Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου: Απάντηση σε καταγγελία

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Γ.Ν.Κ. 7 Απριλίου 2019

email:

ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ- ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

Σε απάντηση της από 4/4/2019 ανοιχτής επιστολής της κας Στάμως Αντωνάτου προς το Γ.Ν.Κ, οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος και αναφέρουμε ότι ΔΕΝ ευσταθεί η καταγγελία ότι δήθεν οι εργαζόμενοι άφησαν τον ασθενή να βγεί από το νοσοκομείο, παρά τις εκκλήσεις των συγγενών “ ότι ο άνθρωπος δεν είναι καλά” .

Αντίθετα το προσωπικό προέβη στην απαιτούμενη ενημέρωση ως όφειλε ΑΛΛΑ οι συγγενείς αποφάσισαν να εξέλθει από την κλινική, σύμφωνα και με την τηρούμενη έγγραφη Λογοδοσία της κλινικής.

Η κλήση δε της φυσικοθεραπεύτριας και η εφαρμογή ορθοπαιδικής ζώνης έγινε στα πλαίσια της εκτέλεσης και εφαρμογής αντίστοιχων οδηγιών. Σε καμία περίπτωση το ύφος της “ κυρίας προϊσταμένης “ δεν ήταν ούτε ειρωνικό ούτε αγανακτισμένο. Αντίθετα το προσωπικό υπερβαίνοντας τον εαυτό του συμπεριφέρεται με σύνεση και ευγένεια παρά τις αντίξοες συνθήκες που επικρατούν.

Κατανοούμε τη θλίψη της οικογένειας για την απώλεια του ανθρώπου τους όμως είναι άδικο να κατηγορείται το προσωπικό του νοσοκομείου για ευθύνες που δεν του αναλογούν. Είναι άδικο η αγανάκτηση και η ένταση των συγγενών των ασθενών λόγω των προβλημάτων του συστήματος υγείας , να κατευθύνεται και να εκτονώνεται στο νοσηλευτικό προσωπικό που υπερβάλλει τον εαυτό του, για να επιτελέσει το έργο του.

Όσον αφορά στους απαξιωτικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς “ υποκείμενα”, επιφυλασσόμαστε κάθε νόμιμου δικαιώματός μας και δηλώνουμε ότι οι εργαζόμενοι υπόκεινται μόνο στο δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας και το κρατούν όρθιο με όλες τους τις δυνάμεις.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις