8 Μαρτίου Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας«Η Νέα Περιφερειακή Αρχή θα ενισχύσει τον ρόλο των γυναικών με ενεργητικές πολιτικές»

8 Μαρτίου Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

«Η Νέα Περιφερειακή Αρχή θα ενισχύσει τον ρόλο των γυναικών

 με ενεργητικές πολιτικές»

Η 8η Μαρτίου είναι αφιερωμένη, από την παγκόσμια κοινότητα, στις διεκδικήσεις των γυναικών για δικαιώματα και ευκαιρίες που συνεχίζονται και εξελίσσονται μαζί με την κοινωνία στον εργασιακό χώρο, στο πολιτικό και κοινωνικό γίγνεσθαι και στην οικογενειακή ζωή.

Η 8η Μαρτίου μας θυμίζει ότι οι γυναίκες έχουμε καταφέρει πολλά σε όλους τους τομείς της δημόσιας ζωής και της οικονομίας. Μας θυμίζει όμως και πόσα μένει να γίνουν, για να υπερκεράσουμε όλες τις διακρίσεις που βαραίνουν ακόμη τις γυναίκες σε όλους τους χώρους, όπως επίσης και ότι οι γυναίκες είναι τα συνήθη θύματα όλων των μορφών της βίας.

Σήμερα αποδεικνύεται περίτρανα από όλες τις έρευνες ότι η αντιμετώπιση των ανισοτήτων μεταξύ των φύλων δεν αποτελεί μόνο ηθική υποχρέωση, αλλά και στόχο για την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη. Η αξιοποίηση του γυναικείου δυναμικού στην παραγωγική διαδικασία, που παραμένει υποβαθμισμένη, θα συμβάλλει στην αύξηση του ΑΕΠ και στην συνοχή. Η Ελλάδα μαζί με την Ιταλία, την Κύπρο και την Μάλτα βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις της Δυτικής Ευρώπης, ως προς τους δείκτες ισότητας των φύλων. Αυτό αποτελεί μεγάλη πρόκληση για την χώρα μας στην προσπάθεια ανάκαμψης κι ευημερίας.

Η Νέα Περιφερειακή Ιονίων Νήσων θα δώσει αποφασιστικό ρόλο στις γυναίκες και θα εφαρμόσει σύγχρονες ενεργητικές πολιτικές για να αποκτήσουν οι γυναίκες  δεξιότητες υψηλής προστιθέμενης αξίας, θα δώσει επίσης στοχευμένη υποστήριξη στις δημιουργικές πρωτοβουλίες τους και την ισχυροποίηση της θέσης τους στην σημερινή ανταγωνιστική αγορά.

 

T: +302103625305

F: +30210363383

M: 

U: www.rodikratsa.gr

F: https://www.facebook.com/RodiKratsa

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις