27 Νοεμβρίου 2020, Παρασκευή

Επίσκεψη Γερμανίδας αρχαιολόγου-δημοσιογράφου στα Ιόνια Νησιά

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΓΕΡΜΑΝΙΔΑΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΥ – ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ  ΣΤΑ  ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ

Στο πλαίσιο της συνεργασίας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων με το Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων για τις Γερμανόφωνες χώρες “Desire Abovebeyond”, πραγματοποιήθηκε δημοσιογραφική αποστολή από 14 έως 21 Σεπτεμβρίου, σε Λευκάδα, Μεγανήσι, Ιθάκη και Κεφαλονιά, από την  Γερμανίδα αρχαιολόγο – δημοσιογράφο κ. Renate Scheiper.

Η κ. Scheiper, αρθρογραφεί σε εφημερίδες και περιοδικά πολιτιστικού και τουριστικού ενδιαφέροντος, όπως αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία, κάστρα, κλπ.

Πέραν αυτών επισκέφτηκε και αξιοθέατα των νησιών.

Στη Λευκάδα, συνοδεύτηκε από τον Προϊστάμενο Τμήματος  Τουρισμού – Πολιτισμού της Π.Ε Λευκάδας κ. Σπύρο Ζαμπέλη και στο Μεγανήσι από την κ. Αργύρη Σοφία από το Δήμο Μεγανησίου.

Στην Ιθάκη συνοδεύτηκε από τον Έπαρχο κ. Σπύρο Τσιντήλα και την Προϊσταμένη  του Επαρχείου κ. Μαρία Ανδριανάτου.

Στην Κεφαλονιά συνοδεύτηκε από τον κ. Μηνά Κλαουδάτο, Προϊστάμενο Τμήματος Π.Ε. Κεφαλονιάς και τον κ. Γεράσιμο Τιμοθεάτο, Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Κεφαλονιάς & Ιθάκης.

Η κ. Scheiper, αναχώρησε με εντυπώσεις πέραν των προσδοκιών της και με εκατοντάδες φωτογραφίες από τα νησιά μας.

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, ευχαριστεί εκτός από τους παραπάνω αναφερθέντες, το ξενοδοχείο “Marina Pension” στο Νυδρί Λευκάδας καθώς και τον Τουριστικό Πράκτορα κ. Γιάννη Ψωμάκη, το πλοίο “Ionion Pelagos”, το πλοίο ” Κάπταιν Αριστείδης”, το ξενοδοχείο “Μέντωρ” στην Ιθάκη, το ξενοδοχείο “Mirabel” στο Αργοστόλι, το εστιατόριο  “Paspalis” στη Σκάλα, την αρχαιολόγο της Εφορείας Αεχαιοτήτων Κεφαλληνίας και Ιθάκης κ. Ελένη Παπαφλωράτου (για το υλικό και τις πολύτιμες πληροφορίες) και το Δήμο Κεφαλονιάς για την δωρεάν είσοδο στο λιμνοσπήλαιο της Μελισσάνης.

Η Γερμανίδα αρχαιολόγος – δημοσιογράφος κ. Renate Scheiper με τον  Έπαρχο Ιθάκης κ. Σπύρο Τσιντήλα

Η Γερμανίδα αρχαιολόγος – δημοσιογράφος κ. Renate Scheiper με την Προϊσταμένη  του Επαρχείου Ιθάκης κ. Μαρία Ανδριανάτου.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

 ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

 ΣΠΥΡΟΣ  ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΣ

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις