27 Νοεμβρίου 2020, Παρασκευή

Ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος διαβούλευσης ΠΙΝ με φορείς για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του τουρισμού

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚE O ΠΡΩΤΟΣ ΓΥΡΟΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΠΙΝ ΜΕ ΦΟΡΕΙΣ

ΓΙΑ ΤΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο πρώτος γύρος της διαβούλευσης της ΠΙΝ με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τους Τουριστικούς Φορείς και τους Τουριστικούς Επιχειρηματίες, σχετικά με τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του τουρισμού στα Ιόνια Νησιά. Έγιναν 4 συναντήσεις-διαβουλεύσεις (31.07.2018: Κέρκυρα, 14.09.2018: Λευκάδα, 17.09.2018: Κεφαλλονιά και 21.09.2018: Ζάκυνθος), όπου παρουσιάστηκε από τον Γιώργο Δρακόπουλο, της εταιρείας συμβούλων ‘Tourism Generis’, η πρόταση στρατηγικής για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

Η αθρόα και ενεργός συμμετοχή των εκπροσώπων του Δημόσιου και του Ιδιωτικού Τομέα επιβεβαίωσε, τόσο το ενδιαφέρον τους, όσο και τη στήριξή τους στην προσπάθεια που καταβάλλει η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων για τον τουρισμό. Παράλληλα, με τα σχόλια και τις παρατηρήσεις τους συνέβαλαν στη βελτίωση της πρότασης.

Τα επόμενα βήματα αφορούν στην υλοποίηση της πρότασης για την επιμήκυνση, ενταγμένης βέβαια μέσα στο γενικότερο σχέδιο τουριστικής ανάπτυξης της ΠΙΝ, όπως αυτό είχε εγκριθεί από το Περιφερειακό Συμβούλιο το 2014.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την επίτευξη των στόχων του σχεδίου είναι η διαμόρφωση ενός πλαισίου συνεργασίας μεταξύ του Δημόσιου και του Ιδιωτικού Τομέα, δηλαδή μεταξύ Περιφέρειας, Δήμων, Τουριστικών και Επιμελητηριακών Φορέων, καθώς και Τουριστικών Επιχειρήσεων. Οι στρατηγικές κατευθύνσεις και στόχοι είναι κοινοί για όλους τους επιμέρους τουριστικούς προορισμούς της Περιφέρειας, με ελαφρές κατά περίπτωση διαφοροποιήσεις ως προς την εξειδίκευση των στόχων. Άρα, η συνεργασία είναι αναγκαία, τόσο για τον καλύτερο συντονισμό, όσο και για την επίτευξη οικονομιών κλίμακας. Στο αμέσως επόμενο διάστημα και πριν την έκθεση World Travel Market του Λονδίνου, η Περιφέρεια θα οργανώσει συναντήσεις σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα, όπου θα παρουσιαστούν συγκεκριμένες προτάσεις για τα επόμενα βήματα, πάντα σε στενή συνεργασία με τους ενδιαφερομένους Φορείς και Επιχειρήσεις.

Με την ευκαιρία της επικοινωνίας, σημειώνουμε ότι το πρώτο οκτάμηνο του 2018, σε σύγκριση με το αντίστοιχο του 2017, σημείωσε αύξηση 13,50% και ο Σεπτέμβριος που διανύσαμε ήταν ο καλύτερος όλων των εποχών. Οι επιδόσεις αυτές δημιουργούν πρόσθετη ευθύνη στην ΠΙΝ, τόσο για τη διατήρησή τους τα επόμενα χρόνια, όσο και για την καλύτερη δυνατή διάχυση των ωφελειών του τουρισμού στην κοινωνία. Η ΠΙΝ είναι αποφασισμένη να πράξει ό,τι είναι δυνατόν προς αυτήν την κατεύθυνση. 

  Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

ΣΠΥΡΟΣ ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΣ

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις