Επίσημη μήνυση του Δήμου Κεφαλονιάς κατά Β. Ρουχωτά -Νόπης και άλλων παραγόντων του πρ. Δήμου Παλικής

Καταιγιστικές είναι οι δικαστικές εξελίξεις όσον αφορά το περίφημο σκάνδαλο του πρώην δήμου Παλικής γύρω από το λεγόμενο ξενοδοχείο «Τυπάλδου», δηλαδή γύρω από το «Συκιών Μπητς» στο Ξυλόκαστρο, που το είχε αφήσει κληρονομιά ο αείμνηστος Κεφαλλονίτης εφοπλιστής.

Με το πιο επίσημο τρόπο ο δήμος Κεφαλονιάς αποφάσισε τη κατάθεση μήνυσης για τις ευθύνες των πρώην δημάρχων, Βασίλη Ρουχωτά, Νόπης Αλεξανδροπούλου κ.α. καθώς και υπηρεσιακών παραγόντων του πρώην δήμου Παλικής.  Η μήνυση ζητά την απόδοση και τον καταλογισμό ευθυνών για την εγκληματική αδράνειά και την απόκρυψη του συγκεκριμένο περιουσιακού στοιχείου, το οποίο οι παράγοντες του πρώην δήμου Παλικής ουσιαστικά το είχαν «εξαφανίσει».

Η όλη ιστορία αποκαλύφθηκε όταν η αποκεντρωμένη διοίκηση ζήτησε από το διάδοχο του πρώην Δήμου Παλικής, δηλαδή από το δήμο Κεφαλονιάς, να προχωρήσει σε όλα τα απαιτούμενα νομικά μέτρα για την κατοχύρωση της κληρονομιάς Τυπάλδου» όποτε βγήκαν στην επιφάνεια τα «περίεργα και όμως αληθινά» που είχαν λάβει χώρα στον πρώην δήμο Παλικής.

Είναι η πρώτη φορά που ο Δήμος Κεφαλονιάς μηνύει πρώην δημάρχους, οπότε η συνέχεια αναμένεται δημοσιογραφικά ενδιαφέρουσα.

ekefalonia

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις