Ε.Α.Σ.: Τσουχτερά πρόστιμα για ανεπιτήρητα παραγωγικά ζώα

Ο Ε.Α.Σ. Κεφαλληνίας & Ιθάκης ενημερώνει τους ΘιακοΚεφαλονίτες Κτηνοτρόφους ότι με τσουχτερά πρόστιμα θα τιμωρούνται οι ιδιοκτήτες ανεπιτήρητων παραγωγικών ζώων.

Συγκεκριμένα το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων μέσα από το Νομοσχέδιο «Ρυθμίσεις για την ίδρυση και λειτουργία κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων», το οποίο είναι σε δημόσια διαβούλευση έως τη Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου, επιχειρεί να λύσει το πρόβλημα με τα ανεπιτήρητα παραγωγικά ζώα στο οδικό δίκτυο, που συχνά αποτελούν αιτία πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων ή ευθύνονται για ζημιές σε οικισμούς και σε γεωργικές καλλιέργειες. Οι «παραβάτες» Κτηνοτρόφοι θα πληρώνουν υψηλά πρόστιμα που κυμαίνονται από 60€ έως 1.500€ ανά ζώο.

Την ευθύνη για τη περισυλλογή των ανεπιτήρητων ζώων θα έχουν οι Περιφέρειες της χώρας, οι οποίες υποχρεούνται να κατασκευάσουν εγκαταστάσεις σταυλισμού. Σε περίπτωση που ο Κτηνοτρόφος δεν αναζητήσει εντός δεκαημέρου τα ζώα του, αυτά θα κατάσχονται.

Από τον Ε.Α.Σ. ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις