30 Σεπτεμβρίου 2020, Τετάρτη

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ Προς Διαπολιτισμικό Κέντρο Ιονίου-Ionian Center & Casa-Museo

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Προς

Διαπολιτισμικό Κέντρο Ιονίου-Ionian Center & Casa-Museo

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον διαβάσαμε την ανοικτή επιστολή που αναρτήσατε στο διαδίκτυο προς τους υποψηφίους Δημάρχους και Περιφερειάρχες με θέματα πολιτιστικού ενδιαφέροντος που έχουν και σημαντικές οικονομικές προεκτάσεις.

Θέλουμε δημόσια να δηλώσουμε ότι  εμείς στη Δημοτική Συμπολιτεία έχουμε αμέριστο και συνεχές ενδιαφέρον για την μεγάλη πολιτισμική μας παράδοση και τον πολυσχιδή πολιτιστικό μας πλούτο.

Για αυτό το λόγο είναι μέσα στις προτεραιότητες μας να συνδράμουμε στην αποκατάσταση των μοναδικών μνημείων μας και σε συνεργασία με σας, θα εξετάσουμε άμεσα τις προτάσεις σας, η υλοποίηση των οποίων πράγματι θα προσδώσουν άλλη δυναμική στην Κεφαλονιά.

Ήδη στο πρόγραμμα μας μεταξύ άλλων περιλαμβάνεται η μετατροπή του Δημαρχιακού Μεγάρου σε Πινακοθήκη, η δημιουργία μουσείου Juan de Fuca, η ανάδειξη των αρχαιολογικών χώρων του Πόρου, η ολοκλήρωση του Ναυτικού Μουσείου Φάρσων.

Σκοπεύουμε ακόμη να αξιοποιήσουμε τις ήδη υπάρχουσες μελέτες για την προστασία, αναστήλωση και ανάδειξη της παλαιά Εκκλησίας των Σισίων οι οποίες έχουν εκπονηθεί από το Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής Κληρονομιάς της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού.

Από την επομένη των εκλογών ευελπιστούμε σε μια ειλικρινή συνεργασία με το Δ.Κ.Ι. κατά την οποία θα δρομολογήσουμε όλα τα θέματα που αφορούν το Μεσαιωνικό Μουσείο στο Κάστρο με παραρτήματα στο Μπούργο, το Αρχαιολογικό Μουσείο κτλ.. Οι γνώσεις σας και η συμβολή σας είναι απαραίτητες προκειμένου να πετύχουμε τον κοινό στόχο μας που είναι η διατήρηση της μνήμης και  ο σεβασμός στους προγόνους μας, παρακαταθήκη για τις επόμενες γενεές Κεφαλονιτών.

Τα μνημεία δεν μπορούν άλλο να παραμένουν εγκαταλελειμμένα, πρέπει να επέμβουμε άμεσα πριν είναι αργά.

Φιλικά

Θεόφιλος Γ. Μιχαλάτος
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις