Η ‘’Εισαγωγή στη Βαβέλ’’ της Μαριλένας Φωκά στο χώρο του πρώην Δημαρχείου Υμηττού

Η ‘’Εισαγωγή στη Βαβέλ’’ της Μαριλένας Φωκά στο χώρο του πρώην Δημαρχείου Υμηττού.

Από τις 21 Μαρτίου έως τις 5 Απριλίου 2019 διαρκεί το εικαστικό αφιέρωμα – δρώμενο της Μαριλένας Φωκά με τίτλο ’Εισαγωγή στη Βαβέλ’’ που παρουσιάζεται στην αίθουσα τέχνης του πρώην Δημαρχείου Υμηττού στα πλαίσια της έκθεσης που διοργανώνεται από την Ένωση Καλλιτεχνών και Λογοτεχνών Ηλιούπολης και τον Δήμο Δάφνης- Υμηττού.

Ο ιστορικός τέχνης Λεόντιος Πετμεζάς που θα προλογίσει την έκθεση επισημαίνει: ‘’Στην μορφική ιδιαιτερότητα των επιτευγμάτων της Μαριλένας Φωκά που συγκροτούν την συγκεκριμένη κατάθεση τονίζεται με ευκρίνεια, αυτάρκεια και αμεσότητα η αλήθεια που ενέχει το ιστορικό γεγονός. Η συνολική προσέγγιση με δύναμη ατομικότητας παρέχει στον θεατή την απτότητα μιας αναγνώρισης που προέρχεται από την ανεξάντλητη σχετικότητα και την αρμονία της πρόθεσης . Μέσα από τις εκρήξεις των χρωμάτων και των σχημάτων παρατηρούμε πως εκδηλώνεται το ιδεατό στοιχείο της περιήγησης στην χρονική περίοδο μιας εποχής που συνεπικουρεί με τους συνδυασμούς της έκφρασης. Η σχετικότητα των οσμώσεων επιτρέπει στις αυθύπαρκτες ολοκληρώσεις να καταλήγουν με αφομοιωτική οντότητα σε μια διαδικασία αυθόρμητων εντάσεων και κινήσεων .

Πρόκειται για καταστάσεις που εκπέμπουν την απαιτούμενη βιωματική υφή, τον συλλογισμό και την βούληση που υπερακοντιστεί το ατομικό στοιχείο και ενώνεται με την συμπαντική νομοτέλεια. Μέσω της λειτουργικής τεχνικής η συνείδηση και η επίγνωση της σύναξης αγγίζει τον στόχο μιας θεμελιώδους πρότασης που αυτοδύναμα επιδέχεται αναλύσεις. Εμπνέεται από αντανακλάσεις της πραγματικότητας σε πεπερασμένο χωροχρόνο .

Ο δέκτης της προοπτικής που ακολουθεί η δημιουργός προσανατολίζει τον θεατή σε μια στοιχειώδη δόμηση που εμπεριέχει την γραμμική ένταση και την σειριακή θέαση του αντικειμένου. Η επικράτηση της απόλυτης τεχνικής εμβαθύνετε επιδέξια χάρη στον πολλαπλασιασμό της αινιγματικής τάσης που διαθέτουν οι συνθέσεις. Πολυσήμαντα γοητεύει η μεστότητα που ενσωματώνεται με σαφή τρόπο στην δυναμικά εκλεπτυσμένη αναζήτηση . Διατηρώντας τις αναγκαίες λεπτές ισορροπίες έχει υπέρτατο προσδιορισμό αναφοράς την μεταλλαγή της διήθησης.’’ Η έκθεση που τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Ηλιούπολης θα εγκαινιαστεί επίσημα στις 23 Μαρτίου 2019.

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις