20 Ιανουαρίου 2020, Δευτέρα

Ο Γιώργος Κρεμλής υποψήφιος στις ευρωεκλογές με τη Νέα Δημοκρατία

Αγαπητοί μου φίλοι και φίλες,

Θέτω υπόψη σας την υποψηφιότητα του αγαπητού μου φίλου και συμφοιτητή Γιώργου Κρεμλή στις ερχόμενες Ευρωεκλογές. Κατεβαίνει με τη ΝΔ. Ο Γιώργος είναι ένας καταξιωμένος επιστήμονας και τεχνοκράτης με μεγάλη εμπειρία στα ευρωπαϊκά θέματα αφού διετέλεσε σε νευραλγικές θέσεις στις Βρυξέλλες. Είναι μια λαμπρή υποψηφιότητα αλλά και χρήσιμη λόγω τού ευρύτατου δικτύου επαφών του σε όλα τα επίπεδα τού ευρωπαϊκού μηχανισμού των Βρυξελλών.

Πιστεύω ότι ο Γιώργος θα βοηθήσει την χώρα μας γι’ αυτό και σας τον προτείνω για την στήριξη σας.

Γιάννος Γραμματίδης

ΚΡΕΜΛΗΣ Γεώργιος-Σταύρος

Ο Γιώργος Κρεμλής είναι Διευθυντής ε.τ. της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, εντεταλμένος για θέματα κυκλικής οικονομίας και νησιωτικότητας. Είναι μέλος του περιβαλλοντικού και κοινωνικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης και μέλος του Δ.Σ. του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου. 

Διετέλεσε από το 1981 στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής: Νομικός Σύμβουλος στην κεντρική Νομική Υπηρεσία της ΕΕ καθώς και Προϊστάμενος Διοικητικών Μονάδων της Γενικής Διεύθυνσης Περιβάλλοντος, όπως της “Νομικής Υπηρεσίας”, της “Περιβαλλοντικής Διακυβέρνησης”, της “Πολιτικής Συνοχής και Εκτίμησης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων” καθώς και της “Εφαρμογής της Κοινοτικής Νομοθεσίας, της Πολιτικής Συνοχής και του Ευρωπαϊκού Εξαμήνου”. Επίσης διετέλεσε Διευθυντής ad interim της Διεύθυνσης “Εφαρμογής της Κοινοτικής Νομοθεσίας, Διακυβέρνησης και Ευρωπαϊκού Εξαμήνου” καθώς και Εκτελών χρέη Διευθυντής της Διεύθυνσης “Νομικών Υποθέσεων και Συνοχής”. Άσκησε επίσης καθήκοντα επικεφαλής Μονάδας για θέματα συμμόρφωσης και εφαρμογής του περιβαλλοντικού κεκτημένου, διασφάλισης της ενσωμάτωσης των περιβαλλοντικών απαιτήσεων στο σύνολο των πολιτικών της ΕΕ, ιδίως στο Ευρωπαϊκό Εξάμηνο και αξιολόγησης των συγχρηματοδοτούμενων έργων της ΕΕ καθώς και εφαρμογής των οδηγιών EIA/SEA (Environmental Impact Assessment/Strategic Environmental Assessment) για την εκτίμηση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων, την Σύμβαση Espoo και το Πρωτόκολλο SEA. Παράλληλα είχε την ευθύνη για την περιβαλλοντική ενσωμάτωση στα Διευρωπαϊκά Δίκτυα Ενέργειας και Μεταφορών.

Διετέλεσε Πρόεδρος των Δικτύων κρατικών εμπειρογνωμόνων: ΕΝΕΑ (European Network of Environmental Authorities) και EIA/SEA. Διετέλεσε επίσης Συμπρόεδρος (Co-president) του διακρατικού ευρωπαϊκού δικτύου περιβάλλοντος IMPEL (Implementation network: Environmental Law), Εκπρόσωπος της ΕΕ στο Παγκόσμιο δίκτυο περιβάλλοντος INECE και Μέλος του ΔΣ του ΕΚΠΠΑ (Εθνικό Κέντρο Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης). Είναι Επίτιμος Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Δικαίου του Περιβάλλοντος, της οποίας και υπήρξε ιδρυτικός Πρόεδρος. 

Διετέλεσε επίσης μέλος της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας.

Είναι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και δικηγόρος στον Άρειο Πάγο από το 1995. Έχει διατελέσει επίσης Επιστημονικός ερευνητής του Κέντρου Διεθνούς & Ευρωπαϊκού Οικονομικού Δικαίου στη Θεσσαλονίκη και, κατά την περίοδο μεταξύ 1991 και 1993, στην Ελλάδα, διετέλεσε Σύμβουλος του Υπουργού Εθνικής Οικονομίας, Εθνικός Συντονιστής σε θέματα εσωτερικής αγοράς, Μέλος της Επιτροπής ανταγωνισμού, Συντονιστής της Επιτροπής για θέματα ΕΟΚ παρά τω Πρωθυπουργώ καθώς και Γενικός Γραμματέας σχέσεων με Ευρωπαϊκές Κοινότητες και Διεθνείς Οργανισμούς στο ΥΠΕΘΟ.

Έχει κατά καιρούς διδάξει σε διάφορα Πανεπιστήμια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, σε μεταπτυχιακά κυρίως προγράμματα.

Είναι συγγραφέας βιβλίων (στα ελληνικά, αγγλικά και γαλλικά) καθώς επίσης και πολυάριθμων άρθρων και μελετών σε ελληνικά και ξενόγλωσσα περιοδικά.

Γιατί στις Ευρωεκλογές;

Στη μακρά διαδρομή μου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, γνώρισα πρόσωπα και πράγματα, όργανα και μηχανισμούς, λειτουργίες και διαδικασίες, διεθνείς προσωπικότητες και δίκτυα επιρροής που συμμετέχουν στη λήψη καίριας σημασίας αποφάσεων, τις οποίες έχει ανάγκη η χώρα μας για να βγει νικήτριαστη μάχη για την ανάκαμψή της. Ένα πολύ σημαντικό «μέτωπο» της μάχης που θα δώσει η Ελλάδα για την επιστροφή της στην κανονικότητα, θα είναι ακριβώς σε αυτό το πεδίο, στο πεδίο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ένα πεδίο στο οποίο διαθέτω τις γνώσεις και την εμπειρία που μπορούν να ανταποκριθούν στις αυξημένες απαιτήσεις αυτής της κομβικής και κρίσιμης συγκυρίας για τη χώρα μας και την Ευρώπη.

Γιατί να ψηφίσετε εμένα;

Είναι εξαιρετικά σημαντικό οι 21 Έλληνες Ευρωβουλευτές να διαθέτουν προσόντα που τιμούν τη χώρα και το λαό μας και προάγουν τα συμφέροντα της Ελλάδας, σε μια εποχή που η τύχη της εξαρτάται από την ανάκτηση της αξιοπιστίας της και τη δικαίωση των θυσιών των Ελλήνων, χάρη στις οποίες και μόνο σταθήκαμε όρθιοι στην κρίση. Θέλω να ελπίζω ότι ανήκω σε αυτούς, η διαδρομή των οποίων εγγυάται την επιβεβαίωση των προσδοκιών των Ελλήνων πολιτών για την αποκατάσταση της αξιοκρατίας, χωρίς την οποία ούτε το πολιτικό μας σύστημα μπορεί να εξυγιανθεί, ούτε η πατρίδα μας να απολαύσει αυτά που της αξίζουν.

 
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας. Δείτε τους Όρους Χρήσεις