Νίκη στον αγώνα των Ναυτεργατών – Ουσιαστικές αυξήσεις τώρα !

Νίκη στον αγώνα των Ναυτεργατών – Ουσιαστικές αυξήσεις τώρα !

ΝΑ ΞΗΛΩΘΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ,

 ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΛΙΜΑΝΙΑ 

 

Η  ΑΝΤΑΡΣΥΑ χαιρετίζει τον αγώνα των ναυτεργατών για υπογραφή ΣΣΕ με ουσιαστικές αυξήσεις που θα καλύπτουν μεγάλο μέρος των απωλειών, ουσιαστική βελτίωση στο κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα των ναυτεργατών που χτυπήθηκε βάναυσα τα χρόνια των μνημονίων, ριζική βελτίωση της εργασιακής κατάστασης με πυρήνα την διεκδίκηση οργανικών συνθέσεων που ανταποκρίνονται σε αξιοπρεπείς συνθήκες δουλειάς και ασφάλειας για τα πληρώματα και τους επιβάτες.

Σαν απάντηση στα απόλυτα δίκαια αιτήματα των ναυτεργατών η μεν κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ «σφυρίζει αδιάφορα», λέγοντας πως δεν την αφορούν, οι δε εφοπλιστές επιδεικνύουν προκλητική αδιαλλαξία!!

 Γιατί τι άλλο από προκλητική αδιαλλαξία είναι η πρόταση των εφοπλιστών για αύξηση 1% το 2018 από Σεπτέμβρη (χωρίς αναδρομικότητα!) και άλλο 1% το 2019!! όταν –και- φέτος  τα καράβια βουλιάζουν από επιβάτες και οι ναυτεργάτες δουλεύουν πρωί βράδυ για να εκτινάσσουν τα κέρδη τους.

 Η σημερινή απεργία των ναυτεργατών είναι ο πρώτος αγώνας μετά την τυπικά «έξοδο από τα μνημόνια». Η απεργία αυτή και η εξέλιξη της αποτελεί μία κρίσιμη δοκιμασία για όλες τις κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις στην ελληνική κοινωνία. Θα περάσει η πολιτική κυβέρνησης-εφοπλιστών που επιδιώκουν να σταθεροποιήσουν το αντεργατικό πλαίσιο του κεφαλαίου και των ευρωμνημονίων δίνοντας κάποια ψίχουλα ή το άθλιο αυτό πλαίσιο θα ανατραπεί? Θα περάσουν τα ψίχουλα του 1% ή θα επιβάλλουμε πραγματικές αυξήσεις που να καλύπτουν τις απώλειες αυτών των χρόνων? Θα ανατραπούν οι περικοπές νέων και παλιών συντάξεων ή θα γίνουμε θεατές στα προεκλογικά παζάρια της «μετάθεσης των περικοπών»  κλπ.

 Την ίδια στιγμή ξεκινάει την Παρασκευή 7/9, και νέα απεργία στην Cosco, για να υπογραφούν ΣΣΕ με ουσιαστικές  αυξήσεις, για να σταματήσει η διασπαστική τακτική της εργοδοσίας και να αναγνωριστεί ένα και μόνο σωματείο, η ΕΝΕΔΕΠ στον χώρο. 

 Οι εργαζόμενοι και η νεολαία δεν έχουν να περιμένουν τίποτα ούτε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ που επέβαλλε το τρίτο μνημόνιο ενάντια στην θέληση της  μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού και συμφώνησε στο μεταμνημονιακό καθεστώς των ματωμένων πλεονασμάτων, της αιώνιας λιτότητας, της συνέχισης των ιδιωτικοποιήσεων και των αντιλαϊκών μεταρρυθμίσεων και της διαρκούς επιτροπείας, ούτε από την ΝΔ και τα άλλα αστικά κόμματα που συμφωνούν με τα ευρωμνημόνια και πιέζουν για ένα άλλο βαθύτατα αντιλαϊκό και αυταρχικό «μίγμα» πολιτικής.

 Μόνο αν  το εργατικό και λαϊκό κίνημα μπει στο προσκήνιο διεκδικώντας εδώ και τώρα ριζική βελτίωση της ζωής των εργαζόμενων και της νεολαίας, να πάρουμε πίσω όλα όσα μας στέρησαν τόσα χρόνια, να ξηλωθεί και όχι να ρετουσαριστεί όλο το άθλιο αντεργατικό ταξικό πλαίσιο των ευρωμνημονίων, να χάσει κέρδη και εξουσία το κεφάλαιο για να κερδίσει  ζωή και δικαιώματα ο λαός μπορούμε να δούμε άλλες μέρες.

 Ο δρόμος της κλιμάκωσης των αγώνων, ο έλεγχός τους από τους ίδιους του εργάτες, όπως παλεύουν τα ταξικά σωματεία, με πρωτοπόρο στον χώρο το παράδειγμα της ΠΕΝΕΝ, η σύνδεση των απεργιών που γίνονται στα λιμάνια (των ναυτεργατών και της Cosco και η προοπτική της γενίκευσής τους) στην περιοχή και πανελλαδικά και όχι τα παζάρια και η υπονόμευση των γραφειοκρατικών ηγεσιών μπορούν να δώσουν την απάντηση και να ανοίξουν δρόμους στην πάλη των εργαζομένων

 Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί τους εργαζόμενους και τους φορείς τους σε αποφασιστική στήριξη του αγώνα των ναυτεργατών με σκοπό να οδηγήσουμε σε υποχώρηση, σε ρηγμάτωση και ανατροπή την αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική. να έχουμε μια πρώτη νίκη που θα ανοίξει δρόμους σε όλο το εργατικό κίνημα για έναν νέο γύρο διεκδικήσεων, για την δική μας αντεπίθεση.

 Καλεί τους εργαζόμενους να συμπαρασταθούν αύριο στην απεργία σε όλα τα λιμάνια της χώρας αύριο και στην πύλη της Cosco την Παρασκευή . 

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις