Εξαμηνιαίος απολογισμός λειτουργίας Κέντρου Κοινότητας Δήμου Κεφαλονιάς

ΕΞΑΜΗΝΙΑΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ ΜΕ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΡΟΜΑ

(ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ-ΙΟΥΛΙΟΣ 2018)

Τα Κέντρα Κοινότητας αποτελούν νέες κοινωνικές δομές, που σχεδιάστηκαν από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ιδρύθηκαν σε Δήμους και χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ 2014-2020. Η λειτουργία τους εστιάζει στην υποδοχή, την ενημέρωση και την υποστήριξη πολιτών, ειδικότερα αυτών που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Παράλληλα, στοχεύουν στην παροχή υπηρεσιών και τη διασύνδεση των ωφελούμενων ατόμων με όλους τους φορείς, δομές, Υπηρεσίες, Κοινωνικά Προγράμματα και δράσεις, με σκοπό την κοινωνική ένταξη, καθώς και την ένταξη στην αγορά εργασίας.

Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Κεφαλλονιάς με Παράρτημα ΡΟΜΑ ξεκίνησε τη λειτουργία του στις 22/01/2018 και απασχολεί δύο κοινωνικούς λειτουργούς, μία παιδαγωγό και ένα διαμεσολαβητή, ενώ διαθέτει και οδηγό.

Κατά το πρώτο εξάμηνο λειτουργίας του (Ιανουάριος-Ιούλιος), το Κέντρο Κοινότητας διεκπεραίωσε οχτακόσια δέκα οχτώ (818) αιτήματα, τα οποία αφορούσαν, μεταξύ άλλων, αιτήσεις για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (Κ.Ε.Α.) (υποβολή νέων ή τροποποιητικών αιτήσεων, πληροφορίες), αιτήσεις για το ειδικό βοήθημα επανασύνδεσης ρεύματος, παραπομπές σε υπηρεσίες και δομές, ενημέρωση για κρατικές παροχές, εργασιακή συμβουλευτική και σύνταξη βιογραφικών σημειωμάτων, και πραγματοποίηση κοινωνικών ερευνών.

Επιπλέον, το Κέντρο Κοινότητας σε συνεργασία με το Αυτοτελές Τμήμα Πρόνοιας του Δήμου, διένειμε τρόφιμα, είδη υγιεινής, ενδύματα και εισιτήρια θεατρικών παραστάσεων σε οικονομικά αδύναμες οικογένειες. Επιπρόσθετα, μερίμνησε για θέματα που αφορούν την εκπαίδευση ενήλικων, αλλά και παιδιών Ρομά, την εργασία, την υγεία και τη στέγασή τους. Τέλος, τα στελέχη της δομής πραγματοποίησαν επισκέψεις και δικτύωση με 40 φορείς και συμμετείχαν σε δυο επιμορφωτικά σεμινάρια που πραγματοποιήθηκαν από την ΕΚΔΔΑ.

Την απολογιστική έκθεση, στην οποία αναφέρονται οι δράσεις του Κέντρου Κοινότητας, μπορείτε να τη δείτε εδώ.

Το Κέντρο Κοινότητας λειτουργεί καθημερινά (Δευτέρα έως Παρασκευή) από τις 07:00 έως τις 15:00 επί της Σουηδίας 11 στο Αργοστόλι (πλησίον Γενικού Νοσοκομείου Κεφαλληνίας). Επίσης, υπάλληλος του Κέντρου Κοινότητας εξυπηρετεί πολίτες στο Δημαρχείο Παλικής κάθε Παρασκευή από τις 09:00 έως τις 12:00.

Στοιχεία επικοινωνίας:

Facebook: https://www.facebook.com/kentrokoinotitaskefalonia/

Τα στελέχη του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Κεφαλλονιάς με Παράρτημα Ρομά:

Anika Chrusciel, Κοινωνική Λειτουργός

Μιχάλης Γραμματικόπουλος, Κοινωνικός Λειτουργός

Χαραλαμπία Καλογηράτου, Ειδική Παιδαγωγός

Μαρία-Αικατερίνα Βενταφρίντα, Διαμεσολαβήτρια

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις