30 Σεπτεμβρίου 2020, Τετάρτη

Δικαίωση!! Ίδρυση Μουσικού Γυμνασίου στο Ληξούρι

Δικαίωση!!…αυτή η λέξη έρχεται στο μυαλό μας με την υπογραφή των Υπουργών Παιδείας και Οικονομικών του ΦΕΚ Ιδρυσης του Μουσικού Σχολείου της Κεφαλονιάς με έδρα το Ληξούρι!
Με υπομονή , επιμονή και συντονισμένες προσπάθειες καταλήξαμε στο επιθυμητό για όλους αποτέλεσμα.
Πριν τρία χρόνια σαν Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας του Δήμου με τη σύμφωνη εισήγηση του Διευθυντή Β/θμιας Εκπαίδευσης κ.Μαρκάτου Δημήτρη είχα καταθέσει την πρόταση για πρώτη φορά.
Η Κεφαλονιά με την μακραίωνη μουσική παράδοση, τις Φιλαρμονικές , τους σπουδαίους μουσικούς της και κυρίως με το “Μουσικό DNA” της ήταν αδιανόητο για μένα να μη διαθέτει Μουσικό Σχολείο.
Τότε είχε απορριφθεί η Ίδρυση του Μουσικού Σχολείου, όμως δε το βάλαμε κάτω.
Παρά τις όποιες φωνές αντίδρασης ,τις προσπάθειες υποβάθμισης και απαξίωσης της πρότασης δεν τα παρατήσαμε…
Επανήλθαμε πέρσι και αυτή τη φορά η πρόταση έγινε δεκτή!
Η ίδρυση Μουσικού Γυμνασίου με Λυκειακές τάξεις στην Κεφαλονιά είναι γεγονός!!
Το Ληξούρι, με την τεράστια μουσική παράδοση , την Αρχαιότερη Φιλαρμονική της χώρας και το Τμήμα Εθνομουσικολογίας του Ιονίου Πανεπιστημίου η έδρα του!!
Από σήμερα κιόλας πρέπει να ξεκινήσουν οι προσπάθειες όλων μας (Βουλευτή, Περιφερειάρχη , Δημαρχου) και όλων εμάς για τη στέγαση και τη στελέχωση του Μουσικού Σχολείου στην πόλη μας με απώτερο στόχο να προσελκύσει μαθητές από όλο το νησί και να γίνει ένας πυλώνας Πολιτισμού κι Εκπαίδευσης!!
Ας το στηρίξουμε όλοι!!

Από το Γραφείο ΤύπουΑπαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις