ΠΙΝ: Ίδρυση Τράπεζας Σπόρων και η δημιουργία Σήματος Εντοπιότητας

Η ίδρυση Τράπεζας Σπόρων και η δημιουργία Σήματος Εντοπιότητας με τον τίτλο «Προϊόντα Ιόνιας Γής» στις προτεραιότητες της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Περιφέρειας Ιονίων Νήσων

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2018 στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας η ετήσια Τακτική Συνέλευση της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Περιφέρειας Ιονίων Νήσων με την συμμετοχή των εταίρων της και από τις τέσσερις περιφερειακές ενότητες των νησιών μας.

Οι εργασίες της Γενικής Συνέλευσης ξεκίνησαν με την τοποθέτηση του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θεόδωρου Γαλιατσάτου, ο οποίος έδωσε το στίγμα της μέχρι τώρα πορείας της Σύμπραξης στον αγροτικό χώρο της Π.Ι.Ν. και ανέλυσε την περαιτέρω πολιτική που προτίθεται να ακολουθήσει η Περιφέρεια στον πρωτογενή τομέα.

Στη συνέλευση προήδρευσε ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα και Εξωστρέφειας Γιάννης Φοντάνας, ο οποίος ενημέρωσε για τον προγραμματισμό και τις τρέχουσες δράσεις της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στον πρωτογενή τομέα.

Χαιρετισμό στην Τακτική Συνέλευση της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Περιφέρειας Ιονίων Νήσων απηύθυνε εκ μέρους της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ιονίων Νήσων (Π.Ε.Δ.Ι.Ν.) ο Δήμαρχος Κέρκυρας Κώστας Νικολούζος.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Πρόεδρος της Σύμπραξης Καθηγητής Παύλος Μπουχάγιερ, ο οποίος ανέλυσε την μέχρι σήμερα πορεία της Σύμπραξης και παρέθεσε τις δυνατότητες και τις προοπτικές της για το μέλλον. Ακολούθησαν τοποθετήσεις των εκπροσώπων των Εταίρων της Σύμπραξης.

Εν συνεχεία το Σώμα της Συνέλευσης συζήτησε και αποφάσισε τον προγραμματισμό για τον επόμενο χρόνο με άμεσες προτεραιότητες:

  1. Την ίδρυση Τράπεζας Σπόρων τοπικών αβελτίωτων ποικιλιών

  2. Τη δημιουργία Σήματος Εντοπιότητας με τον τίτλο «Προϊόντα Ιόνιας Γής».

  3. Τη συμμετοχή στις Εκθέσεις προϊόντων του Πρωτογενή τομέα που διοργανώνονται τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό

  4. Τη συμμετοχή της Σύμπραξης σε Προγράμματα χρηματοδοτούμενα από Εθνικούς και Ενωσιακούς Πόρους.

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις