Μοναδικό αφιέρωμα στον Διονύση Λαυράγκα από την ΚΕΔΗΚΕ -Αναδείχτηκε το άλσος Λαυράγκα μετά από 10ετίες [εικόνες]

Ένα μοναδικό μουσικό αφιέρωμα πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ, για πρώτη φορά, στο άλσος του Διονυσίου Λαυράγκα στα Ραζάτα, στη μνήμη του μεγάλου Κεφαλονίτη μουσουργού. Η παιδική χορωδία της ΚΕΔΗΚΕ σε συνεργασία με την χορωδία του 3ου Γυμνασίου Αργοστολίου, η ανδρική χορωδία και η γυναικεία νεανική χορωδία της ΚΕΔΗΚΕ, υπό τη διεύθυνση του Άγγελου Μουρελάτου και με τη συμμετοχή του τενόρου Δημήτρη Σιγαλού, του πιανίστα Δημήτρη Γιάκα και του μουσικού – πιανίστα Γρηγόρη Βλαχούλη, ένωσαν τις φωνές και το ταλέντο τους, με σκοπό να τιμηθεί ο μεγάλος Διονύσιος Λαυράγκας, αλλά και να αναδειχθεί το σπίτι του και συνολικά ο χώρος στον οποίο εμπνεύστηκε και δημιούργησε.
Εναρκτήριες ομιλίες πραγματοποίησαν ο διευθυντής της Κρατικής Ορχήστρας, κ. Βύρων Φιδετζής, η διευθύντρια του 3ου Γυμνασίου Αργοστολίου και Φιλόλογος, κα Αλίκη Γαλιατσάτου, καθώς και ο Αναπληρωτής Καθηγητής Α.ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, κ. Γιώργος Ηλιάδης.
Αξίζει να τονιστεί πως ο χώρος του άλσους κατακλύστηκε από κόσμο και στο τέλος πραγματοποιήθηκαν βραβεύσεις των συντελεστών, ανάμεσα στις οποίες ξεχώρισαν εκείνη της εγγονής του Διονυσίου Λαυράγκα, κας Φρόσως Μπεκατώρου, αλλά και του μαέστρου της ΚΕΔΗΚΕ, κ. Άγγελου Μουρελάτου, ο οποίος συμπλήρωσε φέτος πέντε χρόνια επιτυχημένης συνεργασία με την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου. 
Την βράβευση της κας Μπεκατώρου πραγματοποίησε ο αναπληρωτής Δημάρχου, κ. Διονύσης Λυκούδης, εξαίροντας την προσπάθεια του Προέδρου της ΚΕΔΗΚΕ, κ. Άγγελου Κωνσταντάκη, στο θέμα της ανάδειξης του πολιτισμού της Κεφαλονιάς και σχολιάζοντας με νόημα πως με δυο ηχεία, τέσσερα φώτα και δύο σανίδες οι Κεφαλλονίτες δημιουργούν ακροπόλεις στα χαλάσματα… Με έναυσμα λοιπόν αυτήν την συναυλία, ανακοίνωσε τα σχέδια του Δήμου Κεφαλονιάς για την δημιουργία ενός ανοιχτού θεάτρου στο άλσος του Διονυσίου Λαυράγκα, προκαλώντας τα αυθόρμητα χειροκροτήματα του κοινού.
Στην εκδήλωση, εκτός από τον Πρόεδρο της ΚΕΔΗΚΕ, κ. Κωνσταντάκη, που είχε αναλάβει και την συνολική οργάνωση της εκδήλωσης, έδωσαν  το “παρών” ανάμεσα σε άλλους, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, κ. Νίκος Ανουσάκης, ο Πρόεδρος της ΕΔΑΚΙ, κ. Διονύσης Κοκόσης, ο Δημοτικός Σύμβουλος, κ. Γιάννης Λυκούδης, καθώς και ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Ραζάτων, κ. Τάκης Παπαναστασάτος.
Σημαντική ήταν και η παρουσία του Μητροπολίτη Κεφαλληνίας, κ. Δημήτριου, ο οποίος ανεβαίνοντας στο βήμα εξήγησε πόσο ουσιαστική είναι η μνήμη για τον άνθρωπο και πόση αξία έχει να μπορούμε να τιμάμε την μνήμη προσωπικοτήτων όπως ήταν ο Διονύσιος Λαυράγκας. Μάλιστα συνεχάρη του χορωδούς και σχολίασε πως αν ο Κεφαλονίτης μουσουργός ήταν “παρών” θα τους χειροκροτούσε με χαρά. Τέλος ζήτησε από τους ανθρώπους του Δήμου Κεφαλλονιάς στο μέλλον να οργανώσουν και ένα εκκλησιαστικό μνημόσυνο στον Διονύσιο Λαυράγκα.
Αξίζει: Η όλη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με τη στήριξη της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Ακολουθεί πλούσιο φωτορεπορτάζ του ekefalonia.gr

ekefalonia.gr

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις