“Βόμβα”, από τη βουλευτή, που ανατρέπει την απόφαση της Αποκεντρωμένης για το αλιευτικό καταφύγιο του Αθέρα

Βόμβα, από τη βουλευτή του νομού, που ανατρέπει την απόφαση της Αποκεντρωμένης.

Η Αφροδίτη Θεοπεφτάτου ανατρέπει την απόφαση της Αποκεντρωμένης, και με δηλώσεις της στα Κεφαλονίτικα Νέα, ισχυρίζεται ότι το αλιευτικό καταφύγιο στον Αθέρα δεν μπορεί να κατεδαφιστεί.

«Η δική μου γνώμη είναι ότι ο Αθέρας εξαιρείται από την κατεδάφιση γιατί πρόκειται για δημόσιο έργο δημοσίου συμφέροντος».

Η βουλευτής επικαλείται το άρθρο 114 του νόμου 4495 Περί Δομημένου Περιβάλλοντος και αυτό μετέφερε στον υπουργό Εσωτερικών, Αλέξη Χαρίτση.

Ο πατέρας του υπουργού ήταν Νομάρχης Κεφαλονιάς

Κατά σύμπτωση μάλιστα, ο υπουργός είναι γιος του Βύρωνα Χαρίτση, ο οποίος ήταν νομάρχης Κεφαλονιάς από το 1989, περίοδο κατά την οποία είχε δρομολογηθεί το έργο.
Η βουλευτής, σε ερώτησή μας για το τι γίνεται με τις δικαστικές αποφάσεις που υπάρχουν, απάντησε λέγοντας ότι υπάρχει τεράστια αλληλογραφία για το θέμα. Δικαιολόγησε μάλιστα την απόφαση της Αποκεντρωμένης λέγοντας ότι στηρίχτηκε σωστά σε προηγούμενη νομολογία, όμως με τον νέο νόμο επανέλαβε ότι ο λιμενοβραχίονας δεν μπορεί να κατεδαφιστεί.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι όταν ρωτήσαμε τη βουλευτή, γιατί η Αποκεντρωμένη επέλεξε αυτό το έργο, ανάμεσα σε τόσες άλλες περιπτώσεις αυθαιρεσιών, είπε ότι αυτό συνέβη γιατί η Κεφαλονιά ούτως ή άλλως δεν έχει σημαντικές περιπτώσεις αυθαιρεσιών, κάτι για το οποίο δήλωσε μάλιστα περήφανη, αφού δεν υπάρχουν αυθαίρετοι οικισμοί, οικισμοί μέσα σε δάση, σε αιγιαλούς κλπ. Έτσι, όταν ρωτήθηκε από το υπουργείο Οικονομικών η Αποκεντρωμένη, για το σε ποιες υπάρχουν αυθαιρεσίες, η απάντηση που έδωσε αναφερόταν στο καταφύγιο του Αθέρα.

Σύνταξη/επιμέλεια: Κεφαλονίτικα Νέα

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις