Συμφωνία Τσίπρα-Ιερώνυμου: Έρχονται 10.000 προσλήψεις στο κοινωνικό κράτος

Σε 10.000 προσλήψεις για τις ανάγκες του κοινωνικού κράτους πρόκειται να προχωρήσει η κυβέρνηση, αντικαθιστώντας τον αριθμό των κληρικών που, μετά την συμφωνία Τσίπρα – Ιερώνυμου, δεν θα λογίζονται, πλέον, ως δημόσιοι υπάλληλοι. Αυτό τόνισε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, επιβεβαιώνοντας πλήρως το χθεσινό ρεπορτάζ της aftodioikisi.gr.  

«Σε ότι αφορά το Δημόσιο η συμφωνία απελευθερώνονται 10.000 θέσεις δημοσίων υπαλλήλων και ακριβώς επειδή έχουμε καταφέρει το 1 προς 1 (σ.σ. μία πρόσληψη για μία αποχώρηση) μας δίνει την δυνατότητα στα επόμενα χρόνια να συμπληρώσουμε με προσλήψεις δημοσίων υπαλλήλων για τις ανάγκες του κοινωνικού κράτους», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τζανακόπουλος, φωτογραφίζοντας τους τομείς της υγείας και της παιδείας.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η κυβέρνηση θα προσθέσει στις (σ.σ. με βάση το 1 προς 1) 8.000 προσλήψεις του 2019 και μερικές χιλιάδες ακόμη, που θα αποτελούν μέρος (σ.σ. ακόμη δεν έχει προσδιοριστεί) των 10.000 κληρικών που αποχωρούν.

aftodioikisi.gr