεις από:

Ηλίας Μπεριάτος, Καθηγητής χωροταξικού-περιβαλλοντικού σχεδιασμού Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Πρόεδρος Ιδρύματος Κεφαλονιάς & Ιθάκης

Με θέμα “Το Αργοστόλι, ο Κούταβος και τα περίχωρα

Κώστας Μαρκάτος – Βασίλης Πολίτης

Με θέμα “Αρχαία Κράνη – Αργοστόλι. Διάλογοι με τους πολίτες της Αρχαίας Κράνης

Νίκος Παυλάτος

Με θέμα “Πολιτισμός και Δημοκρατία

Θα ακολουθήσει συναυλία με τον Διονύση Φραγκόπουλο στο πιάνο, ένα μουσικό ταξίδι στους δρόμους της καρδίας μας, σε μια υπερβατική συνομιλία με τον Μελάμπους και τους πολίτες της Αρχαίας Κράνης, μέσω της διαχρονικής μουσικής διαλέκτου.

Είσοδος ελεύθερη
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις