Στις 7 Ιούλη να διαλέξουμε τη λιγότερο χειρότερη κυβέρνηση ή να ενισχύσουμε με τη ψήφο μας τη ρήξη και ανατροπή της προσυμφωνημένης πολιτικής των ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

Στις 7 Ιούλη να διαλέξουμε τη λιγότερο χειρότερη κυβέρνηση ή να ενισχύσουμε με τη ψήφο μας τη ρήξη και ανατροπή της προσυμφωνημένης πολιτικής των ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ και των συνεργατών τους.

ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ επιδίδονται σε αλληλοκατηγορίες για το ποιος είναι χειρότερος από τον άλλο. Τι καλούμαστε λοιπόν να διαλέξουμε στις 7 Ιούλη; Τίθεται αλήθεια ως ερώτημα η επιλογή της πολιτικής που θα ασκηθεί ή μήπως απλά αυτό της κυβέρνησης που θα διαχειριστεί μια λίγο ως πολύ δεδομένη πολιτική;

Τα δύο κόμματα επιχειρούν να στριμώξουν τον κόσμο αποκλειστικά στο δεύτερο, αποκρύπτοντας την ουσιαστική συμφωνία στα «χοντρά γράμματα» της πολιτικής που θα εφαρμοστεί, όποιος και αν βγει.

Πρώτο, η ελληνική κοινωνία έχει κυριολεκτικά γονατίσει πληρώνοντας τις δόσεις ενός ληστρικού, άδικου, ιμπεριαλιστικού χρέους, κατά βάση προς τον ΕΕ και τον ESM. Μόνο για την τρέχουσα χρονιά και την τετραετία για την οποία θα εκλεγεί Βουλή και κυβέρνηση με αυτές τις εκλογές, θα πρέπει να πληρωθούν 44 δις ευρώ, ενώ οι δανειακές υποχρεώσεις συνεχίζονται εξίσου επαχθείς ή/και πολύ βαρύτερες ως το 2060 και βάλε. Πρόκειται για το κόστος της υποταγής στους δανειστές και της μη ρήξης με την ευρωζώνη και το πλαίσιό της με το οποίο συμφωνούνε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

 Δεύτερο, το Πρόγραμμα Σταθερότητας που υπέβαλλε στην ΕΕ η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μόλις πριν 1,5 μήνα, ορίζει τους βασικούς μεσομακροπρόθεσμους στόχους/δεσμεύσεις της πολιτικής που θα εφαρμοστεί με την οποία συμφωνεί η ΝΔ, ανεξάρτητα από το ποια θα είναι η κυβέρνηση, έως και το 2022.

Σε αυτό λοιπόν περιλαμβάνονται θηριώδη αιματηρά πλεονάσματα ως εξής: 2019 4,7%,  2020 4%, 2021 4,2%, 2022 4,6%

Για να βγουν αυτά τα πλεονάσματα είναι κοστολογημένη με ανατριχιαστική λεπτομέρεια η κοινωνική γενοκτονία, με μεγάλη αύξηση εσόδων που θα προέλθει από φοροληστεία των εργατικών στρωμάτων, μιας και οι φόροι των επιχειρήσεων θα μειωθούν, αλλά και μεγάλη μείωση δαπανών.

Για να φανεί το «χρώμα» που θα έχει αυτή η μείωση δαπανών, ενδεικτικά αναφέρουμε ότι: Οι δαπάνες για την παιδεία από 3,9% του ΑΕΠ θα βρεθούν το 2022 στο 3,5% (μείωση 10%). Οι δαπάνες για την υγεία από 5,2% του ΑΕΠ θα βρεθούν το 2022 στο 4,7% (μείωση 10%). Οι δαπάνες για την κοινωνική προστασία από 19,4% του ΑΕΠ θα βρεθούν το 2022 στο 17,4% (μείωση 10,3%).  Οι δαπάνες για μισθοδοσία Δημοσίων Υπαλλήλων από το 11,8% θα κατέβουν στο 10,6% του ΑΕΠ που σημαίνει μείωση προσωπικού ή/και μισθών μέσω χαμηλής αμοιβής των όποιων νέων. Σε ότι αφορά τη συνταξιοδοτική δαπάνη, υπάρχει μεσομακροπρόθεσμη, δέσμευση για υποδιπλασιασμό της με σφαγή των συντάξεων, αλλά και διαρκή άνοδο της ηλικίας συνταξιοδότησης. Η συνταξιοδοτική δαπάνη θα μειωθεί από 18% του ΑΕΠ περίπου το 2016, σε περίπου 10% το 2068, ενώ ήδη αυτά τα χρόνια μειώνεται με ρυθμό 1 δις το χρόνο κατ’ ελάχιστο.

 Τρίτο, οι ιδιωτικοποιήσεις είναι πολύ υψηλά στην ατζέντα των μηχανισμών επιβολής των πολιτικών του ευρωπαϊκού και εγχώριου κεφαλαίου στην Ελλάδα. Όποια κυβέρνηση και αν εκλεγεί θα λειτουργεί ως «μεσάζοντας» επιχειρηματικών συμφερόντων και ως γνωστόν όπου υπάρχουν μεσάζοντες υπάρχει και μαύρο πολιτικό χρήμα.

 Τέταρτο, η επόμενη κυβέρνηση θα διαχειριστεί ένα συμφωνημένo πλαίσιο συμφωνίας και συμμαχίας θανάτου με ΗΠΑ και Ισραήλ, στην οποία σημαντική πλευρά είναι η εκχώρηση της λεηλασίας της ελεύθερης θάλασσας (και γης) στις πολυεθνικές εξόρυξης υδρογονανθράκων. Παίζουν με τη φωτιά του πολέμου, αλλά και της περιβαλλοντικής καταστροφής, φωνασκώντας για «κυριαρχικά δικαιώματα» στις ΑΟΖ. Στο πλαίσιο αυτό αναπτύσσονται εξοπλιστικά προγράμματα μαμούθ και γενικά άνοδος των πολεμικών δαπανών.

Εξ αιτίας των παραπάνω, είναι βέβαιο ότι η επόμενη κυβέρνηση που θα εκλεγεί θα είναι ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ από τη σημερινή, ανεξάρτητα από το αν θα είναι της ΝΔ ή του ΣΥΡΙΖΑ.

Το ζήτημα επομένως δεν είναι να διαλέξουμε ποια ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ εκδοχή κυβέρνησης θα παίζει το ρόλο του δήμιου για τα εργατικά λαϊκά συμφέροντα και του μεσάζοντα των επιχειρηματικών συμφερόντων και της ΕΕ, αλλά, αντίθετα, αν την επόμενη μέρα θα υπάρχει μαχητική αντιπολίτευση και ανατρεπτική αριστερά που να μπορεί να την εμπνεύσει.

 Αντιπολίτευση-Ρήξη-Ανατροπή

 Πρώτον, με πρόγραμμα που θα αρνείται το προκαθορισμένο πλαίσιο, τη φυλακή ως το 2060 που θέτουν οι Συμφωνίες των κυβερνήσεων ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, με την αποπληρωμή του χρέους, τη σταθεροποίηση των μνημονιακών μέτρων, τη διάλυση εργατικών και κοινωνιών καταχτήσεων, τη μαζική ανεργία, ή την ελαστική και επισφαλή εργασία. Πολιτική απειθαρχία, με αιχμή την ανατροπή των αιματηρών πλεονασμάτων και την άρνηση όλων των σχετικών δεσμεύσεων. Αυξήσεις μισθών, επιδομάτων ανεργίας, συντάξεων. Προσλήψεις σε παιδεία, υγεία, κοινωνικές υπηρεσίες Δήμων και Περιφερειών και άλλους κοινωνικούς τομείς. Μείωση των ωρών εργασίας, δουλειά για όλους με όλα τα δικαιώματα και εθνικοποιήσεις με εργατικό και λαϊκό έλεγχο .Δημόσια και δωρεάν κοινωνικά αγαθά, με μάχη κατά των ιδιωτικοποιήσεων. Προστασία της λαϊκής κατοικίας και συλλογικής κοινωνικής ζωής, ενάντια στους πλειστηριασμούς και την εμπορευματοποίηση των πάντων στις πόλεις μας και την ύπαιθρο. Διαγραφή των χρεών των φτωχών λαϊκών στρωμάτων προς τράπεζες, κράτος (εφορία, ασφαλιστικά ταμεία), εταιρείες ρεύματος και νερού. Να πληρώσουν οι μεγαλοοφειλέτες για τα δανεικά και αγύριστα από τις τράπεζες και για την κατάχρηση του δημόσιου χρήματος. Τέρμα στις κατασχέσεις από λογαριασμούς και στους πλειστηριασμούς κατοικιών των λαϊκών νοικοκυριών

Δεύτερον, με πρόγραμμα και γραμμή ρήξης με την «κανονικότητά τους» με κεντρικούς στόχους όπως:

  • Έξοδος από την ΕΕ και την ευρωζώνη. Λαϊκή Κυριαρχία, με Απειθαρχία στην άθλια Επιτροπεία της ΕΕ .
  • Στάση πληρωμών, Άρνηση και διαγραφή του δημόσιου εξωτερικού χρέους προς ESM, EKT, ΔΝΤ κλπ Να σταματήσει η ενίσχυση των τραπεζών με το δημόσιο χρήμα . Να απαλλοτριωθεί ο πλούτος της ολιγαρχίας. Εθνικοποίηση των τραπεζών και των επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας. Κατάργηση του Υπερταμείου.

Ο λαός έχει δείξει (στο δημοψήφισμα 2015) ότι και θέλει και μπορεί να κάνει τη ρήξη. Η υποταγή στην ΕΕ, στους δανειστές, αλλά και στο ΝΑΤΟ και στην ελληνική ολιγαρχία ήταν επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ της ΝΔ , του ΚΙΝΑΛ ,  και όχι του λαού

 Τρίτον, με πρόγραμμα με όρους διεθνισμού και συνεργασίας των λαών. Έξοδο από το ΝΑΤΟ, πάλη κατά του εθνικισμού, των παρεμβάσεων της ελληνικής ολιγαρχίας και του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια, πάλη ενάντια στην ελληνοτουρκική τυχοδιωκτική διαμάχη για ΑΟΖ και οικοπεδοποίηση της θάλασσας και τα  παιχνίδια με τα 12 μίλια.

Τέταρτον, με αγώνες που θα οδηγούν στη σύγκρουση με τη καπιταλιστική βαρβαρότητα , που θα ανοίγουν  το δρόμο για τη δημιουργία οργάνων επιβολής της λαϊκής θέλησης. Καμιά κυβέρνηση που υπηρετεί τα συμφέροντα του κεφαλαίου και της ΕΕ δε μπορεί να λύσει τα προβλήματά μας.

Πέμπτο, με όρους στρατηγικούς, συνολικής διεξόδου σε σοσιαλιστική /κομμουνιστική , δηλαδή για:

Ειρήνη, αντί του πολέμου. Δημοκρατία, αντί του «κράτους διαρκούς έκτακτης ανάγκης». Εργασία για όλους με όλα τα δικαιώματα αντί της ανεργίας και ανασφάλειας. Δημόσιο κοινωνικό όφελος, αντί του ατομικού κέρδους. Γενικευμένη κοινοκτημοσύνη, αντί της απληστίας της ατομικής ιδιοκτησίας. Συλλογικό κοινωνικό πολιτισμό, αντί ατομικού καταναλωτισμού. Οικολογική ισορροπία και προστασία της βιόσφαιρα, αντί βιασμού περιβάλλοντος και της κλιματικής αλλαγής. Ισοτιμία των δύο φίλων και χειραφέτηση της γυναίκας, αντί για ανταγωνισμό και αναπαραγωγή ρόλων που υποβαθμίζουν τη θέση της. Απελευθέρωση του χρόνου προς όφελος της δημιουργικότητας και ελεύθερης κοινωνικής προσφοράς, αντί της υποταγής σε μια αποξενωμένη και αυταρχική εργασία ή την ανεργία ή την ανασφαλή απασχόληση

Με ένα πρόγραμμα και ένα ισχυρό ρεύμα αντικαπιταλιστικής αριστεράς παντού.

  • Μαύρο στο ΣΥΡΙΖΑ και στην κυβέρνησή του για τα Μνημόνια που μας φόρτωσε, για την ταπείνωση και την υποταγή, για τον διασυρμό της έννοιας της αριστεράς. Η μόνο σχέση που έχει με αυτήν, είναι η ζημιά που της προκαλεί.
  • Μαύρο στη ΝΔ που ετοιμάζεται να συνεχίσει την πολιτική της τωρινής κυβέρνησης και να δώσει τα πάντα στο κεφάλαιο, στους εργοδότες και τα αφεντικά της ΕΕ
  • Κόκκινη κάρτα στους φασίστες και στον εθνικισμό!

ΝΑΙ σε μια στάση και ψήφο ΑΝΤΑΡΣΥΑ (ς)

ΑΝΤικαπιταλιστική ΑΡιστερή Συνεργασία για την Ανατροπή – ΑΝΤΑΡΣΥΑ

 ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ-ΙΘΑΚΗΣ

ΓΑΙΤΑΝΙΔΟΥ ΕΥΑΝΘΙΑ

ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις