Σε παράκρουση η οργάνωση “γαμπρού-πεθερού ΣΥΡΙΖΑ Κεφαλονιάς”-Ουδέποτε τροποποιήσαμε το δημοσίευμα για ΣΥΡΙΖΑ-“Μαϊμούδες”

Στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ όπως φαίνεται τα τελευταία εναπομείναντα μέλη είτε παίρνουν “παίρνουν ληγμένα” είτε χρειάζονται ηρεμιστικά καθώς φαντασιώνονται γεγονότα που δεν συνέβησαν ποτέ, πιο συγκεκριμένα με σημερινή τους ανακοίνωση η οργάνωση “Μαϊμού” (καθώς ουσιαστικά έχει ελάχιστα μέλη) ΣΥΡΙΖΑ Κεφαλονιάς μας κατηγορεί, “φωτογραφίζοντάς μας”, ότι δήθεν αλλάξαμε ή τροποποιήσαμε το αρχικό μας ρεπορτάζ με το οποίο αναφέραμε με ονόματα και στοιχεία ότι μεν ΣΥΡΙΖΑ των νησιών μας είναι υπό διάλυση σε επίπεδο στελεχών ενώ αντίθετη η τοπική Νέα Δημοκρατία ανθεί και αναπτύσσεται.

Για να μπουν τα πράγματα σε μία τάξη και να σταματήσουν τα fake news από την οργάνωση “γαμπρός-πεθερός” ΣΥΡΙΖΑ Κεφαλονιάς, τονίζουμε τα εξής: Πρώτον, το portoni.gr ουδέποτε τροποποίησε ή μεταρρύθμισε ή ανακάλεσε ή με οποιοδήποτε τρόπο αφαίρεσε ονόματα ή ιδιότητες από πρόσωπα σε σχέση με το αρχικό του ρεπορτάζ για τις “οργανώσεις-μαϊμού” του ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτό μπορεί να το διαπιστώσει ο καθένας από την ανάρτηση που διατηρείται ακόμα στην ιστοσελίδα μας και για του λόγου του αληθές σας την παραθέτουμε.

“Μαϊμού” οι οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ στην Κεφαλονιά-Ελάχιστα στελέχη, σχεδόν καθόλου μέλη

Εάν κάποιος ενδεχομένως στο fb του ή οπουδήποτε αλλού παρενέβη στο κείμενό μας ούτε ξέρουμε ούτε μας ούτε μας ενδιαφέρει ούτε μας ακουμπά.

Δεύτερον, το portoni.gr δεν εκπροσωπεί τη ΝΟΔΕ ή κανένα άλλο κόμμα, είναι σαφές ότι η ιστοσελίδα μας έχει πολιτικό στίγμα και άποψη τη οποία την καταθέτει δημόσια και φανερά αλλά από εκεί και πέρα καθορίζουμε τη δική μας γραμμή και στάση με βάση τη συνείδησή μας και δεν είμαστε επίσημο δημοσιογραφικό όργανο καμίας απολύτως κομματικής οργάνωσης.

Τρίτον, τα μοναδικά μας έσοδα είναι οι διαφημίσεις μας και τίποτα άλλο πέραν αυτού πάει πολύ πραγματικά να μιλάει για μισθούς κρυπτόμενος πίσω από την “οργάνωση-σφραγίδα του ΣΥΡΙΖΑ” ο έμμισθος σύμβουλος της βουλευτού Κεφαλονιάς και Ιθάκης Γιάννης Βαρούχας.

Τέταρτον, δεν θέλουμε να στεναχωρήσουμε τους “τελειωμένους” του ΣΥΡΙΖΑ Κεφαλονιάς αλλά κάποιος πρέπει να τους πει ότι το “πάρτι” τέλειωσε και καλά θα κάνουν να ξαναγυρίσουν με ησυχία στο κοινωνικό περιθώριο όπου και ανήκουν γιατί έρχονται δύσκολες μέρες.

Ας διαβάσουμε την ανακοίνωση-παράκρουση-fake news του ΣΥΡΙΖΑ “μαϊμού”:

«Τα μάζεψαν άρον άρον»

Στα πολιτικά κείμενα και στις πολιτικές θέσεις που εκφράζουμε με επιχειρήματα και τεκμηρίωση, το «σύστημα Παρίση» επιλέγει να απαντάει μέσω της ιστοσελίδας-χαλκείο που υποτίθεται ότι είναι ειδησεογραφική αλλά στην πραγματικότητα διεξάγει προεκλογικό αγώνα 365 μέρες το χρόνο! Δεν τους έφτανε όμως η παραχάραξη της πραγματικότητας και οι απόπειρες χειραγώγησης της κοινής γνώμης(βλέπε προηγούμενη ανακοίνωση της Ν.Ε. του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.), ήθελαν να υποπέσουν και στην πρακτική του κιτρινισμού… άξιος ο μισθός τους!

Με μια νέα λοιπόν δημοσίευση-παράκρουση, πέφτουν όσο πιο χαμηλά γίνεται και δίνουν ένα νέο ορισμό του «Κίτρινου τύπου». Απόδειξη αυτού είναι ότι μετά από λίγες ώρες αναγκάστηκαν να επεξεργαστούν τη δημοσίευσή τους και να αφαιρέσουν το μεγαλύτερο μέρος της και κυρίως τις παραγράφους που αναφερόντουσαν σε ονόματα των μελών της ΝΟΔΕ Κεφαλονιάς, σε διαπροσωπικές ιδιότητες και στην κομματική οργάνωση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. …

Προφανώς, τα ονόματα που ανέφεραν μέσα ως μέλη του κόμματός τους αντέδρασαν καθώς ο τρόπος που τα χρησιμοποιούσαν ήταν άκρως προσβλητικός και υποτιμητικός. Που ξανακούστηκε από οργάνωση κόμματος να λέει : «εμείς έχουμε αυτούς, εσείς ποιους έχετε;»… Τέτοιο πολιτικό ξεπεσμό δε θυμόμαστε στην Κεφαλονιά. Ύστερα, έκαναν και διακρίσεις ανάμεσα στα ίδια τους τα μέλη, καθώς τα μισά τα ανέφεραν μαζί με την επαγγελματική τους ιδιότητα, ενώ τα άλλα μισά μόνο με τα ονόματά τους… Απ’ ότι φαίνεται η ΝΟΔΕ Κεφαλονιάς έχει ψηλά τον πήχη και αναγνωρίζει επαγγέλματα από φιλόλογο και πάνω… τα υπόλοιπα λαϊκά επαγγέλματα δεν τους αρέσουν! Έτσι λοιπόν ούτε οι ίδιοι μεταξύ τους δεν άντεξαν τόσο κιτρινισμό, με αποτέλεσμα να εξαναγκαστούν σε άτακτη υποχώρηση «ρίχνοντας» τη δημοσίευση…

Άλλος ένας λόγος που τους ανάγκασε «να τα μαζέψουν» όπως-όπως, ήταν προφανώς το τεράστιο λάθος τους να αναφερθούν στα ποσοτικά χαρακτηριστικά των οργανώσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.. Πρόκειται για σπάνιο «πολιτικό αυτογκόλ» καθώς όλοι οι Θιακοκεφαλονίτες γνωρίζουν ότι για την ανάδειξη της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. έγιναν εσωκομματικές εκλογές ενώ για την ανάδειξη της ΝΟΔΕ Κεφαλονιάς προτιμήθηκε η διαδικασία του διορισμού! Έτσι λοιπόν θυμήθηκαν στην πορεία οι «συντάκτες», μεταξύ των οποίων η δοτή πρόεδρος της ΝΟΔΕ, ότι η οργάνωσή τους είναι η μοναδική διορισμένη κομματική οργάνωση στην Ελλάδα και έτρεχαν να σβήσουν αυτά που έγραψαν…

Με την ευκαιρία όμως θα θέλαμε να εκφράσουμε ένα ερώτημα που προβληματίζει πολλούς συμπολίτες μας : υπάρχει ασυμβίβαστο στη διπλή ιδιότητα της προέδρου της ΝΟΔΕ και της δημοσιογράφου; Υπάρχει κάτι ανάλογο και σε άλλα μέρη του κόσμου; Μπορεί ένας υπεύθυνος ενός κόμματος να δημοσιογραφεί αμερόληπτα και αντικειμενικά; Αυτά είναι ερωτήματα που θα πρέπει να απαντηθούν γιατί η ιδιόμορφη αυτή κατάσταση θυμίζει παραφρασμένη τη λαϊκή παροιμία «Γιάννα κερνάει, Γιάννα πίνει»!

                Εμείς όμως τους καλούμε να επαναφέρουν στη δημοσιότητα τα κομμάτια που αφαίρεσαν για να δουν όλοι οι Κεφαλλήνες ποιοι πραγματικά είναι ή, αν μετάνιωσαν για τα γραφόμενά τους, να βγουν και να ζητήσουν δημοσίως συγγνώμη από τις προσωπικότητες που έθιξαν με επαίσχυντο τρόπο. Υπάρχουν στο αρχείο μας τα εν λόγω αίσχη και αν χρειαστεί θα επανέλθουμε…

Αργοστόλι, 9 Φλεβάρη 2019
Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Κεφαλονιάς-Ιθάκης