Επιστολή του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων στον Υπουργό Οικονομικών για την εκχώρηση ακινήτων του Ιονίου στο Υπερταμείο

Τον πλήρη κατάλογο των ακινήτων που ευρίσκονται στην επικράτεια της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και αποτελεί πρόθεση ή απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών, να περιέλθουν στην Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας Α.Ε. και την Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε., ζήτησε με επιστολή του στον Υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος.

Στην επιστολή, που κοινοποιήθηκε και στον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Γεώργιο Χουλιαράκη, αλλά και στην Υφυπουργό Οικονομικών Αικατερίνη Παπανάτσιου, ο Περιφερειάρχης εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία της ΠΙΝ, για την έλλειψη ενημέρωσης ή δημοσίου ή θεσμικού διαλόγου, ως προς τις υπουργικές αποφάσεις, για τη διάθεση χιλιάδωνακινήτων του Δημοσίου στην Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας Α.Ε. και την Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε., ενώ όπως επισημαίνει ο κ. Γαλιαστάτος στην επιστολή «όλα τα ακίνητα , αναγράφονται μόνο με τους ΚΑΕΚ, με αποτέλεσμα να μην είναι εφικτή η ανίχνευση τους από τους αυτοδιοικητικούς φορείς και όποιους άλλους θεσμικούς παράγοντες θα είχαν έννομο συμφέρον και ενδιαφέρον κοινωνικής, πολιτικής, και νομικής αντίδρασης».

Η επιστολή εστάλη στον Υπουργό Οικονομικών στις 21 Σεπτεμβρίου.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις