“Αδειάζει” η ΚΕΔΕ το Σώμα Ελεγκτών ως προς το Δήμο Κεφαλονιάς-Ζητάει να γίνει έρευνα εις βάρος του επικεφαλής Δημ. Κασσαβέτη

Σε σημαντική παρέμβαση προέβη η ΚΕΔΕ (Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος) κατά των πρωτοφανών μεθοδεύσεων του Σώματος Ελεγκτών εις βάρος του Δήμου Κεφαλονιάς.

Ειδικότερα με την υπ αριθμό 648/2018 απόφασή του το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ ομόφωνα έκανε δεχτή την εισήγηση του Δημάρχου Κεφαλονιάς, Αλέξανδρου Παρίση, ο οποίος κατήγγειλε τον επικεφαλής του Σώματος Ελεγκτών και Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης Δημοσθένη Κασσαβέτη, για νομικές και διοικητικές αλχημείες εις βάρος του Δήμου Κεφαλονιάς που φθάνουν μέχρι του εξοργιστικού σημείου να αμφισβητούνται οι εγκρίσεις κορυφαίων ελεγκτικών θεσμών όπως είναι το Ελεγκτικό Συνέδριο και η Αποκεντρωμένη Διοίκησης Δυτικής Ελλάδος και Πελοποννήσου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ ομόφωνα καταδίκασε την παραβίαση της νομιμότητας από το Σώμα Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης καθώς  αναγνώρισε το νομικά άτοπο της αμφισβήτησης των αποφάσεων του Ελεγκτικού Συνεδρίου ή της Αποκεντρωμένης. Και περαιτέρω καταδίκασε τον τρόπο δράσης του Σώματος Ελεγκτών στην περίπτωση του Δήμου Κεφαλονιάς τον οποίο τρόπο δράσης συνέδεσε με στοχοποίηση εκ μέρους της κυβέρνησης, Δημάρχων και αιρετών που αντιτάσσονται στις επιλογές της.

Η συγκεκριμένη απόφαση που την υπογράφουν και δήμαρχοι σύμβολα όπως ο Δήμαρχος Νεαπόλεως Συκεών,  Δανιηλίδης Συμεών, ο δήμαρχος Ξάνθης, Δημαρχόπουλος Χαράλαμπος, ο δήμαρχος Αιγάλεω Μπίρμπας Δημήτρης, αλλά και ο ίδιος ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γεώργιος Πατούλης, εστάλη και στον αρμόδιο εισαγγελέα προκειμένου να ξεκινήσει έρευνα εις βάρος του Σώματος Ελεγκτών και του επικεφαλής του Δημοσθένη Κασσαβέτη για τον τρόπο δράσης του ως προς τον Δήμο Κεφαλονάς.

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις